Аз по темата повече няма да пиша, защото е излишно да убеждаваш другия в своята правота, а тук нещата стават и лични. Но понеже чета, че повечето реагираха точно на моето мнение, ще кажа още нещо. Изключително много уважавам добрите професионалисти, защото знам колко много труд и лишения се иска, за да се изградиш като такъв. Дали е его, или нещо друго, едва ли има толкова много значение, защото всички ние разсъждаваме от днешната си позиция за нещата. Защото никой не знае какво го чака утре и каква изненада ще му поднесе животът и съответно не знае как ще реагира на това. Има в нас много непознати области на психиката и подсъзнанието, подтискани неща, които в критичен момент изскачат и ти вече не владееш положението с разума си и съзнанието си. Аз понеже съм доста претенциозна и критична на тема професионализъм ще си кажа, че при психолог от типа на "квартален психолог" няма да стъпя никога. Трябва да е изчел поне няколко пъти повече психологически книги от мен, за да му се доверя. Въобще не броя тук задължителните му дисциплини, докато е учил, защото всеки слаб студент после може да практикува. Повярвайте ми, знам как се пишат и оценките на студентите. А като формални критерии, трябва да има поне една докторска степен по психология и свои, написани книги, тогава ще съм сигурна, че не ми разказва неща, които току що е прочел отново с опреснителна цел някъде. Това не е в кръга на шегата, а сериозно. Просто не бих допуснала съмнителни професионалисти да ми се ровят из тъмната част, пък било то и с "лечебна цел". Имам право на това и аз си го решавам. Опасявам се, че нито ще му одобря въпросите, нито клишираните за всички случаи разсъждения. И като резултат може да се стигне до методологичен и концептуален конфликт. Виж, розовите хапчета не бих ги отказала, но трябва да съм наистина много зле и да не ми вършат работа вече достъпните хапове, предназначени за тази цел. Това си е личното ми отношение за нещата и предполагам се досещате, че не ангажирам никого с него. Иначе, нямам против да си водим дискусийка по принцип и чисто теоретично да си нищим въпросите.
petq74, това, което пишеш е ужасно! Истината е, че има хора със слаба психика, които бързо се сриват. Много жалко за момичето!
Момичета, не се давайте, ще го преборим живота!!!
На всички силен дух пожелавам!!!