0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Re: Заразни ли сме?
« Отговор #60 -: Юли 22, 2007, 13:34:25 pm »
 :D

« Отговор #61 -: Юли 25, 2007, 07:57:39 am »
Аз какво мисля в случея , не е важно.
Важното е , че nadin4i ги нарича приятелки и така ги е чувствала!
Затова я боли !
По - друг е въпроса ,дали те са изпитвали същото към нея!
А отговорът е в тяхното поведение.
Сигурно си права, ама ми е интересно как някой може да вземе страна по случая.
Дали пък и тях не ги боли за нещо, или те щото са бременни по дифолт са виновни?
« Отговор #62 -: Юли 25, 2007, 14:53:15 pm »
Незнам, как се чувстват момичетата, които никога не са имали проблеми. Аз ще кажа от моята гледна точка. След като забременях разредих общуването с някои момичета от форума, защото... в повечето случаи знаех, че колкото и да се радват за мен, се питаха, защо не се случва и на тях. Макар, че те никога не си признаха, знам че е така. Затова спрях и в чата да влизам. За да не реши някой, че парадирам с моята бременност. Правех го уж от тактичност. Така че не си мислете, че ви избягват защото имате проблеми с репродукцията. Ако беше така, щяха да ви избягват преди да забременеят, а не след. А може би са по-приятелки, от тези които ти казват веднага и може би не се замислят за това, което чувствате?!
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

« Отговор #63 -: Юли 25, 2007, 14:56:45 pm »
... Как ще се почувствате ако посегнете да погалите корема и се дръпнат от вас все едно сте чумав? Ами ей за това питах аз дали сме заразни.

Доста бременни не обичат да им се барат коремите, както и аз не обичах. Първо се пита може ли. Чувствах го като навлизане в лично пространство. Все пак коремът е част от мен. Все едно да те погали някой по глава, крак, ръка, поне аз винаги се дърпам. Имало е случай, в които реагирам инстинктивно и такива, в които съм успявала да отреагирам и да не се дръпна.

П.п. Пожелавам на всички ви до една да бъдете и от другата стра. Тогава ще разберете, преди това е трудно, може би за някои. Вземете под внимание изписани от настоящи и бивши бременни след стерилитет!
« Последна редакция: Юли 25, 2007, 15:08:17 pm от wassilena »
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
« Отговор #64 -: Юли 25, 2007, 15:04:00 pm »
... Как ще се почувствате ако посегнете да погалите корема и се дръпнат от вас все едно сте чумав? Ами ей за това питах аз дали сме заразни.

Доста бременни не обичат да им се барат коремите, както и аз не обичах. Първо се пита може ли. Чувствах го като навлизане в лично пространство. Все пак коремът е част от мен. Все едно да те погали някой по глава, крак, ръка, поне аз винаги се дърпам.
Не просто не обичам, ами МРАЗЯ. Мразех си и преди да забременея, от както съм бременна съм в състояние дори да ударя някого, който ми посяга към корема. Някаква животинска защитна реакция ли, какво ли...
*
« Отговор #65 -: Юли 25, 2007, 15:31:42 pm »
Незнам, как се чувстват момичетата, които никога не са имали проблеми. Аз ще кажа от моята гледна точка. След като забременях разредих общуването с някои момичета от форума, защото... в повечето случаи знаех, че колкото и да се радват за мен, се питаха, защо не се случва и на тях. Макар, че те никога не си признаха, знам че е така. Затова спрях и в чата да влизам. За да не реши някой, че парадирам с моята бременност. Правех го уж от тактичност.
И аз го чувствам така :(
« Отговор #66 -: Юли 25, 2007, 16:26:04 pm »
Незнам, как се чувстват момичетата, които никога не са имали проблеми. Аз ще кажа от моята гледна точка. След като забременях разредих общуването с някои момичета от форума, защото... в повечето случаи знаех, че колкото и да се радват за мен, се питаха, защо не се случва и на тях.

Предполагам повечето момичета, които спират да поддържат контакти с нас, когато забременеят, го правят от същите добри намерения. Мен лично обаче ме боли много повече точно от това отдръпване, от колкото от разказите за посещения на фетална морфология и подутите глезени. От толкова години вися по форуми и чатове, и няма нещо, от което да ме боли повече, от отдръпналите се забременели приятелки...
« Отговор #67 -: Юли 25, 2007, 17:01:09 pm »
Предполагам повечето момичета, които спират да поддържат контакти с нас, когато забременеят, го правят от същите добри намерения. Мен лично обаче ме боли много повече точно от това отдръпване, от колкото от разказите за посещения на фетална морфология и подутите глезени. От толкова години вися по форуми и чатове, и няма нещо, от което да ме боли повече, от отдръпналите се забременели приятелки...

