Пуканче, ще се сетиш за историята ми още сега
Аз писах в "много ранна бременност и кървене" в бг мама, още тогава нещо не беше наред - закъсняваше ми 10 дена, бях с няколко положителни теста-по-точно 4 и прокървиииииих. Търсих помощ във форума заради кървенето, после се оказа, че е имало за какво. Отидох на лекар и нищо не се видя в матката и оттам се почна едно чакане, едно нещо, държаха ме на Дуфастон и но шпа, затова и нямах болки! Бавиха ме до 8 г.седмица. Оперираха ме накрая във Варна - Майчин дом, там се хванаха за главите как мога да чакам толкова и ми казаха, че още след 10 дена закъснение, ако не се види нищо в матката и има кървене, то просто е ясно че е извънматочна! А аз вече бях със закъснение месец! Отрязаха ми тръбата чрез лапароскопия. Първо, че не искаха да ме режат за мое добро и второ, че не бяха сигурни до последно дали изобщо е в тръба и в коя е, ако е? В смисъл - виждаше се, че не е в матката 99 %, така ми казаха, но не се виждаше дали е в тръба или яйчник и къде е изобщо бременността, но че не беше в матката, не беше!!! Искаха самите те лапароскопия, за да огледат и да режат тогава, а не да отварят голям разрез през корема и да търсят къде да режат. Хубаво е да си поиска лапароскопия! И е хубаво да отиде в Тина Киркова! Много добри гинеколози са там! Ще кажат дали изобщо е извънматочна още утре. УТРЕ КЪМ СОФИЯ И СЕ УСПОКОЙ, bi ji, МОЖЕ ДА Е НОРМАЛНО ВСИЧКО! Моето кървене беше слабо зацапване, много тъмно кафяво и ми пълнеше една евридейка на ден. Докато не ми пуснаха дуфастона и но шпа имах и болки ниско в ляво, като че всеки момент ще ми дойде. Не знам дали там правят лапаро, но знам, че ако е извънматочна ще ти кажат и няма да те объркат. Ако се стигне до операция, за което дано да грешиш, просто ги попитай къде можеш да направиш лапароскопия!