0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Близо 2ра година се борим с бебеправенето, но то май най-накрая ни пребори
Дори ни пребори още в края на първата година, когато отидохме при ли4ната лекарка да споделим 4е безрезултатно бебеправим и да поискаме съвет ( бяхме сигурни 4е нищо ни няма- сигурно е стрес, напрежение и т.н.) и след направените ни изследвания, тя направо ни закопа с резултатите- никакжи сперматозоиди в спермата на мъжа ми, направехме още 2 - резултат- същият
Насо4иха ни към специалисти, които казаха 4е на мен нищо ми няма,
но кръвните изследвания на мъжа ми показват 4е
клетките, които произвеждат сперматозоиди са увредени/липсващи или нещо такова / най- вероятно или се е родил без тези клетки или са увредени от някаква инфекция през пубертета/ но изобщо нямало нужда от биопсия.
За съжаление не мога да кажа какви то4но са били стойностите в изследванията нито на кръвта нито на спермата, защото/ забравих по-горе да кажа/ ние правихме вси4ко това в лондон, а тук не ни дават копия от изследванията
Дали да се доверим на доктора 4е няма смисъл от биопсия или да направим една?

Ще се радвам на всякакви мнения и съвети

Мъжът ми го прие героиски / пред мен поне/ но кой знае какво е ставало в сърцето му
Но и двамата се притесняваме да говорим за резултатите с неговите родители, защото
когато на поредната им забележка от рода на: - Кога да 4акаме внуци?
ние им сервирахме факта 4е имаме проблеми и в момента се изследваме, тяхната реакция беше напълно неадекватна- те отишли при гледа4ка, която им казала 4е мъжа ми / сина им/ имал магия, която щяла да изте4е след 2 години и тогава щял да има деца
Тва как ви се струва,а!
А дали след 2 години аз ще имам още яйцеклетки са забравили да питат.
Направо не знам какво ще правим ако и след евентуална биопсия, шанса да си имат внук- кръвен роднина, бъде нулев?

Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
Разбирам каква е мъката ви, за жалост всички ние тук имаме подобни проблеми.
В Лондон в специализирана клиника ли правихте изследванията?
Аз предлагам да ги повторите в България в клиника по стерилитет. Може да има шанс. Посъветвайте се и с други лекари. Чуйте и друго мнение.

Успех ви желая. :)
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*
не се отчайвай миличка.винаги има надежда,а съм сигурна че и при вас ще е така.къ смет и имай вяра. :bori_004: :bori_020:
*
ДА  в специализирана клиника по безплодие
и ги повторихме 2 пъти
през 7-8 месеца
мисля 4е няма смисъл от повтаряне единственото което може да направим е да опитаме това което тук ни казаха 4е е безсмислено- а именно биопсия
За жалост вси4ки тук сме с такива проблеми, но това си има и положителна страна, тук намирам много пове4е подкрепа отколкото у хора , които нямат такива проблеми
Беб4е се надяваме да имаме, независимо дали от донорска сперма или осиновено, но се 4удим дали да по4ваме да деистваме по този въпрос или да се връщаме в бг да правим биопсия
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Цитат
Насо4иха ни към специалисти, които казаха 4е на мен нищо ми няма,
но кръвните изследвания на мъжа ми показват 4е
клетките, които произвеждат сперматозоиди са увредени

Miori, не съм много компетентна, но наистина не разбрах, как кръвните изследвания доказват, че клетките, които призвеждат сперматозоиди са увредени.

Мели, можеш ли и ти да се включиш, моля те.

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
Искрено ви пожелавам да успеете да си имате ваше бебче, направете биопсяита, надеждата умира последна, поне вие ще сте си начисто.
 Тук четох за една двойка който си имат детенце от донор но на бабите и дядовците не са казали воощпе нищо. Така че всички са си доволни  :wink:
Земете предвид и тази възможност.
 Още веднъж успех, и найнакрая найважно е Вие двамата да сте доволни нали? 
*
да и ние това се 4удим- както казах не разполагам с изследванията но другата седмица имам 4ас за лекарката и ще поискам копия, знам само 4е изследвахме 2 хормона с по 3 букви/ доколкото си спомням/ и нещо като тестотерон или подобно 2 пъти- веднъж през януари и преди 2 седмици, в4ера бяхме за резултатите и доктора, нищо не ни показа, просто изтълкува резултата- каза - лоша новина, стойностите са мн високи, което е ненормално и предвид 4е няма никакви сперматозоиди в спермограмите , явно клетките които произвеждат сперматозоидите липсват, попитахме го дали има смисъл от биопсия, и тои каза 4е щом тези клетки липсват, то сперматозоиди не може да има и в тестисите?!
Ще се радвам ако някой има основания да мисли обратно на доктор-а :)и да имаме някаъв шанс