Гризка  :balk_21:
И на мен също ми е обидно  :( И никога не съм се питала защо някое момиче е забременяло, по-скоро се питам защо някое не е забременяло. А кога ще бременея аз... това не зависи от бременните или не бременни жени около мене.

lb2f
« Отговор #68 -: Юли 25, 2007, 17:04:26 pm »
Незнам, как се чувстват момичетата, които никога не са имали проблеми. Аз ще кажа от моята гледна точка. След като забременях разредих общуването с някои момичета от форума, защото... в повечето случаи знаех, че колкото и да се радват за мен, се питаха, защо не се случва и на тях.

Гризка,
И аз вися от много години, нямаше зачатие, а само един малък подфорум в дир.бг.
Но сега съм от другата страна и много силно се забелязвам обратното явление. И кажи ми как да не изпитвам вина за това, че съм забременяла?
*
« Отговор #69 -: Юли 25, 2007, 17:18:22 pm »
В месеца, в който забременях се разбра че ин витро-то на едно момиче е неуспешно  :(
Още изпитвам вина, че аз забременях точно тогава :(
Тя го заслужаваше повече!
« Отговор #70 -: Юли 25, 2007, 17:38:21 pm »
Диди, съжалявам, че така усещаш нещата  :( Да, сигурно има и обратната страна на медала, няма как да няма. При всяка от нас чувствата са много измешани и деликатни. Всички знаем, че всяка радост за чуждата бременност е примесена и с болка. Само искам да ти кажа, че аз като потребител без много познанства тук в Зачатие, съм в еуфория при всяка новина за бременна (а в момента за теб специално!). Представям си как се чувстват тези, които са треперили във всеки миг с теб, как са се молили, как са плакали... Сега като бременна си по-чувствителна към негативните емоции, но това не отменя положителната енергия, която ти праща всяка твоя виртуална дружка!

В месеца, в който забременях се разбра че ин витро-то на едно момиче е неуспешно  :(
Още изпитвам вина, че аз забременях точно тогава :(
Тя го заслужаваше повече!

Съжалявам, коки! Дано скоро и това момиче се похвали с успех.
« Последна редакция: Юли 25, 2007, 17:40:55 pm от Grizkata »
« Отговор #71 -: Юли 25, 2007, 17:45:38 pm »
Диди, съжалявам, че така усещаш нещата  :(
Тук не става дума за усещане, тук става дума за факти.

ПП> Както и да е. Темата на Надин4и е за друго. Просто исках да кажа, че и от двете страни има такива отдръпвания.
« Последна редакция: Юли 25, 2007, 17:48:22 pm от Диана »
*
« Отговор #72 -: Юли 25, 2007, 18:21:55 pm »
Един ден когато забременея, живот и здраве, никога няма да оставя приятелките си от форума или най малкото да се отдръпна от тях затова, че съм успяла.
Е,нали аджеба те са били до мен в най-трудните ми моменти!
И ако са ми истински приятелки, те също няма да се отдръпнат от мен заради успеха ми.Това е моето мнение!

"Можеш да направиш две грешки по пътя към истината: да не го извървиш целия и въобще да не тръгнеш по него."
 Буда
« Отговор #73 -: Юли 25, 2007, 21:11:33 pm »
Предполагам повечето момичета, които спират да поддържат контакти с нас, когато забременеят, го правят от същите добри намерения. Мен лично обаче ме боли много повече точно от това отдръпване, от колкото от разказите за посещения на фетална морфология и подутите глезени.
Щях да пиша същото, но като е написано само цитирам  :lol:
Никой не трябва да изпитва вина, че при него е станало, а при приятелките още не.
Въпрос на време е за всички. При някои става за година две, при някои повече.
При някои става естествено, при някои само с АРТ.
Някои имат няколко неуспешни инсета, някои - неуспешни ин витрота или иксита.
Няма как да се каже, че един човек заслужава нещо повече от друг. Всички го заслужаваме
и рано или късно всички ще го постигнем и ще имаме безсънни нощи и пране до припадък  :wink:
И точно защото общуването изведнъж прекъсва, от добри намерения или от вина (която за мен е неоправдана и неоснователна) започват да се задават въпросите: "Какво става? Защо ги няма предишните контакти?". Общуване му е майката  :lol: Без диалог сме за никъде и обикновено стават ненужни недоразумения :)
« Последна редакция: Юли 25, 2007, 21:15:24 pm от BLACK_ROSE »
*
« Отговор #74 -: Юли 26, 2007, 10:10:02 am »
BLACK_ROSE както винаги си уцелила право в десятката. :good_post:
« Отговор #75 -: Юли 26, 2007, 10:35:29 am »
Аз какво мисля в случея , не е важно.
Важното е , че nadin4i ги нарича приятелки и така ги е чувствала!
Затова я боли !
По - друг е въпроса ,дали те са изпитвали същото към нея!
А отговорът е в тяхното поведение.
Сигурно си права, ама ми е интересно как някой може да вземе страна по случая.
Дали пък и тях не ги боли за нещо, или те щото са бременни по дифолт са виновни?
Взимам страна ,защото го разглеждам в по-широк смисъл , в смисъла на близки отношения.

