0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Количките
« Отговор #400 -: Май 08, 2008, 18:26:59 pm »
Принцескаето това е зимно кошче точно както си мислиш :wink:по точно го водят кошче за новородено :wink:
http://malechkobaby.com/index.php?m=320&prodid=6143&lang=1
Аничка точно това се опитвм да кажа че всеки гледа да се ограничава в такова положение :wink:
« Последна редакция: Май 08, 2008, 18:30:46 pm от Виктория »
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #401 -: Май 08, 2008, 19:25:07 pm »
Брех как сте ме оплюли
Ами мойта количка беше на Чиполино и нямам никакви оплаквания от тази фирма. Возих детето година и половина в нея и само един амортисьор се счупи (малка пружинка), която в първия магазин за колички, в който влязох ми дадоха съвсем безплатно.
Освен това на чиполино зимния кош се сваля и идеално може да служи за возене на бебето в кола на задната седалка. Заема място колкото две нормални седалки, детето не се гъне, сенника си го защитава от слънце и отворени прозорци и всичко си е на 6.
Сега новите модели имат отделен кош за лятна количка. Но в зимния кош, като се махне покривалото детето спокойно може да лежи по корем и да гледа, което предполагам че е било проблемът на... на който си беше там.
Освен това всички меки части (дюшечета и тапицерии) се свалят и се перат в пералня и моите не избеляха. А това рако или късно се налага. Едва ли някоя от вас би карала оповръщана количка, почистена само с мокра кърпа.
В комплектите имат и кошница за кола, ама и отделно да се купи тя не е скъпа на Чиполино.
И най-важното е, че има резервни части. Мойта количка е купена 2003 и още имат резервни части, защото повечето са съвместими с новите модели. А под резервни части разбирам и одеялца, дюшечета, покривала - всичко което може да се съсипе при пране. Освен това имало и резервни кошове даже... ама това е друго. Няма проблем за колела, амортисьори и т.н.
И на тази фирма няма количка над 600 лева.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

Tamara

• 1662
« Отговор #402 -: Май 08, 2008, 19:31:37 pm »
Тази количка е много хубава и удобна
http://www.philandteds.com/nz/sport_07_1.htm
или
http://www.philandteds.com/nz/sportdouble_07_1.htm
ама струва 789 лева ако я купите от тази фирма (Иветтас ЕООД или phil&teds sport)
А в ТСМ е 150 лева и аз не видях някаква разлика
« Последна редакция: Май 08, 2008, 19:36:20 pm от Tamara »
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
« Отговор #403 -: Май 08, 2008, 20:30:13 pm »
Цитат
ама струва 789 лева ако я купите от тази фирма (Иветтас ЕООД или phil&teds sport)
А в ТСМ е 150 лева и аз не видях някаква разлика

8O 8O 8O бива ли такава надценка? Възмутително.
*
« Отговор #404 -: Май 08, 2008, 20:39:16 pm »
А, Тамара май имаше предвид, че има подобна количка, но марка TCM и тя не вижда особена разлика, а не че една и съща марка количка струва със съответните две посочени цени в два различни магазина.
*

Tamara

• 1662
« Отговор #405 -: Май 08, 2008, 21:37:59 pm »
Да, разликата беше само във фирмата
phil&teds - Великобритания
ТСМ - Германия
Иначе същите големи гуми, помпащи се. Хубав, здрав плат, 1000 ципчета, същия дизаин...
Не мога да кажа, че е била 1 към 1 същата, но аз не видях съществена разлика. Имам количка и не търсих друга, за да я заглеждам в подробности но това което ми хареса в едната, го имаше и на другата.
Мисълта ми беше, че на някои колички 50% от цената е фирмата.
Количките на Бертони и на Чиполино са доста по-евтини от вносните марки. Не съм казала да се вземе количка от Илиенци, която да е без фирма и без сервиз. Този вариант е по-удачен за втората количка, която се купува след като детето стане около годинка и половина и тогава се търси възможно най-леката количка. Тогава тези на Мони за по 35 лева вършат идеална работа. Ама тогава вече знаеш на 100% какво искаш и не е нужно да разчиташ, че производителя е помислил за всичко.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
« Отговор #406 -: Май 09, 2008, 10:43:46 am »
[Хммм, бихте ли обяснили за още-незапознатите, моля?  Аз под зимен кош на количката разбирам онази част, която изглежда като едновремешните зимни колички - като легълце с едната част полу-закрита, а кошница - това, което се ползва и за столче за кола.  И защо не може да се слага в коша по корем, а кошницата помага за целта  :oops:?
Точно това е кош за новородено. Няма проблем да слагаш детенце по корем в него, ама Калоян като е буден и по корем не иска да лежи. :D В кошницата спи по гръб (естествено), но не протестира. Прекарва така по 6-8 часа понякога и е безкрайно щастлив. По отношение на времето, прекарано в кошница - д-р Бърди казва, че дори е добре при рефлукс да спят именно така.
Кошът за новородено не е достатъчно безопасен при пътуване с кола.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

