Малко ще ви занимавам с мойте проблеми. Ще е дълго, знам, но имам нужда да напиша някъде това което така ме измъчва. Със съпруга ми сме от близо 10 години заедно. От деца. Израснахме заедно и бяхме заедно в най-хубавите ни тинейджърски години. Обичахме се и сега се обичаме по силно от всякога. Но винаги сме имали един проблем и то голям. Родителите му. В началото аз найвната девойка не подозирах и не можех да си представя , че може да има такива хора.Колко пътисъм чувала свекърва ми да злослови зад гърба ми. Колко пъти съм чувала мъжа си да и казва: Майко, моля те не ни се мешай. Държа да кажа, че живеем отделно. При нас живее майката на свекърва ми, която е толкова тиха. Не разбирам че има баба в къщата. Идва когато я викнем, хапва и си отива в стаята.
Имах много проблеми с брата на мъжа ми. Имаше една злоба в това момче. Влизаше кален с обувките в къщи, опишкваше целия капак на тоалетната, имам чувството че стреляше от вратата още.
Хиляди пъти съм молела мъжа ми да му направи забележка, когато най-накрая му правеше онзи му казваше че си е при баба и всичко завършваше със скандал
Свекър ми, той е толкова странна птица. Може би никога няма да го разбера.
Винаги когато е дошъл е крещал за нещо, казвал ни е какви сме лентяй и как сме се мотали безцелно нагоре надолу. С две думи нищо не става от вас
Дори когато мъжа ми работеше на две места и след нощна смяна отиваше на другата работа. Работеше по 24 часа
Аз работех 2дни и почивах два дни. В дните който почивах лепях тапети и правех ремонт на скапаната къща която сега мразя до дъното на душата си
Свекърва ми, ох свекърва ми. Тя никога не ме е харесвала. От първия път в който ме видя разбра че аз не се потдавам на команди и това не и хареса. Винаги е настройвала мъжа ми срещу мен. Дори когато бях бременна и знаеше че три години се мъчихме, тя не се спря. даже имам чувството че тогава озлобя още повече. Отдавна спрях да и обръщам внимание, но това я вбесяваше още повече. Докато един ден, преди няколко дни не се случи непоправимото. Появи се тя с бойна крачка, влезе на майка си в стаята и извика мъжа ми. И на отворена врата започна да крещи. Още не мога да повярвам и никога няма да забравя. Цитирам: Тя мене не уважава бе, тя детето не уважава, тя и тебе не уважава тая. Къщата е моя бе, аз съм царя и аз казвам, калта подноктите ми стой още когато я стройхме. Тя ми оскуба тиквата тя и труда ми не уважава(случая с тиквата: пред къщата мъжа ми направи беседка, посадихме райграс и направихме пясъчник и люлка за детето. През цветята и тези съоръжения докато бехме на почивки един месец се изви прекрасна тиква. Това е трета година , първите две и изтърпяхме тиквите.
)Ти не си мъж бе, да и позволяваш така да ни тъпче, ти мъж ли си бе, та не хванеш да я смачкаш и да я изхвърлиш от тука. Тук аз се намесих и се опитах културно да и обясня, че тя работа в мойто семейство няма. Няма място във възпитанието на детето ми и т.н. при което тя освирепя още толкова и избълва още порция простотия и злоба: Ти като се разведете кво си мислиш ма, аз на сина си съм му дала къщата(тук незнам какво тя е дала, като тази къща не е нейна а е на майка и. Бабата беше сама и каза че ще препише на мъж ми къщата ако и позволи да остане в нея. Само и само да не е самичка, пък и не може да се справя сама жената)(а и незнам защо е решила, че ще се развеждаме, явно поради друг случай когато мъжа ми го боляха бъбреци и го молих два дни да отиде на лекар. Тъкмо се съгласи и тръгнахме на там, тя се появи и му каза че ще му свари коса от царевица и ще му разтрие бъбреците с ракия и ще му минат
) Та била дала на мъжа ми къщата, не на мене. А тази къщурка беше само купчина тухли и покрив с боклуци вътре. Лепени тапети от преди двайсет години по три цвята и вида щото такива е имало по битака.
От там ние препокрихме покрива, пристройхме две помещения които направихме на баня и тоалетна защото нямаше, направихме ремонт и обзаведихме цялата къща включително и в стаята на бабата. Направихме локално парно, сменихме дограми и врати вътре с ПВЦ и Алуминии и кажи речи за три години набухахме около 100 000 лв вътре, колкото един прекрасен апартамент преди три години в центъра на София. Е идва ми да се гръмна повярвайте ми
След като разбрах че няма да се разбера със побеснялото крещящо чудо реших че няма смисъл да говоря повече. съшност аз отдавна знам че смисъл няма, но заради мъжа ми.. Та взех си колата и излязохме с детето до банката. Спряли ни картата щото имала срок две години, ми хубаво де, имате ми телефоните, ми оведомете ни
Та разходихме се до другия край на софия щото и клона в който сме теглили кредита е там, пък и от там трябва картите да си вземе. А тя звъна на мъжа ми и я чувам че пак крещи. Имала рожден ден, той не я попитал има ли багаж да качи и да я закара. Той пелтечи милия нещо тя пак бълва: добре щом жена ти е права ближи и задника
. Ядосах се , но мълча, на него му е достатъчно. Изпратих го до тях да вземе малко да се разберат и да и сложи наморник. Ако трябва и нещо против бяс да и даде. Уж каза че се разбрали, уж баща му щял да реши проблема, вчера пак идват в къщи. Тряскат врати, хвърлят сладки. Чакат да мина и почват злобните коментари. Айде взех си малката и отидох на гости. Върнах се на обяд да си нахраня детето и да го приспя, изяли го че нарочно детето съм взела.
Ей бога ми аман вече. Идва моят вуйчо, носи ми грозде , човека на село бил при баба ми, седят под беседката и го гледат като бикове. Ми какво е виновен той. Мъжа ми вече със сетни сили и сълзи в очите от срам трепери и ми вика, моля те направи нещо, щото ще ги изгоня. Ми какво да направя
Дадох му една лъжичка мента, глог и валерян и му казах че след малко си тръгват да стиска зъби.
Идват след малко кумовете, момчето казва как сте добър ден. свекър ми: айде жена да си ходиме да не и пречим тука да си седят. Това съпроводено от злобната муцунка и вечната физиономия тип многострадална Геновева.
Ей хора, кажете ми аз ли съм идиот или какво. Те брака ми няма да съсипят, но съсипват мъжа ми. Той горкия така се тормози. А се кълнеше в семейството си, те никога няма да направят така, те никога няма да кажат това, те не са способни на онова и сега все едно го налагат с бухалки ежедневно. А как ми кажете аз да ги погледна в очите. А и не бил мъж щото не ме накарал да им казвам майка и татко.
Кажете ми хора с тея хиляди заеми къде да отида и как да помогна на съпруга си. На майка си несмея да кажа, когато опира до детето и тя го защитава както може. Но чувствам, че вече ни идва в повече. Ще се махнат ли тея хора или това ще продължи вечно. Какво е това тяхното възпитание, какви са тези хора. Мъж ми каза че не били преди такива или може би той не ги познава в тази им светлина. Може пък аз да съм виновна.