*
ох да това с бабите и дядовците като 4е ли най- много ни притеснява, но дали е 4естно да лъжем така, и то, кой по-то4но да заблуждаваме- себе си, тези твои познати от всеки ли крият, аз мисля 4е ако не кажем на бабите, то и на нашите приятели не трябва да казваме
другото е 4е ако забременея в лондон от донор, по закон те ще разкрият самоли4ността на донора когато детето навърши 18 години

*
О, миличка, що не си дойдеш тук в България и спокойно да си забременеш от донор?! Това в кръга на шегата, разбира се! :D
Мiori, моят съпруг е с азооспермия и аз правя донорски инсеминации. Сега се подготвям и за донорско ин витро. Трудно се реших, но това е и неговото желание. Естествено, че на никого от роднините няма да кажем за това. Тук обаче донорите са анонимни и не се дава информация за тях. На съпругът ми също няма да се прави биопсия. Правиха му само спермограма, преглед от специалист и изследване на хормони - LH, FSH и Testosteron. Желая ви успех, каквото и да решите! :goodluck:

*
Miori, донорството в България е анонимно - нито ти ще знаеш донора, нито той ще знае за вас, нито за детето. Много съжалявам за това, през което минавате, но според мен, донорското инсе е по-лесно от осиновяването, още повече, че живеете в чужбина.
За родителите ви ще има време да решите дали да им кажете или не. Ние не сме казали на нашите близки и приятели, че имаме проблем и какво правим. Миналата година правихме ИКСИ и по стечение на обстоятелствата майка ми разбра. Ако знаеш колко тежко го понесе, през цялото време на процедурата плачеше и трябваше аз нея да успокоявам, а не обратното и ако можех бих предпочела да и спестя всичките тези тревоги. Ако стигнем до донорско инсе, аз лично няма да кажа, защото знам колко тежко ще им бъде и по принцип по-старото поколение гледа по различен начин на тези неща.
*
като започнах да чета темата исках да предложа донорска инсеминация, ама виждам, че сте ме преварили.
Miori, при донорство се избира донор максимално близък по отличителни белези до съпруга ти.само вие двамата ще си знаете за това.детето ще бъде ВАШЕ!
успех ти желая!!!!
Ще взема да си кажа и аз мнението.
Първо , за мен в Лондон системата в здравеопазването е по -лоша от тази в БГ.
Второ, диагностиката е доста дълъг и сложен процес. Някак си , несериозно ми се струва  от два -три хормона и спермограма да се вадят такива изводи.
Моят съвет е , направете всичко това в България! Не отлагайте!
Попаднала си на точното място.
Възможно е дигнозата да се потвърди, но е възможно и да има някакъв шанс.
Извървете пътя до края , преди да търсите алтернативен..

Но нека , Мели си каже тежката дума! :D
Успех и кураж ви желая!
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Според мен, колкото по-малко хора знаят за донорска сперма или яйцеклетка - толкова по-добре. Не съм се замисляла дали самото дете има право да знае и дали трябва... Но определено ще е много лошо за детето ако разбере от трети човек, когато още не е готово за това.
А дали бабите и дядовците трябва да знаят - ами според мен и те не трябва. Кой знае кога на кого и какво ще кажат.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
Аз изобщо нямам претенции,че ги разбирам тези неща, но моя съвет е да се направят нови изследвания в България в специализирана клиника.
нека се направят тук, да се анализират и вече да се реши какво да се прави.
Аз на твое място така бих направила.
Пожелавам ти да намериш благоприятно разрешение на проблема!!
*
Ох , толкова сте мили4ки вси4ките, ние също смятаме 4е трябва да се повторят изследванията в бг, не 4е се надяваме на 4удо, но някакси искаме да го 4уем на 4ист и прост български език 4е не става, тук аз говоря английски, завършила съм филология в бг, но мъжът ми изобщо не знае, и все аз трябва да му превеждам, и като влезем в кабинета на доктора, те разговарят с мен за на мъжа ми проблемите и аз превеждам 4ак като сме си тръгнали от кабинета, при което мъжа ми има въпроси и ги задава към мен, а аз не съм специалиста.../ мн дълго стана, дано го разберете/
Та в бг поне ще могат на него да обяснят какъв е проблема и какви са шансовете ни.

du6ka, зна4и и при вас само на базата на хормоните са определили 4е няма смисъл от биопсия, ина4е правихме и генети4ни, както и кръвни за вси4ки болести и хламиди и разни други бактерии, тук 4ета 4е хората правят и некакви имунологи4ни, какво представляват те??
Ина4е докторът тук каза 4е е най-добре да се насо4им към донорско инсе и ин-витро, защото дори и да има 1 сперматозоид, а ние нямаме, понякога минават години в напразни опити с този един сперматозоид, е не виждам защо пък ние да не направим повторен опит да намерим поне един сперматозоид

Ина4е съм съгласна 4е в лондон здравеопазването е по-зле, ние имаме право на безплатно ин-витро, но се 4ака около 2 години и половина- има списък на 4акащите, ина4е ако решим да преско4им опашката трябва да платим

А кой избира дали от инсе да се премине към ин-витро в бг, вие ли, и дали е по-добре ин-витро или икси?