Tamara

• 1662
« Отговор #407 -: Май 09, 2008, 12:40:58 pm »
White преди две-три седмици слушах една презентациа на Д-р Иван Чавдаров (води се светило при хабилитация и рехабилитация на деца с неврологични проблеми и ДЦП).
Та той е на мнение, че никак не е вредно за детето да седи в кошницата. Даже било полезно...
Така че явно няма единно мнение да седи или не в кошницата. Аз не съм имала такава кошница, а и Марио ми имаше някакви форми на рахит, така че до 8 месечна възраст не съм му повдигала и облегалаката на количката от страх. (Не казвам, че е правилно)
Та аз от страх, сигурно бих предпочела коша, за да може да си е изцяло легнал. А безопасността... ннам. Все едно няма да ме глобят полицаите.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #408 -: Май 12, 2008, 09:38:22 am »
Момичета, с риск малко да отклоня темата, искам само да ви дам една препоръка, но не за работа :wink:.

Към всички, които сте се насочили към скъпи колички, момент, не ме разбирайте погрешно! Няма да ви критикувам. Напротив, и аз харесвам скъпите колички и съм ЗА тях, щом можш да си го позволиш.

Ето я и препоръката: Пазете ги много и внимавайте къде ги оставяте.

На мен ми откраднаха количката и се наложи на следващия ден да си купя нова.  Всъщност, тя и предната си беше нова, защото реално я бях ползвала по-малко и от месец. Бях на консултация, количката я оставям в дъното на един коридор, да не помислите, че е била на тротоара, не, не е била. Като свършихме консултацията, количката вече я нямаше. 8O Докторът каза, че за 8 години това е първия случай. Е, аз съм била "късметлийкта". И така, това беше в петък вечерта, в събота си купих същата от "Штъркел"-а, само че, новата е червена, а предната беше лилава.
За щастие, количката ми беше сравнително евтина. Беше модел Princess Roll  на Mag England от 236лв. На всичо отгоре, мъжът ми беше в командировка в петък и събота и сама сложих бебето в кошничката и хукнах към магазина. Добре че поне, м-н Штъркел е наблизо до нас.

Та такива работи. Извинете за спама, но наистина, съветвам ви много да внимавате със скъпите си колички. Между другото в магазина казаха, че за 3 години, аз съм била втория такъв случай.
Голям късмет, а?..... :(

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
« Отговор #409 -: Май 12, 2008, 09:51:50 am »
Милена Б ,
Много съжалявам за случилото ти се. Ама не ги ли е срам тези хора бе! Да беше Quinny или Stokke, да кажеш, че някой не може да си го позволи, ама то направо си е излагация да крадеш не толкова скъпа количка. И после как возят децата си в краденото?!  8O
Аз никога не оставям количката далече от мен, защото се страхувам от подобни набези.Но в такива случаи се успокявам, че се е случило по-малкото зло, за да ме спаси от по-голямото.
« Отговор #410 -: Май 12, 2008, 15:13:37 pm »
Фууу, ама лоши хора има!  Как, наистина, ще си сложиш детето в крадена количка и на какво ще го научиш след това...  Съжалявам за загубата и нервите, Милена Б.

И да се върна на дискусията - някой използвал ли е и има ли реални впечатления от Chicco Trio S3?  Зная, че е по-дълга, но това не ме притеснява.  В целия форум само това успях да открия като мнение...
*
« Отговор #411 -: Май 12, 2008, 15:36:36 pm »
Еми как ,всякви хора има .В един хипер маркет пазаруваме и аз с коли4ката и детето ми е в ръцете и съм си се разсеяла по бебе6ките джунджуриики. Kоли4ката така я бях оставила на една страна ,пък аз гледам на другата и хоп няква си я взема и аз с периферята си виждам ,4е коли4ката ми отлита  :lol: и като се разти4ах като се развиках  :lol: и слава богу ,4е без много алабала  ми върна коли4ката  и каза ,4е се е "объркала" .Помислила тя ,4е някои си я забравил  :lol:.Неприятно е ,но се слу4ва доста 4есто при нас...
Entre ce que je pense, ce que je veux dire, ce que je dis, ce que tu veux entendre , ce que tu crois entendre et ce que tu entends, il y a au moins 6 bonnes raisons de ne pas se comprendre....

