0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
кървенето беше един път-на тласък и толкова. от Монтана съм, нямам болки в момента, но ме е страх много.лошото е, че не потвърдиха извънматочната, засега. искам да отида в София за консултация от компетентен доктор.!!! този ми отряза от тръбата първия път 1/3 и каза, че не функционира вече.при условие,  че ми го откриха много рано - около 7 дни от закъснението!

Какви страхотии говориш.Да не си стъпила вече при този. Като се оправиш вземи и изчети тука целия форум.Нямаш си и представа колко много неща ще научиш. И мисля че твойто въобще не е извънматочна и явно тоя му се режат тръби.Може би си ги колекционира. Направо съм възмутена.Как може? Иди утре на лекар, но знай че при извънматочната обикновенно кръвта е кафява и слаба и не спира.И обикновенно започва преди закъснението на менструацията. Рязането на тръби е крайна мярка вече само ако тръбата е много зле или спукана.Чуствам как ще ни пишеш от София че се е видяло сакчето. :lol:ама сега си уплашена.
*

CatWoman.

• **
  • 63
  • Защото вярвам в Чудеса!!!
Пуканче, ще се сетиш за историята ми още сега  :wink: Аз писах в "много ранна бременност и кървене" в бг мама, още тогава нещо не беше наред - закъсняваше ми 10 дена, бях с няколко положителни теста-по-точно 4 и прокървиииииих. Търсих помощ във форума заради кървенето, после се оказа, че е имало за какво. Отидох на лекар и нищо не се видя в матката и оттам се почна едно чакане, едно нещо, държаха ме на Дуфастон и но шпа, затова и нямах болки! Бавиха ме до 8 г.седмица. Оперираха ме накрая във Варна - Майчин дом, там се хванаха за главите как мога да чакам толкова и ми казаха, че още след 10 дена закъснение, ако не се види нищо в матката и има кървене, то просто е ясно че е извънматочна! А аз вече бях със закъснение месец! Отрязаха ми тръбата чрез лапароскопия. Първо, че не искаха да ме режат за мое добро и второ, че не бяха сигурни до последно дали изобщо е в тръба и в коя е, ако е? В смисъл - виждаше се, че не е  в матката 99 %, така ми казаха, но не се виждаше дали е в тръба или яйчник и къде е изобщо бременността, но че не беше в матката, не беше!!! Искаха самите те лапароскопия, за да огледат и да режат тогава, а не да отварят голям разрез през корема и да търсят къде да режат. Хубаво е да си поиска лапароскопия! И е хубаво да отиде в Тина Киркова! Много добри гинеколози са там! Ще кажат дали изобщо е извънматочна още утре. УТРЕ КЪМ СОФИЯ И СЕ УСПОКОЙ, bi ji, МОЖЕ ДА Е НОРМАЛНО ВСИЧКО! Моето кървене беше слабо зацапване, много тъмно кафяво и ми пълнеше една евридейка на ден. Докато не ми пуснаха дуфастона и но шпа имах и болки ниско в ляво, като че всеки момент ще ми дойде. Не знам дали там правят лапаро, но знам, че ако е извънматочна ще ти кажат и няма да те объркат. Ако се стигне до операция, за което дано да грешиш, просто ги попитай къде можеш да направиш лапароскопия!
*
Да,Би-Джи.Запомни думата лапароскопия и разпитай за такава.Това е шанса да ти спасят тръбата.
*
благодаря - ще послушам съветите!!!ТОЗИ НАПРАВО МЕ Е ОСАКАТИЛ ПЪРВИЯ ПЪТ!!! А ИСКАШЕ И СЕГА!!! Най-лесно е да режеш!!! БЛАГОДАРЯ!!!
*
Тъмно кафяво кървене е извънматочна бременност за съжаление.
Това не е сигурно!!! Имах тъмно кафяво зацапване при нормалната си бременност, при извънматочната беше ярко розово. Цветът на кръвта не е определящ.
*

CatWoman.

• **
  • 63
Още утре ще тръгнеш за София нали!? Отиди в Света София и им обясни всичко, виж какво ще ти кажат след прегледа, ако е извънматочна помоли ги да те насочат към лапароскопия, обясни им, че трябва да ти спасят тръбата! Искрено ти желая успех и по възможност да ни пишеш възможно най-скоро какво е станало.  :bighug:
*
благодаря - ще послушам съветите!!!ТОЗИ НАПРАВО МЕ Е ОСАКАТИЛ ПЪРВИЯ ПЪТ!!!
Не е сигурно и това. Може човекът просто да те е спасил. Понякога се реже, за да се спаси живот...Второ мнение обаче никога не е излишно, в Майчин дом София със сигурност правят лапароскопия.
*
Отиди в Света София и им обясни всичко, виж какво ще ти кажат след прегледа, ако е извънматочна помоли ги да те насочат към лапароскопия, обясни им, че трябва да ти спасят тръбата
Момичета, не изземвайте функциите на лекар. Тръбата се спасява само по лекарска преценка. Това НЕ е най-важното. Най-важното е да се постъпи така, както е най-добре за нея, а това го решават компетентни лекари!
Аз се чувствам съвсем добре и с една тръба и имам дете, ако я бяха спасили можеше пак да си имам извънматочна в увредената тръба...
*

CatWoman.

• **
  • 63
Щом в Майчин дом правят значи може да я направи и там, но при мен случая със запазването или не на тръбата беше животоспасяващ, както каза Lan.Трябваше да се махне възможно най-бързо цялата тръба. Аз ги молих да я запазят, но те са преценили, че дори и да я запазят тя няма да е правилно функционираща вече и има голяма опасност ембрионът да се загнезди следващия път пак там. Така, че наистина лекарите преценят. И Lan, не се изживявам за лекар, просто давам съвет!!! Тя може да помоли за запазване, а те сами ще преценят дали има смисъл от това и дали е възможно! Не изземвам ничии функции, но не казвай, че тръбата не е най-важното! МНОГО Е ВАЖНА, защото после оставаш само с една, ами ако и с нея се случи нещо?! Трета нямаш!
« Последна редакция: Януари 10, 2008, 00:34:37 am от Cat_Woman »
*
Пък втори живот - съвсем нямаш! "Ако" е най-вредната дума в живота и много помага на разни вътрешни врагове каквито са депресиите...Ако се случи нещо му мислиш като се случи, до тогава правиш най-доброто за себе си, пък да става каквото ще. Както казах, тук има страшно борбени момичета, момичета забременели без тръби, от 3-4-6 опит АРТ, има и осиновили прекрасни мами...сега сигурно се чудят как да ти дадат кураж, защото е много трудно. Дето се вика трябва си малко злоба и да се мисли трезво дори и това да коства тръбата.
*
Cat_Woman, и аз ревах като магаре и за неуспешната бременност и за тръбата, и сега сънувам бебешки ръчички в кръв...добре те разбирам...
bi ji, стискаме ти палци, не забравяй кръвните тестове днес и в събота! Може пък бързичко да се преместиш в "Дългоочаквана бременност"!
« Последна редакция: Януари 10, 2008, 01:02:20 am от Lan »
*
bi ji, успех днеска. Сигурна съм че щом веднъж си се сблъсквала с това,ще направиш всичко възможно за себе си. Пиши ни моля те като се прибереш,когато и да е това. Нека лекарите видят какво е не ние да гадаем.Но запомни че ако е пак извънматочна, не може ти да решиш да се маха или не.След като видят в какво състояние е при лапарото, те ще направят най-доброто за тебе. По-добре е без две тръби,отколкото с две запушени и не дай си боже пробити.
*
В момента съм с една тръба - ако изгубя и тази ..... край! Надявам де в София да ми помогнат. Ще се моля да е сбъркал доктора!!!
*
В момента съм с една тръба - ако изгубя и тази ..... край! Надявам де в София да ми помогнат. Ще се моля да е сбъркал доктора!!!

Почти сигурна съм че е сбъркал,спокойно.Ти още ли си у вас и не си тръгнала?
*
след около час тръгвам за София - в Тина Киркова. Стискайте ми палци.
*
Много палци ще ти стискаме.И ще чакаме с нетърпение да пишеш отново.
*

CatWoman.

• **
  • 63
Почти сигурна съм че е сбъркал,спокойно.Ти още ли си у вас и не си тръгнала?
И аз се надявам, че е сбъркал!!! Стискаме и чакаме да се похвалиш с възможно най-хубавата новина. Заслужила си вече да имаш това щастие! :bighug: Сигурно вече си в София и имаш повод да се радваш  :D Дано
*

CatWoman.

• **
  • 63
Здравейте. Бях на контролен преглед  :roll: Просто се отчаях. Казаха ми, че вероятността за втора извънматочна е многооо възможна. НО нямало смисъл останалата тръба да се продухва. Не знам защо. Дори и да е слепнала вече, цветната снимка нямало да помогне. Изобщо не са я пълнили с никакво лекарство на операцията, просто съм била излъгана, за да се успокоя  :( Май май искат да ме подготвят за инвитро, такива бяха намеците. Аз обаче все си мисля, че шанс имам и с останалата тръба и не вярвам да е слепнала след операцията. Сама ще отида да ми направят ЦС без значение искат или не! :x и си мисля, че колкото по-рано го направя, толкова по-добре.
*
Не може да гадаят състоянието на тръбата ти без да са направили цветна снимка.Направи си такава непременно и то при друг лекар,защото тука май може и да те подведат нещо за да ти направят инвитро..
*

CatWoman.

• **
  • 63
Ама точно това си мисля  8O Чудих се дали няма да ме подведат нарочно, да кажат, че е запушена вече! Уфффффффф, а и се чудя, ако се повтори извънматочната и отида пак там на лапаро, дали няма да я отрежат без значение може ли да се спаси тръбата или не, само и само пак заради инвитрото  :(