0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Въпрос за калолечението в Поморие
« Отговор #60 -: Юли 14, 2006, 20:05:17 pm »
Дани,аз и не бях чувала за Балчик.
Ако при  теб решението е операция, то наистина по-добрия вариант е да си починеш от процедури. Каквото и  да решиш ти пожелавам успех!
Приятна почивка!
« Отговор #61 -: Юли 15, 2006, 01:24:20 am »
 :balk_21: И на всички на който им предстои отпуска пожелавам като се върнат да съобщят най-добрата и чакана новина. :balk_183: :balk_103:
*

Danidan

• 1209
  • творец- щурец с малко щурче
« Отговор #62 -: Юли 17, 2006, 10:48:16 am »
Благодаря!
Успех и на вас, мацки!

:balk_21: И на всички на който им предстои отпуска пожелавам като се върнат да съобщят най-добрата и чакана новина. :balk_183: :balk_103:
:balk_602:
« Последна редакция: Юли 17, 2006, 16:08:35 pm от danidan »
« Отговор #63 -: Юли 21, 2006, 09:37:52 am »
Имам пак един тъп въпрос: бланката за служебната бележка от работодател, че съм здравноосигурявана за всички рискове от къде трябва да я взема - от НОИ или работодателят се очаква да има такава?
*
« Отговор #64 -: Юли 21, 2006, 09:57:17 am »
Гризката, на вратата на 125 ст. в НОИ /това в София обаче/ има написано какво трябва да съдържа служебната бележка. Иначе самата бележка я правих свободен текст, на бланка на фирмата, с печат и подпис.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

« Отговор #65 -: Юли 22, 2006, 01:19:57 am »
Аз пък от НОИ си я взех.
*
« Отговор #66 -: Юли 22, 2006, 10:08:43 am »
Момичета, искам да попитам, може ли да се правят процедури и да се къпя  в морето? Има вероятност след няколко дни да отидем на Поморие, но ще е за около 5 дни. Незнам дали ще има смисъл да правя процедури за толкова кратко време или да използвам само солената вода и черния пясък.
*
« Отговор #67 -: Юли 22, 2006, 11:24:27 am »
Mary, щом ще ходиш само за 5 дни, според мен е по-добре е да си купиш кал от аптеките там и да се мажеш с нея на плажа. След като се напечеш хубаво и калта изсъхне се измиваш в морето. Много хора правят така. Малко смешно изглеждаш целия омазан, но ти можеш да си слагаш например само на корема. И задължително с бански половинки и възможно по плитки бикини, за да си печеш корема.
И аз утре заминавам :). Ох, как ще ми липсва форума, не е истина.
« Отговор #68 -: Юли 22, 2006, 22:23:06 pm »
Няма да има никакъв резултат,процедурите трябва да са най-малко между 10-12 може и 15,а относно това което ти е писала Бори-ст може и да не си купуваш кал а да си я пълниш от езерото точно отстрани на санаториума има една пътечка,аз от там си бях напълнила кал и си я донесох.И ако си в Поморие и ако искаш да има ефект задължително потърси плажа с черния пясък макар че е доста надалеч от санаториума,но мисля че имаше влакче до там.
*
« Отговор #69 -: Юли 23, 2006, 01:44:06 am »
Мерси много, момичета. Да преди години пътуваше влакче, но няма проблем ние сме с кола, а и аз предпочитам плажа с черния пясък. След 3 часа тръгваме и незнам дали от там ще мога да пиша.
« Отговор #70 -: Октомври 03, 2006, 22:59:37 pm »
Здравейте, момичета!!!    :balk_64:
Знам, че темата е за санаториума в Поморие, но аз искам да ви попитам за този в Кюстендил. Имам резервация за там за края на октомври и искам да получа малко повече инфо за условията в санаториума като база и процедури. Моля, ако някой е ходил скоро там, да сподели впечатленията си.  :thankyousign:
И на нашата улица ще изгрее слънце!!!

« Отговор #71 -: Октомври 05, 2006, 11:42:26 am »
Аз ходих в Кюстендил в началото на август тази година. Като генерални впечатления: чудесна комбинация от лечебна вода и кал, от материалната база има какво да се желае, но ако отиде човек с подходящата нагласа, може да остане много доволен.

За битовите условия че има голямо значение дали ще си по НОИ или на свободен платен прием. Ако си по НОИ те настаняват в хубава стая (аз имах късмета да съм дори в луксозна с телевизор, хладилник и дори сейф), но ако си плащаш сам стаите са стари и неремонтирани. Август напливът беше толкова огромен, че дори и част от хората по НОИ ги настаняваха в гадни стаи. Предполагам, че октомври напливът е значително по-малък и ако си по НОИ ще си със сигурност в хубава стая.

Що се отнася до обслужване, няма разлика в отношението на доктори, сестри и санитарки. Всички са сравнително дружелюбни и мили, но първият ден е невероятен хаос докато те настанят, минеш прегледи, определят график за процедури и ти направят първите процедури.

Оборудването обаче откъм вани, басейни и помещения за процедури е много старо, и доста корозирало заради химичния състав на минералната вода. На мен лично това не ми беше проблем, защото просто съм такъв човек, че не се впечатлявам от подобни неща. Някои обаче се оплакваха.

При мен ефектът от процедурите първоначално беше, че ме заболяха всичките костици и стави по тялото ;) Докторите ми обясниха, че това е напълно нормално и е един вид лечебна реакция на организма. 1-2 седмици след края на процедурите всичко ми мина и усещах целия си организъм наистина в чудесна кондиция. Д-р Гребенарова, гинеколожката на санаториума, ми каза, че принципно сраствания и запушвания на тръбите може да се лекуват при тях, но може да отнеме 2 или 3 ходения и да не стане от първия път. Тъй като моят проблем е този, основно за това съм я разпитвала.

Сънлайт, ако имаш и други въпроси за Кюстендил, ще се радвам да ти отговоря :) Иначе, ти пожелавам успешен и приятен престой там! 8)
« Отговор #72 -: Октомври 06, 2006, 19:46:24 pm »
Благодаря ти, Grizkata! Наистина изчерпателен отговор си ми дала. Аз съм със 6 годишен стерилитет и съм ходила в Поморие преди 2 години. Това лято си счупих крака и искам да съчетая двете диагнози и по възможност да ми изпишат процедури и за крака и за стерилитет. Дали е възможна такава комбинация или трябва да избирам между една от двете диагнози, а другото да отпадне? Предполагам, че личния ми лекар ще ми пише в направлението и за двете неща ако поискам, но дали в санаториума ще ги уважат? Можеш ли да ми кажеш нещо по този въпрос?
А за материалната база и аз не съм претенциозна, само ефект да има.

Пожелавам ти в най-скоро време да се похвалиш с добра новина!!!
 :bighug:
И на нашата улица ще изгрее слънце!!!

« Отговор #73 -: Октомври 09, 2006, 12:05:21 pm »
Благодаря ти, Сънлайт, да ти се връща и на теб  :pacifier:

За съчетаването на диагнозите за лечение нямаш проблем! Дори не е необходимо личният ти лекар да пише направление и за двете - като отидеш в санаториума, на място ще обясниш, че имаш 2 показания за лечение и искаш консултации с 2ма лекаря. Така ще ти назначат оптимални процедури, така че да постигнеш максимален ефект от престоя си в санаториума  :D Дори ако имаш и други оплаквания - главоболия, болки в гърба, коленете и др., е добре да ги кажеш на лекарите в Кюстендил, за да ги вземат под внимание. Все пак за по-сигурно нека в направлението пише повечко показания. На моето направление пишеше само стерилитета и не ми правиха никакъв проблем от НОИ, съгласиха се да ми издадат карта. Така че в твоя случай със сигурност ще ти дадат, стига само да имаш достатъчно нерви да се пребориш с опашките :x Стискам палци! И да разправяш после  :)
« Отговор #74 -: Декември 12, 2006, 19:52:20 pm »
Zdraveite na vsi4ki sega razglejdam tozi sait i iskam da vi kaja 4e i az sam hodila na kalni bani tazi godina :lol: Pregleda mi beshe pri sastia doktor i mnogo sam dovolna ,naistina v parvia moment kato poglednete usloviqta ne sa mnogo dobri no prosto golqma e promqnata sled kato si napravite procedurite.Opitaite i vie ste ostanete mnogo dovolni . :lol:
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #75 -: Май 24, 2007, 21:55:34 pm »
Здравейте и от мен :)
Понеже пак идва лято, се надявам, че отново ще има мнения по темата :D Мен живо ме интересува какво стана с тези от вас, които посетиха Поморие с мъжете си? Понеже и ние сме с мъжки фактор (за сега) това ми е интеерсно да разбера. Дали да възлагам надежди или няма смисъл.

*

стоилова

« Отговор #76 -: Май 28, 2007, 10:19:49 am »
Здравей, Златулка,не се предавай има смисъл от тези процедури. Аз бях февруари м. тази година и още нямам резултати но въпреки това не губя надежда и съм твърдо решена да ги повторя до края на тази година.
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #77 -: Май 28, 2007, 11:42:43 am »
Благодаря ти, Стоилова. Мен ме интреесува дали би могла да се повлияе морфологията наистина защото ние сме с олигоастенозооспермия  :( Твърдеше се по-нагоре, че това е възможно, противно на доста мнения по въпроса. Та ми се искаше да озная дали това чудо е възможно или не..

« Отговор #78 -: Юни 12, 2007, 08:34:52 am »
Здравейте, момичета!
Искам да попитам тези, които са ходили в Поморие наскоро. Как стои въпроса чрез НОИ. Ако някой има инфо- какъв е реда - нека пише. Аз съм ходила два пъти в Поморие. Последния път беше 2005г. есента. Бяхме във Военния санаториум, но си плащахме всичко. Условията бяха много на ниво. А и тези, които бяха чрез НОИ, също бяха с подобни условия, само без телевизор в стаите, което не е кой знае какъв проблем.
Сега ме интересува дали не можем да се възползваме от облагите на осигуряването. Как става, колко струва чрез НОИ? Дали ако сега задействаме, ще можем да отидем там към октомври месец?
Искам само да отбележа за тези, които смятат да ходят през летния сезон - НЕ съчетавайте морето с калните бани и въобще процедурите в санаториума. Когато бях там за последно, се поразгорихме с докторката отфизиотерапията и тя ми каза, че е АБСОЛЮТНО ПРОТИВОПОКАЗНО кал и нагревски с ходене на море/ по-оточно къпане в морето/. Ефекта бил не само нулев, а и отрицателен. Не трябва да се съчетават нагревки с изстинки, а водата в морето все пак не е като топъл душ.
Така че - ВНИМАВАЙТЕ лятото! Може само да се ПЪРЖИТЕ  на пясъка и лекичко да се понамокряте отвреме навреме.
« Отговор #79 -: Юни 18, 2007, 11:01:38 am »
Момичета, а знаете ли как се отразява калолечението на мъжете? Надявам се не им е противопоказно и не намалява мъжката фертилност?