Je suis  sous le choc et endeuillé des faits dramatiques qui se sont déroulés dans la crèche "Fabeltjesland" à Termonde.SINCERES CONDOLEANCES AUX FAMILLES DES VICTIMES ....
« Отговор #412 -: Май 12, 2008, 18:57:18 pm »
Миленка съжалявам за това коет ти се е случило :? направо побеснях честно нечувано нещо много нагли хора....ц...цц....цц..направо ........много гадно какъв трябва да си че да крадеш бебешка количка!???? :? Имам предложение да се заключват количките както колелетата с тези неща дето си ги отключваш с ключе какво пък :wink:то и количката да не смееш да оставиш докато си на консултация с бебчето си ............направо съм възмутена!!! :x
  Към темата:
*Принцеска* комшийката ми имат Chicco Trio S3 и е много доволна а и малкия така като гледам се чувства много добре :wink: а и аз няколко пъти съм я бутала-много е маневрена :wink:
*
« Отговор #413 -: Май 13, 2008, 11:48:19 am »
Чико S3 е удобна, но много тежка!

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #414 -: Май 13, 2008, 12:51:50 pm »
От комбинираните колички на Чико, се бяхме спрели на модела "4 me". В Пигис хаус дават гаранция 2 г независимо коя марка количка си купиш, така че за Чико, към гаранцията на производителя 6 м, ще получиш от магазина още година и половина ;)Ето и клипче с въпросната количка:

http://www.youtube.com/watch?v=UepGiIpaGRQ

и в ДаНет:
http://shop.danet.bg/product_info.php?products_id=3860
« Отговор #415 -: Май 13, 2008, 13:15:33 pm »
Вижте аз пък на каи модели се натъкнах
http://www.bebeplusbg.com/index.php?m=320&category=126&pc=124&prodid=477&product_name=Zippy&lang=1
и   :wink:
http://www.bebeplusbg.com/index.php?m=320&category=126&pc=124&prodid=507&product_name=Otutto%20Combo&lang=1
Виждат ми се практични но не съм чувала отзиви за самата марка :?
*
« Отговор #416 -: Май 13, 2008, 13:18:49 pm »
На Инглезина моделчетата са много приятни и практични,а най-важното - леки :)Докато се наканим да си купим количка, харесаното от мен моделче беше свършило.
« Отговор #417 -: Май 13, 2008, 16:58:58 pm »
Благодаря ви много, момичета, ще има да умуваме.  А това за гаранциите в Пигис си е направо чудесна новина!
*
« Отговор #418 -: Февруари 02, 2009, 13:43:11 pm »
Момичета ще купуваме лятна количка и ще съм ви благодарна на всякакви коментари и насоки. Гледах в премаман, имаше много леки и не лоши на вид, но нямам представа колко здрави са. Другите варианти са ми тези:

http://www.kasidabg.com/giordani-compact-gx-soft-orange-giordani.html, на тази ме притеснява ширината и теглото /някъде пишат че е 8.8кг, а на други места 11кг/.

http://www.mytoys.de/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/de/-/DEU/DisplayProductInformation-Start;sid=JGRKVJuSdGlIVNIS7rwvXJqYNiGgke9uXnM=?ProductSKU=de_DE-1779040 - на тази се чудя дали като не е цяла дръжката е удобна за бутане?

http://www.mytoys.de/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/de/-/DEU/DisplayProductInformation-Start;sid=JGRKVJuSdGlIVNIS7rwvXJqYNiGgke9uXnM=?ProductSKU=de_DE-1779047 - тази ми харесва, но незнам триколките дали са достатъчно стабилни и лесно ли се управляват?

http://www.kasidabg.com/product_info_cpath-181_499-products_id-9246.html, а тази няма отпред такова нещо за ръцете, дето пази бебето да не падне, незнам как се казва и всъщност колко необходимо е то като има колани?

Чета хубави неща и за ABC Design?
« Последна редакция: Февруари 02, 2009, 13:45:47 pm от maia_st »

*
« Отговор #419 -: Февруари 02, 2009, 14:12:24 pm »
мая, единственото което е лятна количка от изборените линкове е последната. другите далече не са летни колички, това са най-обикновени колички за новородени, незнам каква е твоята в момента, но показаните не са летни. Лятната количка е лека, сгъва се на чадърче и няма легналко положение :wink: