Привет, момичета! Маето лапаро най-после мина! Днес ме изписаха от болницата. Лапарото ми беше оперативно, в Майчин дом, при д-р Филипов. Смятам че извадих голям късмет, всичко мина чудесно, без усложнения и неприятности, а докторът направи чудеса и пълна реформа в корема ми! Отпуши и запази и двете ми тръби, като премахна хидросалпингсите плюс един миомен възел и киста, за които дори не знаех, че съществуват. Направил е финестрация /мисля, че така се казва/ на яйчниците, дори е взел биопсия от единия. Вече ще имам нормална и естествена овулация, каквато нямах досега и дай боже! да запазя тръбите отпушени и без сраствания! Предписа ми физиотерапия след предстоящия МЦ, както и хидротубация на 8-12 ден от МЦ. Самият той счита, че няма да е необходимо следващо ин витро, защото предвижда забременяване по естествен път - звучи чудесно, нали?! Бях в гинекологичното отделение по тубарен стерилитет на 11 етаж в Майчин дом и нямам никакви оплаквания от отношение спрямо мен, акушерките бяха много мили! Платих само престоя си там - 5 дни - общо 18 лева. Единствените неприятни последици са, че ще трябва да отложа почивката си на море този месец и секс със съпруга, но това са дреболии, особено ако резултатите са наистина блестящи! Благодарна съм за всичко, което д-р Филипов и екипа му направиха за мен и дано всичките му надежди се реализират!