Имах един съученик .
Катастрофира и остана на инвалидна количка , познай колко от бившите му приятели останаха такива.
Шепа.
С други думи , всички сме хора  и на всеки , всичко може да се случи.
И ако е така ,защо забравяме?

Ако днес nadin4i , няма деца , утре ще има!
За щастие , на много от нас проблемите са решими , това което няма да има е изгубеното приятелство , топлите отношения , отговора на въпроса " Заразна ли бях?"

« Отговор #76 -: Юли 26, 2007, 11:38:04 am »

Взимам страна ,защото го разглеждам в по-широк смисъл , в смисъла на близки отношения.

Имах един съученик .
Катастрофира и остана на инвалидна количка , познай колко от бившите му приятели останаха такива.
Шепа.
С други думи , всички сме хора  и на всеки , всичко може да се случи.
И ако е така ,защо забравяме?

Ако днес nadin4i , няма деца , утре ще има!
За щастие , на много от нас проблемите са решими , това което няма да има е изгубеното приятелство , топлите отношения , отговора на въпроса " Заразна ли бях?"

По-широкият смисъл ще е тогава, когато се знае какво мисли и другата страна. Иначе е сложена в граници, разпростени само от едната страна.
Естествено, че Надин4и ще има деца, както дай Боже всички!
Въпроса е да не търсим вината само в другите, защото те са успели. Да си успял с нещо, не значи че си успял с всичко. Успеха много лесно се губи.
Приятелство не се губи, ако е истинско - така мисля аз.
Доста често, когато някой претърпи загуба независимо от вида, по-скоро той се отдръпва по някакъв начин, а не останалите. Разбираемо е, защото понякога тази загуба тежи толкова силно, че е задушаваща.
Обърнахме темата обаче в друга посока...
На въпроса "Заразни ли сме?", моят отговор е НЕ! но не си давам корема без сама да съм изявила желание или да съм попитана, така както дори не давам и друг лекар да ме преглежда освен Д-р. Персенска.
Много е просто, ама се иска разбиране.
*
« Отговор #77 -: Юли 26, 2007, 12:11:24 pm »
Мисля, че Nadin4i има всички основания да се чувства зле. Човек познава добре приятелите си, тук не става дума за случайно срещнати хора, просто познати, такива от квартала. Когато приятел промени отношението си, не е трудно да се схване причината. Да, нормално е приятелката ти да се пита как се чувстваш ти пред корема й, но също толкова нормално е да се запита кое би ти причинило повече болка- нейната бременност или странното й поведение, което те кара да се чувстваш малоценна или полусаката.
Боляло ме е винаги при всяка среща с новобременна, но приятелките ми са друго нещо и техните деца са мои деца. Имам в обкръжението си момичета с проблеми като моите и знам, че вероятно ги боли да ме виждат бременна, затова внимавам много какво казвам и се опитвам по никакъв начин да не им навирам в очите състоянието си, но никога не бих крила, защото знам, че това боли повече и бих направила всичко по силите си да не допусна жест като този да се дръпна при опит да ми погалят корема, макар че съм склонна да го приема по-скоро като естествен. Във всеки случай бих се чувствала спокойна да погаля коремчето на приятелката си (не на всяка срещната, разбира се), както и не бих се почувствала застрашена от ръката на приятелката си върху корема ми.
« Отговор #78 -: Юли 26, 2007, 12:24:38 pm »

Боляло ме е винаги при всяка среща с новобременна, 
Е това никога не съм го разбирала - съжалявам!
*
« Отговор #79 -: Юли 26, 2007, 13:24:57 pm »
Радвам се за теб, мила Диана, бих искала и аз да съм като теб, но истината чувствам, че трябва да си я призная, особено тук. Не се гордея с това, но е вярно, винаги ме е боляло да видя жена с корем. Боляло ме е заради мен самата, не е било никога чувство, насочено към другите. Моето чувство е оставало винаги затворено в мен и не съм причинявала с това зло на друг, освен на мен самата.
Винаги съм искала да мога да се радвам от цяло сърце на всяка срещната бременна жена, както правя сега, но само коремчетата на много близките ми хора са успявали да ме разплакват от радост.
Имаш всички основания да ме критикуваш, разбирам го и не мога да се оправдая!