0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Eli_

• 516
  • Тъпа и упорита !!!
Какъв термометър ползвате за БТ?
« -: Август 14, 2005, 11:31:25 am »
Здравейте, момичета!Искам да ви попитам какъв точно термометър ползвате за измерване на БТ?Аз започнах с обикновен /живачен/,но още първата седмица без да искам го счупих замахвайки да сваля живака в долната част :) После обиколих аптеките във Варна да си търся дигитален и най-накрая намерих в "Санита" на фирма "Omron"/10 лв./.Този термометър на стига,че не помни температурата от предното измерване,въпреки,че на кутийката пише "Memory",както и да е това го преглътнах,но ми се струва и че нещо не мери правилно.Мога ли да имам темп. 34.4 ?Меря я в устата сутрин. :roll: Така,че моля ви споделете вие какви ползвате и какъв е най-добре да си взема? :bbt:
« Отговор #1 -: Август 14, 2005, 11:57:52 am »
Да, може да имаш толкова ниска температура.
но може и термометъра да не е наред, купи и обикновен и сравни.
разликата трябва да е минимална
но графиката ти показва 36.4

Тремометъра го слагай под езика
« Отговор #2 -: Август 14, 2005, 13:21:29 pm »
И аз ползвам електронен термометър/Zepter/ и мисля че нещо не е в ред. На мен пък ми измерваше 36.1 което е абсурд.  :? Ще си измервам с него до края на цикъла и след това ще почна с обикновения.
« Отговор #3 -: Август 14, 2005, 13:57:39 pm »
Електронните термометри показват винаги по-ниска темрература. Ако например покаже 36,3, това значи нещо около 36,6. Вече 36,8 значи 37,1 примерно.
Момичета, мерете с електронни, по-безопасни са (живака е токсичен). Не е важно колко градуса показва термометъра, следете динамиката на температурата.
*
« Отговор #4 -: Август 14, 2005, 17:32:33 pm »
Живака е токсичен само ако попадне в организма, докато е в термометъра нищо му няма. Аз лично съм чупила живачен термометър но не пострадах. Просто събрах внимателно живака. Живачния термометър е по-точен и поради това аз го предпочитам.

« Отговор #5 -: Август 14, 2005, 17:38:21 pm »
Габи, дори изпаренията му са вредни. Проблема при живака е, че се натрупва в тялото и не може да се изхвърли. А поряженията му са невидими - не можеж да кажеж, че имаш/нямаш живак в тялото. Все пак се надявам да нямаш :D
Вярно е, че живачния термометър е много по-точен, но трябва да се внимава с него.

За всеки случай, момичета, купете си сяра на прах от аптеката и ако се случи да счупите термометър - посипвате със сяра.
« Отговор #6 -: Август 15, 2005, 10:04:09 am »
Абе опасен е живака, да. Ама ако ти се счупи термометърът докато си мериш температурата и остане живак в теб. Иначе не е опасен.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
« Отговор #7 -: Август 15, 2005, 16:25:29 pm »
Аз използвам електронен и съм много доволна. А и е по-бърз от живачните.
*
« Отговор #8 -: Август 15, 2005, 16:27:18 pm »
Аз също използувам дигитален и нямам основание за оплакване
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #9 -: Август 15, 2005, 16:37:20 pm »
Живачен.
« Отговор #10 -: Август 15, 2005, 18:53:28 pm »
Цитат на: wassilena
Абе опасен е живака, да. Ама ако ти се счупи термометърът докато си мериш температурата и остане живак в теб. Иначе не е опасен.

Васи, Васи, живака е единствения течен метал и като такъв (течност) се изпарява. Всичко му е вредно.
*

ezhi

« Отговор #11 -: Август 15, 2005, 21:09:58 pm »
Zdraveite i ot men, iskam da spodelia s vas 4e  i az sm za digitalnia termometar. Uspeh momi4eta  :balk_111:
« Отговор #12 -: Август 15, 2005, 21:16:34 pm »
Само последно с живака:
ето тук има нещичко
Ако беше безопасен, защо чак Гражданска защита ще се втурва да го маха?

Иначе предимствата на живачния термометър са безспорни - по-точен засега няма (е, сигурно в НАСА имат неживачни и по-хубави...), но просто трябва да се внимава.
*

Лейдито

« Отговор #13 -: Август 16, 2005, 19:08:27 pm »
Аз използваХ детски живачен термометър - до минута и половина отмерва температурата и е тънък. И момичета, мерете температурата ректално, не в устата.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #14 -: Август 16, 2005, 20:47:38 pm »
Ле-лееее, да ви се невидят и темите :o
Сънувах, че термометърът ми се счупи в д-то и ръката ми беше цялата в живак :o  :o  :o
« Отговор #15 -: Август 16, 2005, 21:06:15 pm »
Извин., Лали, няма повече да пиша за живака.
*
« Отговор #16 -: Август 16, 2005, 21:29:53 pm »
Абе вие ще ме убиете бе, кви са тия кошмари от вас - едната я гонила къртица в полето посред нощ, другата си чупила термометъра в д-то  :)
А аз сънувах преди известно време, че съм си купила вагинален ехограф с цветен дисплей и му се кефех цяла вечер - а кажете не сме ли мръднали вече  :lol: После Мели като ми каза ква е цената на тази "играчка" дето съм сънувала свят ми се изви :) :) :)
« Отговор #17 -: Август 16, 2005, 21:32:44 pm »
:lol:  :lol:  :lol:
cygnus, е тва ме разби :D
*

Eli_

• 516
  • Тъпа и упорита !!!
« Отговор #18 -: Август 16, 2005, 22:16:56 pm »
Аз съм виновна,аз пуснах темата... :oops:  :lol:
*