0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Трябва ли да се притеснявам?
« -: Юли 15, 2005, 22:17:14 pm »
Здравейте,
знам че много хора имат този проблем и че е казано много,но от седем месеца се опитвам да забременея без успех. Отдавах го на стрес и прекалено натоварване в работата, но започвам да се притеснявам. Вече   сам по спокойна и отпочинала, тъй като започнах нова работа, но резултат няма. Дали вече трябва да отидем на лекар или още е рано? Много ще съм благодарна ако ме посъветвате. Благодаря предварително.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #1 -: Юли 15, 2005, 23:09:01 pm »
мисля, че е още рано за притеснения.
обичайно медицинската статистика дава на здравите двойки, които редовно правят секс без предпазни средства, до 1-1.5 години срок за забременяване, който се счита за нормален.
ако не си над 35 години, не мисли за лекари все още.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #2 -: Юли 16, 2005, 09:39:06 am »
ние отидохме за пръв път на лекар година и малко след като бяхме спрели да се пазим, тогава бях на 26; в майчин дом амо дето не ми се изсмяха (те не се славят с много добро отношение и тактичност) и ми казаха че до 2.5-3 години не се води стерилитет. знам че според други лекари до 1.5-2 години не се смята за ненормално.
според мен 7 месеца въобще не са много, но ако мислиш прекалено много за това, може да се успокоиш ако отидете на 1-2 първоначални изследвания, не е сложно нито болезнено, само трябва да имаш малко повече пари ;)
успех!

« Отговор #3 -: Юли 16, 2005, 12:10:03 pm »
Благодаря за вашите съвети и смятам да отидем на няколко прегледа профилактично за да се успокоя и да не мисля постоянно за това. :D
*

Deni_4ka

spoko
« Отговор #4 -: Юли 16, 2005, 12:15:23 pm »
Да аз също мисля,че седем месеца въобще не е много.Аз например започнах да се шашкам след три години.Но нищо не пречи междувременно да си направите някое и друго изследване, та дори и да се окаже излишно...Дано да е така.Имам предвит най-леките неща - спермограма, вагинален ултразвук, хормони пък не спирайте с опитите току виж - изненадка !Няма смисъл да се губи време и да чакаш спреш да го мислиш и хоп да стане от само себе си.Не можеш да не мислиш.Особено ако си заобиколена от майки с деца.Успех!
« Отговор #5 -: Юли 16, 2005, 22:46:04 pm »
Четох в някои архиви че тези които се притесняват след няколко месечни опити са едва ли не някакви лигли?! Но не мисля че озлоблението помага на когото и да било. Защото всички които вече 2 или повече години са правили опити са започнали да се притесняват именно тогава. И другото което е че колкото по-рано разбереш толкова по-добре, защото можеш да спестиш много време а не да чакаш година и половина и чак тогава да отидеш на лекар. Надявам се всички да имаме щастието да гушнем дългоочакваното бебче, независимо колко сме го чакали.
*
« Отговор #6 -: Юли 16, 2005, 23:07:10 pm »
Цитат на: Cvetelina
Четох в някои архиви че тези които се притесняват след няколко месечни опити са едва ли не някакви лигли?!

Не мисля, че е така   :P . Ако това е така, аз се лигавя още от първия месец  :D . Аз, изчаках доста, около 2 год., но не за друго, а просто си нямах представа какво да правя. През тези години се побърках от мислене и притеснение. Незнаех за съществуването на този сайт и нямах никаква информация какво се прави в такива случаи. Сега започвам тепърва с изследванията, за които разбрах от тук, макар и с голямо закъснение. Наистина, колкото по-рано разбереш, толкова по малко губене на време е.
Пожелавам ти успех и  да не чакаш нито месец повече, а бързо да се похвалиш с бебче :babyflips: .
« Отговор #7 -: Юли 16, 2005, 23:32:37 pm »
Bori пожелавам ти успех в трудния период за напред.Надявам се и ти да ни съобщиш добрата новина много скоро. :D
« Отговор #8 -: Юли 18, 2005, 09:32:59 am »
Абе докторите викат, че е рано. Тези, които са с повече "стаж" и те викат, че е рано и аз ще ти кажа така. Ама да си призная, аз тръгнах по доктори от петия месец. Ама щото така се стекоха нещата. Първо попринцип съм си била с нередовен цикъл от първия и второ беше ми закъсняло с повече от 20 дни.
Така че преценяваш сама - дали да изчакаш още няколко месеца или да почваш ходене по мъките. Че веднъж тръгнеш ли по доктори става страшно и ти се приисква да не си почвал.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

« Отговор #9 -: Юли 18, 2005, 13:35:13 pm »
Еее, Васи, ти направо си я изплашила :lol:  :lol:

Цвети, ето моето мнение: 1. зависи от възрастта - разполагаш ли с достатъчно време; 2. зависи какъв тип човек си - за мен неизвестността е много по-натоварваща, отколкото човек да ходи по изследввания, затова избирам второто - за мен е по-малко натоварващо психиката, отколкото просто да чакам. При някои пък е обратно.

Успех! :D
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #10 -: Юли 18, 2005, 17:54:32 pm »
Мила Цвети,
Няма нищо лошо в това да се прегледаш профилактично. Аз отидох на лекар на петия месец и имаше защо- откри киста на единия ми яйчник. Това разбира се не означава, че при теб има проблем и ти желая от сърце всичко да е наред. Но си мисля, че ти така или иначе ще се притесняваш и ще си мислиш, че има нещо. Затова по-добре се прегледай за твое успокоение.
*
« Отговор #11 -: Юли 19, 2005, 16:05:38 pm »
Здравей Цвети.На мен само един път са ми казвали,че след 6м. няма ли бременност е проблем и според мен ще се окаже прав доктора който ми го каза.Сега съжалявам,че чаках 2год. и не го послушах.Отиди на лекар да видят всичко ли е наред.Сега при мен се оказа,че нямам овулация и дори незнам през двете години опити за дете колко пъти съм имала.В момента ми се струва загубено времето което измина и не отидох да видя защо не става бебе.Сега като ходя на доктор съм доста по-спокойна,защото знам какво става с мен.Честно казано времето което губим месец след месец бързо минава.След това като нестава бебе се започват изследвания евентуално някъкво лечение и т.н.още време.Моят съвет е отиди за да си спокойна.
« Отговор #12 -: Септември 23, 2005, 18:05:51 pm »
Цвети написа:
Цитат
Четох в някои архиви че тези които се притесняват след няколко месечни опити са едва ли не някакви лигли?! Но не мисля че озлоблението помага на когото и да било. Защото всички които вече 2 или повече години са правили опити са започнали да се притесняват именно тогава. И другото което е че колкото по-рано разбереш толкова по-добре, защото можеш да спестиш много време а не да чакаш година и половина и чак тогава да отидеш на лекар. Надявам се всички да имаме щастието да гушнем дългоочакваното бебче, независимо колко сме го чакали.

първо искам да ти кажа да не обръщаш внимание на това за лиглите. не си го слагай на душата.най-добре за твое собствено успокоение ако искаш отиди на лекар.и на мен лекарката ми каза, че след 6 месеца неуспех е рано да се шашкам.сега вече ще стане година,значи от почти година съм лигла :roll:  :wink: и аз мисля след няколко месеца да отида на лекар за собствено успокоение.не си мисли гллупости мила,отиди ако искаш и кажи какво е станало.стискам палци всичко да е наред :crossfingers: