0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Тема на бременните - V част
« Отговор #40 -: Юни 24, 2007, 07:05:26 am »
Тенкс  :flower:Касита и  :flower:Мече!
Мисля да отида на зъболекар тази седмица!
Ще видя той какво ще ме посъветва!
А утре ще ходя да давам кръв и урина за изследвания
и ще попитам д-р Владимиров за Zymafluor!
Бебчетата си взимат необходимото от организма и липсите при нас се проявяват!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #41 -: Юни 24, 2007, 07:15:43 am »
Цитат
Васи, в много страни от години съществуват банки за стволови клетки. на всяка раждаща жена се предлага опция да съхрани клетки на детето си. когато плащаш за съхранение, детето при нужда ползва своите собствени клетки. понеже е скъпо, те ги даряват, с опцията при нужда да ползват други клетки от банката. дано стана ясно

Ман, бих се съгласила на такъв вариант. Много важно точно дали са твои или не клетките - нали спасяват живот?

Иначе за зъбите. По време на бременост се изостря пародонтита. Аз през цялата бременност бях на зъболекар всеки месец поне по веднъж за  да ме мажат и да ми слагат дренажи. За кървящи венци има и една много хубава паста за зъби - Пародантакс.

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #42 -: Юни 24, 2007, 07:57:35 am »
Моя зъболекар каза, че не се знае до колко е полезна терапията с Зимафлуор по време на бременността и ако се провежда такава е в 3-ти триместър- след 6я месец. Аз лично се отказах, само по време на бременността ползвах паста за зъби и вода за уста Сензодин, редувах пастата за зъби с Парадонтакс /както е написала лейди/- мисля, че една такава грижа е достатъчна, но все пак се консултирайте с гинеколозите си.
« Последна редакция: Юни 24, 2007, 22:01:16 pm от mini »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #43 -: Юни 24, 2007, 09:07:52 am »
:flower:Мини,  :flower:Лейди!
Ще си взема такава паста, аз съм предразположена към парадонтит!
Отложих и операция на венците за след бременността,  :?имам оголени долни венци!
Зъболекарите са любимите ми медици от дете!
Това е най-неприятното ходене на лекар за мен!
Настройвам се психически два дни преди да отида!
Сегашния ми стоматолог е много внимателен и ходя спокойна там!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
« Отговор #44 -: Юни 24, 2007, 10:24:09 am »
Ман, бих се съгласила на такъв вариант. Много важно точно дали са твои или не клетките - нали спасяват живот?

мило, важно е да са твои, заради 100% съвместимост. при всички положения това е много хубава възможност. за съжаление, в БГ такъв вариант няма.

мацки, кървенето на венците го спрях като си жабурих :D устата със смрадлика. тя стяга много добре.
« Последна редакция: Юни 24, 2007, 10:27:57 am от manhattan »
*
« Отговор #45 -: Юни 24, 2007, 15:24:12 pm »
мацки, кървенето на венците го спрях като си жабурих :D устата със смрадлика. тя стяга много добре.
И също така добре оцветява в жълто-кафяво зъбния камък! Това ме накара да си го почистя  :lol:.
*
« Отговор #46 -: Юни 24, 2007, 16:19:12 pm »
Мише, аз взимам Флуорин.Консултирала съм се с двама стоматолози,единият от които е лекарка наскоро завърнала се от майчинство.Тя самата е приемала флуорни таблетки през бремеността от 4,5-5 месец,както и през първите седмици след раждането.Не бива да се превишава дневната доза от 1 мг на ден.Според грамажа обикновено това са 4 таблетки на ден.
*
« Отговор #47 -: Юни 24, 2007, 19:35:20 pm »

Цитат
За бъдещите мами,реално чакащи и още надяващи се на чудото едно сайтче да плакнат оченца. Иначе аз съм доволна от техните бебешки дрехи. http://order.next.co.uk/page.asp?b=G32&p=364&o=1
Василена, би ли ми казала къде ги има в София тези страхотни дрешки. :shop:

Мише, относно флуора аз пия по две хапчета на ден от края на шести месец, но напоследък много го забравям. Общо взето вссеки зъболекар има своя версия по въпроса колко е полезен или вреден.  :balk_102:
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #48 -: Юни 25, 2007, 00:02:14 am »
По въпроса за стволовите клетки - в болницата, в която раждах има банка за съхранение. Таксата беше минимална, но за мой срам не я помня :oops: Ние дарихме клетките точно с опцията, ако някога ми се наложи да ползвам банката, да мога да се възползвам като дарител. Винаги има опция да се помогне, ако си дарил клетки. Имам доста информация по въпроса, но за съжаление е на немски :( А аз още съм много на вие с него. Ние решихме, че всичко се случва, можем да помогнем на някой и се надяваме ако някога ни се наложи /да не дава Господ/ - да можем да се възролзваме от такава помощ.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #49 -: Юни 25, 2007, 10:03:22 am »
Здравейте момичета. Искам да ми препоръчате лекар за консултация. Записах се за ЖК в Токуда, но мъжа ми иска да ходиа и някъде на частно. Според него в Токуда ме били претупали. Моля за съвет към кой лекар/клиника да се насоча.Какви са горе-долу цените за частно наблюдение. Аз съм от София. Благодаря ви предварително.
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #50 -: Юни 25, 2007, 10:12:47 am »
mim4o, не си единствената, която търси втори специалист да е следи. Ще ти отговоря от името на Надин, защото аз съм "виновна" за нейния случай. Тя ходи допълнително при д-р Персенска в клиника "Малинов", или в клиниката на д-р Стаменов. Предполагам тя може да ти даде повече инфо, но аз също съм ходила при нея понякога и съм много доволна.

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #51 -: Юни 25, 2007, 11:45:49 am »
Не мила.Вчера почетох за някакъв крем за стрии на Мустела.В края на осми месец съм.

Аз използвам такъв крем - много е добър. Купих си го от една аптека на Красно село - малко преди "Фантастико".

*
« Отговор #52 -: Юни 25, 2007, 11:53:48 am »
Здравейте и от мен, от много работа нямам време напоследък да влизам тук... Сега обаче в петък планираме да ходим за 3-4 дена на море и имам следния въпрос, какво плажно мляко да си ваема с какъв фактор и има ли някакви специални за бременни, ако някой има опит с тия неща моля да сподели. Аз преди малко прочетох, че не било добре да съдържа каротин, а вчера си взех точно такова, мислех че само е важно да е с висок фактор. Принципно не мисля да се пека, но във водата ще вляза със сигурност а там най се изгаря.

Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #53 -: Юни 25, 2007, 11:56:57 am »
Не мога да ти кажа кое точно мляко да вземеш, но задължително трябва да вземеш нещо!!!!! Пази се, стой под чадър и ходете само рано сутрин до към 10.30 и вечер след 17.30. Весело изкарване!

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #54 -: Юни 25, 2007, 11:58:43 am »
Относно кървящите венци, аз преди години имах страхотен проблем - от нищо не ми минаваше, само от дренажи и то за известно време, но откакто използвам LACALUT нещата станаха нормални и дори сега по време на бременноста не съм имала никакви проблеми - зъбите си ги мия само с тази паста и от време на време сутрин с друга /каквато и да е/.

*
« Отговор #55 -: Юни 25, 2007, 12:17:12 pm »
Относно кървящите венци, аз преди години имах страхотен проблем - от нищо не ми минаваше, само от дренажи и то за известно време, но откакто използвам LACALUT нещата станаха нормални и дори сега по време на бременноста не съм имала никакви проблеми - зъбите си ги мия само с тази паста и от време на време сутрин с друга /каквато и да е/.
Подкрепям изцяло! Сега дори ги сменям една Лакалут, после някава друга, но после пак задължително Лакалут и задължително хубава четка за зъби, която я сменям на шест месеца! В началото ползвах и вода за устна кухина Лакалут, но откакто спря кървенето не съм я ползвала. Проблеми нямам вече никакви.
*
« Отговор #56 -: Юни 25, 2007, 12:20:15 pm »
gery_k77, само гледай плажното масло да не е със стягащ ефект. Точно сега ти трябва еластична кожа повече от всякога. И  също така си вземи с по-висок фактор.
*
« Отговор #57 -: Юни 25, 2007, 12:26:15 pm »
Каси, Сия, благодаря за отговорите, ще се пазя определено много и на милото е обяснено че няма да киснем по цял ден на плажа, само с тоя каротин се притесних, но ако се добера до лекарката ми ще я питам тя дали знае нещо по въпроса. Иначе това е статията която четох: http://semeistvo.rozali.com/krasota-zdrave/p20.html

Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
« Отговор #58 -: Юни 25, 2007, 12:29:20 pm »
и аз имам проблеми с кървящи венци, но не ползвам лакалут, откакто един аптекар ми каза, че е доста опасна. проблемът е, че съдържа стипца, която спира кървенето, но при попадане в организма е много вредна - може да доведе до запушване на кръвоносни съдове примерно. каза ми че лакалут е безопасно да се ползва максимум веднъж годишно. все пак не съм специалист... може да питаме знаещите в темата с професиите.
иначе от известно време ползвам вода за зъби listerine. няма я в БГ, от щатите ми я носят. много съм доволна, не съм постигала такъв ефект с нищо друго, а и зъболекарката ми каза, че това е най-доброто и не може да се сравнява с нищо на нашия пазар.
« Последна редакция: Юни 25, 2007, 12:33:04 pm от Pippi »

*
« Отговор #59 -: Юни 25, 2007, 12:30:47 pm »
Не мила.Вчера почетох за някакъв крем за стрии на Мустела.В края на осми месец съм.

Аз използвам такъв крем - много е добър. Купих си го от една аптека на Красно село - малко преди "Фантастико".

Има ги също в една верига аптеки, не им помня името, но са големи с много козметика, едната за която се сещам е на Шишман, между Гурко и Аксаков, а другата е на Аксаков (между Шишман и 6-ти септември). Много качествени кремове.
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!