0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Кръвен тест за бременност
« Отговор #40 -: Октомври 06, 2005, 20:01:03 pm »
Ма един Прегнил колко единици са - примерно 5000. За 5 дни прави по хиляда на ден, нали?
Е що тогава да не може 10 единици за 12 часа?

не се опитвам да търся под вола теле, а просто да си изясня нещата.
« Отговор #41 -: Октомври 06, 2005, 20:37:56 pm »
Бе, Донике, стига, бе, нали при теб е имало черти на уринен и (по спомени) 20 и нещо на кръвен. Не може да има на уринния нещо, а на кръвния - нищо. Не може.
« Отговор #42 -: Октомври 06, 2005, 20:39:38 pm »
Лейди, инжектирането на 5000 единици не значи, че имаш толкова в кръвта. Тоя хормон не се маха толкова бързо.

Каква е марката на теста и къде го има? Ще го изпробвам на себе си.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #43 -: Октомври 06, 2005, 21:47:43 pm »
Вижте сега аз не твърдя, че съм права.
Тази идея за неосъщестевена  бременност ми я даде д-р Мазнейкова преди време - каза ми, че се случва зародишът да загине от 25% до 75% от месечните цикли, в зависимост от възрастта.
За съжаление аз съм към 75%.
Поводът за обсъждането на темата беше 12 дни закъснение, положителен тест на петия ден и нищо, абсолютно нищо.
А все пак д-р Мазнейкова си е един добър специалист, независимо, че някои не са доволни от нея.

Може би не съм права. Само разсъждавам. Обаче следващият път когато имам бледа чертичка ще си направя и аз един кръвен тест /за науката :wink: /.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #44 -: Октомври 06, 2005, 22:15:16 pm »
Цитат на: Lali
Обаче следващият път когато имам бледа чертичка ще си направя и аз един кръвен тест /за науката :wink: /.

тебе главата ти увира кат на моя мъж - бааааавно и мъчително  :wink:
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #45 -: Октомври 06, 2005, 22:22:34 pm »
по този казус аз споделям мнението на заека.
всички знаем за случаите на две чертички, последвани от една чертичка и М. знаем и на какво се дължат.
за разлика от тия случаи, в случая с лейди, тя е видяла двете чертички и още на следващия ден е направила стопроцентовата проверка - кръвен тест, който е показал една черта.
0.1 е пълен минус, не може да спадне за 1 ден толкова...
очевидно, уринарните й тестове са ментета.
аз не искам да разбивам илюзии по лош начин, но просто логиката ме води натам.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #46 -: Октомври 06, 2005, 22:28:25 pm »
На кой ден след овулация при евентуална бременност кръвния тест показва наличието и?
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #47 -: Октомври 06, 2005, 22:28:51 pm »
По принцип съм съгласна повече с Джам, обаче реф. стойности на Лейди са 0-3, така че, ако приемем 3 за таван,  0.1 не е чак толкова малко.
Обаче не искам да наливам вода в мелницата на Лейди повече.
Много ми е съмнителен този кръвен тест.
Зайо, не разбрах ти какво предлагаш?
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #48 -: Октомври 06, 2005, 22:37:54 pm »
Цитат на: sisi4
На кой ден след овулация при евентуална бременност кръвния тест показва наличието и?

Седмица от последната-------- Количество на
Менструация---------------------- hCG в mIU/ml
3 ------------------------------------- 5 - 50
4 ------------------------------------- 4 - 426
5 ------------------------------------- 19 - 7,340
6 ------------------------------------- 1,080 - 56,500
7 - 8 --------------------------------- 7,650 - 229,000
9 - 12 ------------------------------- 25,700 - 288,000
13 - 16 ----------------------------- 13,300 - 254,000
17 - 24 ----------------------------- 4,060 - 165,400
25 - 40 ----------------------------- 3,640 - 117,000
*
« Отговор #49 -: Октомври 06, 2005, 22:55:58 pm »
Thanks, Лали!
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #50 -: Октомври 06, 2005, 23:11:57 pm »
ако приемем 3 за таван,  0.1 не е чак толкова малко.

