0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: напреднала възраст - нека се подкрепим взаимно
« Отговор #80 -: Септември 10, 2007, 16:40:12 pm »
Ами Туто, ти си младееш много според мен. Нормално е.
*
« Отговор #81 -: Септември 12, 2007, 14:14:46 pm »
Здравейте момичета , аз също съм от тази групичка - 38г. , а половинката на 45г.Няма да забравя никога обидата на една варненска лекарка , а тогава бях "само" на 36г - "Досега не сте се сетили , пък отсега нататък ли. Няма начин да имате деца". Дни наред плаках заради нейните думи.
*
« Отговор #82 -: Септември 12, 2007, 14:45:34 pm »
sne_do тази лекарка е лекарка в кавички и освен това е патка!
кураж и късмет!

Косето е на небето.
« Отговор #83 -: Септември 13, 2007, 12:27:38 pm »
Мисля, че знам коя е лекарката... Не се впечатлявай.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #84 -: Септември 13, 2007, 15:55:58 pm »
тая варненска лекарка доста народ е обидила така, но напук на нейното мнение, някои от обидените вече дундуркат бебета.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #85 -: Септември 13, 2007, 16:22:57 pm »
Коя е бе? Що не кажете да не патят и други момичета?
*
« Отговор #86 -: Септември 13, 2007, 16:27:19 pm »
Има си хас някой да не се сеща коя е тази лекарка - кураж миличка и напред :D
"Всеки от нас се ражда, защото преди това Бог го е обикнал, оценил, видял е смисъл в това и той да стане част от мирозданието"

Митрополит Антоний Сурожки
*
« Отговор #87 -: Септември 13, 2007, 18:23:06 pm »
Сне_до, кураж, мила наборке, и хич да не ти пука! И при лекарите, като при всяка друга професия, има народ всякакъв. На нашата възраст вече човек рядко се оставя да го водят за носа и да му внушават гадни неща!!! Отворени сме само за положителни внушения (в рамките нареалистичното, все пак)! :D Тъй че, слушай си сърцето и действайте! И да почват момичетата от тази темичка да се хвалят вече с положителни резултати!  :D Успехи на всички!
*
« Отговор #88 -: Септември 13, 2007, 23:53:29 pm »
Ами, айде и аз да се хвана на хорото... :D на 38 съм. На 37г. забременях, но загубих бебто си в 20 седмица. Ама няма отказване, ще се борим докрай! Вярвам и знам, че ще успеем!  :D
*
« Отговор #89 -: Септември 14, 2007, 14:17:31 pm »
Океан радвам се ,че звучиш толкова оптимистично.Случилото се с теб мнго ме разстрои а пък сега се съм щастлива да видя ,че си добре и продължаваш.
Какво ще кажете за предиплантационната диагностика при инвитро, чета отскоро в страницата на клиниката на Владимиров.Препоръчва се при напреднала възраст , дали вече някой реално е правил такава диагностика,звучи като научна фантастика но пък ако повишава процента на успеха......Имате ли предразсъдъци в това отношение бихте ли се възползвали от подобна диагностика при инвитро. Включете се с мнение!!!!
*
« Отговор #90 -: Септември 14, 2007, 16:09:35 pm »
Незнам Ised,
Най-добре на този въпрос според мен ще ти отговори Владимиров. Сигурно зависи от конкретния случай. Ти правила ли си консултация с него?
*

sunnynevi

• 273
  • Слънца и усмивки за всички!!!
« Отговор #91 -: Септември 14, 2007, 16:18:57 pm »
Здравейте и от мен!На 33 години съм,съпругът ми е на 32.Вече година и половина чакаме нашето бебе.Бях започнала да ходя по лекари,изписваха ми лекарства за засилване на овулацията и казваха че всичко ще е ок.Опитах веднъж още миналата година,но не се получи.Сега отново започнах да пия.Прегледа при Гинеколога не показа нищо тревожно.Трябваше да направим спермограма и кръвни изследвания за мен,но още не сме ги правили.Просто се страхуваме от резултата.Мисля си,че засега е по-добре просто да продължаваме да вярваме...защото отчаянието и стреса не водят до нищо добро!Понякога аз самата се упреквам че не ходя по лекари и изследвания,но една от причините е че тук в Бургас наистина няма специалист,за който да кажат че е добър-точно обратното!Ако някой познава такъв и е получил адекватна помощ нека сподели!
Пожелавам на всички среща с 2-те лентички !!! :goodluck: preggo :balk_602:

*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #92 -: Септември 14, 2007, 16:20:40 pm »
Какво ще кажете за предиплантационната диагностика (ПИД) при инвитро, чета отскоро в страницата на клиниката на Владимиров.
Вчера в сутрешното предаване на БТВ имаше интервю с близнашката майка на 52 години. Тя, предполагам знаете, е правила инвитрото при Стаменов и също е имало ПИД - явно и там се предлага тази услуга.
Ако някой е информиран за цената? Не мисля, че е лошо да се направи такава без значение от възрастта. Всичко в крайна сметка е Божа работа, но така и така са създават няколко ебмриончета - защо да не се изберат тези, които се очаква да станат здрави бебчета.