*
Миори, и моето мнение е, че трябва да си дойдете в БГ и да повторите всички изследвания. По-добре да ви обяснят на родния език ситуацията, да участвате в разговора и двамата с мъжа ти, да зададете всички въпроси, които ви притесняват.
Може и да се потвърди диагнозата, може и да има шанс за собствено дете. От вас зависи, как ще извървите пътя до вашето съкровище.
Заедно с вашите лекари ще вземете решение, дали да правите инсеминации или да преминете на вариант инвитро/ИКСИ.
Вие сте тези, които ще решат как да сбъднете мечтата си. Лекарите ще ви помогнат. Вие сте важни, вашето щастие.
Късмет и лек път до сбъдване на мечтата.
ПП Винаги можеш да питаш тук. Ще помагаме, с каквото можем.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Здравей miori ние сме със същия проблем мъжа ми си прави биопсия и въпреки това нищо.Преминахме на донорско инсе и след втория опит почти на 100% процента съм убедена ,че съм бременна само изчаквам още някой ден и да отида до София при моя лекар,за да го потвърди.За приятелите и близките всички знаят за проблема и се радват заедно с нас искрено за това ,че и ние най-накрая ще имаме бебе.Независимо от това ,че е от донор.Е разбиранията на хората са различни и може би тези ,които ви заобикалят да разсъждават по друг начин.За биопсията пробвайте все пак е някаква надежда.Моята любима фраза е "НАДЕЖДАТА УМИРА ПОСЛЕДНА" .Дори и това ,че веднъж са му правили биопсия на моя съпруг това не е гаранция ,че в другия тестис няма нещо.Затова почти съм го убедила за втора биопсия.Е от тук нататък ти си вземай решение това беше от мен,но и донорството е нещо нормално стига само двамата да го приемате.УСПЕХ :babyflips: :crossfingers: :blowingdust2: :bighug:
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Тази диагноза азооспермия на мен като лекар ми е най-трудна.
Защото е като смъртна присъда. Вчера един от моите пациенти ми каза - какво е това раково заболяване? Аз му отговорих, че не е раково. А той - да, докторе, знам, но аз така се чувствам.

По ред на важност:

1. Често, вкл. и в Англия, диагнозата азооспермия се поставя неправилно, защото правещите спермален анализ не са добросъвестни или просто не са достатъчно добре обучени. Имаше голямо проучване по този въпрос от 2006 г., ако го намеря, ще ти го пратя.

2. Оценката на нивата на FSH, LH и Testosteron е с важна, но не 100% прогностична стойност. Понякога, естествено, не винаги, но понякога при азооспермия въпреки високите нива на FSH при биопсията се откриват витални зрели сперматозоиди. Ще ти дам пример със съпруга на момиче от форума, когато реши да го напише и тук.

3. Причината за азооспермията трябва да се потърси, уточни и на тази база да се мисли дали е удачно да се прави биопсия или не.

4. Понякога може да се приложи лечение (оперативно, консервативно) и да се постигне, макар и минимално възстановяване на сперматогенезата - тук вече има достатъчно примери, почети из форума и ще видиш.

5. Дори и да е най-лошия вариант, генетичен дефект, донорските инсеминации са едно добро решение за двойката.

6. Както казваше едно момиче, "Надеждата никога не умира. Никога." :)
« Последна редакция: Май 17, 2007, 12:53:28 pm от Мели »

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Мели  :flower: "Надеждата никога не умира. Никога."

yahoo_17Кураж и късмет, Мiori! yahoo_17
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
White, marbi, mishanta, Мели и вси4ки останали, благодаря ви за подкрепата и информацията
Аз съм сигурна 4е вси4ки ние ще успеем, както се казва в една поговорка, ако Господ ти е изпратил нещо, то е защото те е сметнал за достатъ4но силен за да го преодолееш

Мели разбрах 4е работиш в пловдив, как да се свържем с теб, ние през целия Юни ще сме в пловдив, генети4ните изследвания са ни добри, но от ровене из нет-а разбрах за една бактерия която се хващала от кравите и при4инява безплодия, казваше се нещо с трихомон... или подобно, не знам дали са ни изследвали за нея, възможно ли е да сме я прихванали и тя да убива вси4ките сперматозоиди