в кръвта на небременната жена също има следи от ЧХГ. преди 2 месеца имах отрицателни уринарни тестове, но поради закъснение ходих на кръвен, беше отриц - 0.3! баш с две десети повече от горещо дискутираната стойност. сметаш да съм била бременна? :)

« Отговор #51 -: Октомври 07, 2005, 06:30:37 am »
Зайо, не разбрах ти какво предлагаш?

Да го изпробвам на себе си тоя тест. Не смятам да забременявам точно този цикъл.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #52 -: Октомври 07, 2005, 07:46:01 am »
Теста няма име, на фирма "Ozone"  - казват че е английски. Кутийката е малка и плоска - съдържа само тест лента. Струва 2.50 лв.

Все пак благодаря за дискусията по темата. Колкото и да ми звучат успокоително думите на Лали, Заека е прав - поне така мисля.
*
« Отговор #53 -: Октомври 07, 2005, 09:12:29 am »
Айде още едно мнение в подкрепа на това, че при стойности на ЧХГ 0.1 бременност не е имало изобщо. Казвам го от опит, защото съм си правила поне 4-5 такива теста, защото цикъла ми не е от най-редовните, а аз малко не вярвам на уринарни тестове, та стойностите ми винаги са били под 3, имала съм и 1.9, така че Лейди, сори ама бременност не е имало според мен :?
« Отговор #54 -: Октомври 07, 2005, 09:25:57 am »
Миналият месец и аз имах положителен тест от същата фирма Ozone. На следващият ден правих друг тест отрицателен и след обяд ми доиде. Дали наистина тези тестове са менте?
Житейски закон е:
Когато една врата се затваря,
друга се отваря пред нас.
Трагичното обаче е,
че човек гледа само към затворената врата
и не обръща внимание на отворената.
*
« Отговор #55 -: Октомври 07, 2005, 09:44:47 am »
Не я zнам фирма Ozone, ама преди 2 години имаше едни тестове дето даваха винаги положителен реzултат. Аz имах няколко, пиках ги по всяко време, винаги две 4ерти. Никога по_ малко. :lol: Е сега смятам, 4е тия тестове дето съм си ги купила дават само отриzателен реzултат, ама то то е друго.  :wink:
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #56 -: Октомври 07, 2005, 09:50:40 am »
Цитат на: jam

в кръвта на небременната жена също има следи от ЧХГ

Съгласна съм.
*
« Отговор #57 -: Октомври 07, 2005, 13:43:12 pm »
Даа, и аз така, и с кръвните, и с тези на Озон.
С разликата, че на мен уринните винаги са отрицателни (ако не се брои, че точно на 5-тата минута някои от тях започват да показват наченки на бледа чертичка), аз не им вярвам и отивам за кръвен. В Бодимед. И всеки път (поне 5 пъти общо)на резултата от лабораторията пише 0,1 (0-3). Накрая взех да се съмнявам и в кръвните, защото имаше момиче, което беше направило кръвен тест в Тина Киркова с резултат КРЪГЛА нула. а в последствие се оказа, че е бременно.
Ама и аз не знам какво да правя с тия тестове, та сега съм се запасила с нови два на Озон, пък ако не ми покажат чакания резултат, от другия месец си насочвам усилията към "магията на търпението"....
Или преди това да отида в някоя друга лаборатория за експеримент? :roll:

*
« Отговор #58 -: Октомври 07, 2005, 13:45:56 pm »
Абе момичета какво означава тва (0-3)? Че ако е между 0 и 3 няма бременност така ли? А какви са границите когато има бременност?
« Отговор #59 -: Октомври 07, 2005, 13:56:43 pm »
Сигнусче - над 3. Всичко над 3 е бременност.