*
« Отговор #93 -: Септември 14, 2007, 17:27:26 pm »
Океан радвам се ,че звучиш толкова оптимистично.Случилото се с теб мнго ме разстрои а пък сега се съм щастлива да видя ,че си добре и продължаваш.
Какво ще кажете за предиплантационната диагностика при инвитро, чета отскоро в страницата на клиниката на Владимиров.Препоръчва се при напреднала възраст , дали вече някой реално е правил такава диагностика,звучи като научна фантастика но пък ако повишава процента на успеха......Имате ли предразсъдъци в това отношение бихте ли се възползвали от подобна диагностика при инвитро. Включете се с мнение!!!!

ised, нямам друг избор, трябва да мислим позитивно и да гледаме напред, за да стигнем до така очакваното слънчице!
Аз лично нямам нищо против ПИД, та нали целта е да се стигне до бременност, а и не само, също и до здраво бебе.

Какво ще кажете за предиплантационната диагностика (ПИД) при инвитро, чета отскоро в страницата на клиниката на Владимиров.
Вчера в сутрешното предаване на БТВ имаше интервю с близнашката майка на 52 години. Тя, предполагам знаете, е правила инвитрото при Стаменов и също е имало ПИД - явно и там се предлага тази услуга. 

Да и при д-р Стаменов правят:
http://www.invitro-bg.com/index.php?page=video1
*
« Отговор #94 -: Септември 14, 2007, 17:51:24 pm »
Съни зарежи Бургас, аз съм от Варна но и тук трудно се намира лекар специалист по стерилитет.Лутахме се три години буквално подритвани от тоя или оня прехвален специалист.Направихме куп спермограми, нямаше едно мнение, което да не е категорично,но  при явен проблем със спермограмата не се пропускаше да се отбележи колко съм възрастна ,тогава бях на 35.Попаднах на този форум и избрах Доктор Владимиров/София/.Нещата се завъртяха толкова бързо, за пръв път от толкова време някой ми каза " може да стане , ще стане" .Що те е страх от изследвания пък и спермограмата е първото нещо ,което трябва да направите, не се тъпчи с лекарства -не са безобидни, не отлагайте.Ако си объркана и уплашена тук можеш да получиш подкрепа и кураж.Пусни си една тема може би пак в този подфорум.Младичка си 33 си е супер... 
*
« Отговор #95 -: Септември 14, 2007, 18:08:40 pm »
Мммда , колко ли струва...
В едно предаване гледах доктор Стаменов да обяснява , че някои ечбриончета на вид са добри но всъшност не са и поради тази причина не се имплантират или пък се получава спонтанен аборт.Та мисълта ми е тези, които са с много неуспешни инвитро процедури дали не може да се помогне с ПИД.Алтернатива ли е това за двойките, които са на прага на отчаянието?
*
« Отговор #96 -: Септември 14, 2007, 20:32:04 pm »
Здравейте и от мен!На 33 години съм,съпругът ми е на 32.Вече година и половина чакаме нашето бебе.Бях започнала да ходя по лекари,изписваха ми лекарства за засилване на овулацията и казваха че всичко ще е ок.Опитах веднъж още миналата година,но не се получи.Сега отново започнах да пия.Прегледа при Гинеколога не показа нищо тревожно.Трябваше да направим спермограма и кръвни изследвания за мен,но още не сме ги правили.Просто се страхуваме от резултата.Мисля си,че засега е по-добре просто да продължаваме да вярваме...защото отчаянието и стреса не водят до нищо добро!Понякога аз самата се упреквам че не ходя по лекари и изследвания,но една от причините е че тук в Бургас наистина няма специалист,за който да кажат че е добър-точно обратното!Ако някой познава такъв и е получил адекватна помощ нека сподели!
Пожелавам на всички среща с 2-те лентички !!! :goodluck: preggo :balk_602:
Съни,в Бургас няма един свясен гинеколог,пък и на теб ти трябва специалист по стерилитет,затова те съветвам да се носочиш към Варна/ако искаш да е по-близо/или София.Не си губи времето с лекари в Бургас.
« Отговор #97 -: Септември 15, 2007, 00:18:32 am »
Съни,в Бургас няма един свясен гинеколог,пък и на теб ти трябва специалист по стерилитет,затова те съветвам да се носочиш към Варна/ако искаш да е по-близо/или София.Не си губи времето с лекари в Бургас.

Точно така! Знам го от личен опит!
« Отговор #98 -: Септември 15, 2007, 22:00:59 pm »
И аз съм за тая група .......през октомври ще навърша 37  и не мисля да спрам да се боря!!!В момента съм в процес на инвитро -дано е сположителен резулатат  :wink: :wink:
А за статистиките на годините и плодовитостта за мъжете и жените са много подобни .След 35 -37 една и рязко намалява след 40 и за двата пола ,а след 45 шансовете са като при тотото ако удариш.Ама всичко е много индивидуално ,зависи от здравословно състояние ,психиката ,натовареното ежедневие и какво ли не .....
*
« Отговор #99 -: Септември 17, 2007, 16:43:17 pm »
Пишете ме и мен. Преди седмица навърших 35 год. Предстои ми първия ин-витро опит. Бог да е с всички нас.