Здравейте моми4ета.Отварям тази тема със съдействието и съгласието на Йеромонах Висарион от манастира в Света гора.Йеромонах Висарион е българин,посветил се на мона6еския живот,с когото Господ ме сре6тна преди няколко години.Има много интересен и изпълнен с поли4би живот,през последните години пътува по целия свят,посе6тавайки светите места.В момента е в Йерусалим,ве4е от няколко месеца.Винаги,когато имам затруднение,или каквото и да е,се обръ6там към него,той се моли за мен и повярвайте ми,моми4ета,вси4ко се нарежда след това.За мен той е свят 4овек,с голямо сърце,когото безкрайно уважавам.
Да се върна на темата.Преди месец открих За4атие,и бях потресена колко болка и от4аяние има в сайта.Дълго се 4удех как да помогна на вси4ки.Със съвети за ле4ение не мога,за това си има лекари,да са живи и здрави и все така да помагат и да се борят заедно с нас.Но ми хрумна да помоля Йеромонах Висарион да отслужи молебен за вси4ки моми4ета от За4атие,и да се помоли в Йерусалим за вси4ки нас.Разказах му за сайта,за моми4етата,за болката,от4аянието,борбата,и надеждата и нуждата от 4удо,от която пове4ето тук имат нужда.Както предполагах,Йеромонах Висарион откликна веднага,и с удоволствие 6те отслужи молебен за вси4ки.Това,което трябва да направите,е да си напи6ете имената.Който желае да запази анонимността си,нека да ми прати ли4но съоб6тение,или да напи6е само първото си име.Смятам да поиз4акам 10/на дни да се посъберат пове4ко имана,и да могат вси4ки да видят темата,и да му изпратя списъка.Моля ви да се вклю4ите,и силно вярва6тите,и тези,които ве4е са запо4нали да се от4айват.Вярвам 4е този молебен 6те има 4удотворен ефект,и дай Боже 4удото да се слу4и на вси4ки.Междувременно,можете да отидете до църквата,и да си вземете иконка и да се помолите на Свети Серафим Саровски.Това е светец,живял в Саровския манастир в Русия,който е помогнал и приживе и посмъртно на много хора,и много 4удеса са се слу4или благодарение на него.Съ6то така,нека всяка да си даде някакъв обет/може да е еднодневен,или едноседми4ен пост,или каквото сърцето ви подсказва,но го спазете.Може да си се помолите и да запалите све6ти4ка на Света Екатерина,която е покровителка на май4инството и милосърдието.Аз например си дадох обет когато се сдобия с детенце,ако е моми4енце,да го кръстя Екатерина.Може да е не6то мъни4ко,или малка жертва от ва6а страна,но нека да е не6то,което с цялото си сърце 6те изпълните.
Моми4ета,знам 4е има и такива,които отдавна са спрели да се молят и да се надяват на 4удо,но моля и те да се вклю4ат.Ни6то не ви пре4и да опитате,а може би 6те повярвате отново в 4удеса?
Знам 4е 6те има и скепти4ни и атеисти,и това е нормално.Всеки има право да избере да вярва или не.
Надявам се колкото се може пове4е моми4ета да се вклю4ат,а аз ви обе6тавам да не пропусна нито едно име.Господ да е с вас и 4удото да се слу4и ви пожелавам от сърце.