0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

kok

антифосфолипидните
« -: Юни 28, 2007, 11:44:32 am »
Хора, знаете ли от какво се появяват тези антифосфолипидни? Имам едно дете, нямах проблеми, а сега след абортите се установиха антифосфолипидни антитела. КАк са се появили тия гадове?
*

stanley_78

• 408
  • Твоите деца не са твои деца, те са рожба на копнеж
Re: антифосфолипидните
« Отговор #1 -: Юни 28, 2007, 13:46:13 pm »
Възможно ли е да е лабораторна грешка? Автоимунни заболявания могат да се отключат по много причини. Едва ли има някой, който да може с точност да ти каже какво ги причинява. Лекарите тепърва навлизат в имунологията. По-добре помисли как да ги преодолееш.  :D
« Отговор #2 -: Юли 11, 2007, 04:19:45 am »
В статия на Oxford Journal http://humrep.oxfordjournals.org/cgi/reprint/12/1/13?maxtoshow=&HITS=10&hits=10&RESULTFORMAT=&searchid=1&FIRSTINDEX=10&minscore=5000&resourcetype=HWCIT
пише, че всеки човек си има такива антитела, интересното е, че в началото на 80-те установили, че при жините които търсят медицинска помощ заради безплодие тези антитела били в пъти повече от обичайното. Това обаче според авторите не доказва, че причината за липса на бременност е тази. Статията е от 2000г. и за 20 години не са разбрали откъде се взимат тия антитела вповече.
Оказва се, че антителата и по-конкретно антифосфолипидите по-скоро пречат на протичането на бремеността, а не на възникването й. Просто рискът от прекласия е по-голям.
Иначе, някъде във форума пишеше, че се оправяло положението с прием на 100 гр. дневно след като е констатирана овулация.
Е поне едно нещо, което се леува с лекарство на цена под 5 лева.Ако това не е добра новина здраве му кажи.

Гласувай за мен и за моето бебе инвитро на
http://www.bankazaidei.com/?p=top&id=981&s=
« Отговор #3 -: Юли 11, 2007, 14:35:39 pm »
В статия на Oxford Journal http://humrep.oxfordjournals.org/cgi/reprint/12/1/13?maxtoshow=&HITS=10&hits=10&RESULTFORMAT=&searchid=1&FIRSTINDEX=10&minscore=5000&resourcetype=HWCIT
пише, че всеки човек си има такива антитела, интересното е, че в началото на 80-те установили, че при жините които търсят медицинска помощ заради безплодие тези антитела били в пъти повече от обичайното. Това обаче според авторите не доказва, че причината за липса на бременност е тази. Статията е от 2000г. и за 20 години не са разбрали откъде се взимат тия антитела вповече.
Оказва се, че антителата и по-конкретно антифосфолипидите по-скоро пречат на протичането на бремеността, а не на възникването й. Просто рискът от прекласия е по-голям.
Иначе, някъде във форума пишеше, че се оправяло положението с прием на 100 гр. дневно след като е констатирана овулация.
Е поне едно нещо, което се леува с лекарство на цена под 5 лева.Ако това не е добра новина здраве му кажи.

Гласувай за мен и за моето бебе инвитро на
http://www.bankazaidei.com/?p=top&id=981&s=
Изобщо не съм съгласна с това. И по-добре да не се отговаря толкова категорично на такива въпроси. Аз също съм с антифосфолипиден синдром и доста се рових из чужди сайтове, тъй като явно и имунолозите не са достатъчно запознати. Проблемът при мен е в периода на имплантацията.
"Некоторые фосфолипидные молекулы, в частности, фосфатидилсерин и фосфатидилэтаноламин, обладают адгезивными свойствами. Они позволяют клеткам слипаться друг с другом, так, например, в плаценте из цитотрофобласта образуется синцитиотрофобласт, регулирующий питание плода. Изучение формирования синцития на культуре клеток трофобласта линии Be-Wo выявило, что моноклональные антитела к фосфатидилсерину (но не к кардиолипину!) ингибируют этот процесс in vitro. Более того, в плацентах пациенток с АРА и невынашиванием обнаруживают высокий уровень АРА класса IgM, связанных с синцитием. Блокирование клеточной адгезии антифосфолипидными антителами нарушает процесс имплантации."
Да не забравяме, че руската школа е сред откривателите на АФА и преодоляват на 91% процента този проблем, когато става въпрос за бременност. И АФА не е само проблем при бременност, а доста сериозен здравословен проблем.
« Отговор #4 -: Юли 11, 2007, 16:14:49 pm »
Не съм насочвана към такива изследвания, но започнах да чета този подфорум отскоро след среща с моя приятелка, която е минала през два неуиспешни опита инвитро.../тя не пише по форуми/. Тя беше категорична, че изследванията, които се предлагат в Плевен са абсолютно задължителни и за себе си беше решила третият й опит да бъде в Якентро /тук някъде съм чела, че там правят имунологични и генетични предварително/.
След като се поинформирах и почти бях стигнала до някакъв отговор за себе си /че в крайна сметка преди ИКСИ си струва, независимо че не е доказано дали проблемите влияят върху имплантацията/ като прочетох мнението на Звездичка този път се озадачих сериозно.
В крайна сметка възможно ли е да се действа на принципа на проба-грешка в тази толкова важна за пациента стъпка? И това е практика на най-прехвалените и коментирани специалисти в областта?
Въпросите ми не са риторични ... търся им отговора за себе си.
« Отговор #5 -: Юли 11, 2007, 16:23:26 pm »
И аз търся отговора за себе си. Факт е, че има доста противоречиви мнения относно дали  имунологията влияе на забременяването и в частност имплантацията. Лошото е, че медицината явно не е напреднала достатъчно, за да даде категоричен отговор на този въпрос. Но аз лично смятам, че оказва голямо влияние.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #6 -: Юли 11, 2007, 16:37:41 pm »
Моето мнение е, че лекуващият наистина трябва да има индивидуален подход при лечението на дадена двойка. В частност при нас положението е: близо 10 годишен стерилитет с известен мъжки фактор, но на практика не само, всяко от направените в последствие изследвания щеше да е от полза преди първото икси. Аз съм на мнение, че така често спряганите "генетични и имунологични" изсл. не биха натоварили с кой знае колко бюджета за една процедура АРТ.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #7 -: Юли 11, 2007, 16:54:36 pm »
evro,
И аз така реших за себе си ...
При инсеминация не съм се замисляла, защото пред мен такава алтернатива не стои ..., но за инвитро методите ...  :?

