Нел,
ще се опитам да ти кажа това, което ние научихме по въпроса в резултат на нашето заключение "Азооспермия" от посещенията ни при д-р Кацаров (той е андролог, прави биопсии и работи съвместно с д-р Стаменов - може би това е имал предвид твоя лекар?)
При нес след прегледа, когато установи, че няма анатомични отклонения при моето момче, докторът поиска изследване на FSH (хормон). Каза, че ако неговите нива са добри, има голям шанс да се открият сперматозоиди при биопсия на тестиса. След това прочетох, че този хормон дава оценка на спермогенезата - ако нивата му са високи, има проблем със спермогенезата и тогава и при биоспията трудно може да се очакват да се намерят сперматозоиди.
Не знам дали това се лекува, но според мен по-скоро е добре да не е хормонален проблемът при вас. Защото не знам дали може да се коригира, докато ако при хормоните всичко е наред, имате реален шанс за ИКСИ, ако се намерят сперматозоиди в тестисите. Подозирам, че затова и лекарят ти е казал, че ще ви прати в София при Стаменов, ако няма хормонален проблем - за подготовка за ИКСИ.
Всичко това съм го извлякла от нашия личен опит, не съм лекар, нито биолог и е възможно да не е съвсем коректно всичко, което съм написала. Надявам се да съм ти от полза, защото знам с какъв трепет чакаш отговор. Дано скоро и Мели да се включи, за да ти даде компетентно мнение.
Успех, каквото и да ви предтои от тук нататък!