« Отговор #8 -: Септември 20, 2007, 13:27:57 pm »
Момичета, а знаете ли в клиника " Малинов" трябва ли изследването на антифосфолипидните антитела и НК клетките да е рано сутринта до 10 часа и да е на гладен стомах, че много ми прилошава от глад и от пътуването :( Не съм от София и последния път ,когато ми взеха кръв за хормоните, хванахме задръстването , а уж тръгнахме в 5.30, за да го избегнем :)Иначе предполагам, че ще струва около 200 лева . Само не знам, за колко време ще станат резултатите.
*
« Отговор #9 -: Септември 20, 2007, 13:29:49 pm »
Гале, резултатите избизат за 5 дни. Не е нужно да си гладна, жадна и пр. Кръвта може да се вземе по всяко време на деня.
Късмет.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #10 -: Септември 21, 2007, 13:21:20 pm »
Благодаря ти, White!
« Отговор #11 -: Септември 24, 2007, 11:58:58 am »
В Св. Иван Рилски (имунологичната лаборатория) днес ми казахa,че антифосфолипидните трябва задължително да са на гладно- за НК клетките нямало значение  :(
« Последна редакция: Септември 24, 2007, 13:12:01 pm от Mimi_leo »
« Отговор #12 -: Септември 24, 2007, 17:29:14 pm »
В Св. Иван Рилски (имунологичната лаборатория) днес ми казахa,че антифосфолипидните трябва задължително да са на гладно- за НК клетките нямало значение  . 

Ами сега? Какво да правя? Помагайте! :o
« Отговор #13 -: Септември 25, 2007, 21:48:31 pm »
Аз в събота давах кръв за АФА в клиника Малинов. Понеже не помнех какво ми казаха първия път не бях закусила за всеки случай, но пък имуноложката не каза нищо за това дали трябва да са на гладно :?
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*
« Отговор #14 -: Септември 25, 2007, 22:40:45 pm »
Аз ще си правя това изследване в Плевен и попитах в сайта им отговориха ми че може да се правят по всяко време на деня и не на гладно
« Отговор #15 -: Септември 26, 2007, 16:31:35 pm »
Незнам, :balk_160: на мен не пожелаха да ми вземат кръв след като разбраха че съм закусила.
« Отговор #16 -: Септември 27, 2007, 11:01:05 am »
Благодаря ви, момичета! Ще се запиша за събота, няма да ям за всеки случай!
« Отговор #17 -: Септември 27, 2007, 17:49:48 pm »
Резултати от изследвания:
Антикардиолипин IgG - 11.1 IU/ml ref > 10IU/ml
Антикардиолипин IgM - 3.3 IU/ml  ref > 7IU/ml
-b2 - гликопротеин 1 IgG - 5.1 IU/ml ref > 8 IU/ml
-b2 - гликопротеин - IgM - 4.0 IU/ml ref > 8IU/ml
Според вас имам ли проблем при парвия показател, да ли е доста висок и има ли такива момичета, които са имали подобни стойности и каква терапия им е предписана.
*
« Отговор #18 -: Септември 30, 2007, 11:28:00 am »
kemili, какво ти каzват лекарите? За да се потвърди диагноzа АФА е необходимо иzследването да се повтори след около 8 седмици. 
« Отговор #19 -: Октомври 01, 2007, 10:26:47 am »
Oshe ne sam go nosila na doctora, zashoto izchakvam da mi izlezyat i genetichnite.