Мари, нашите нали са родени в чужбинско, та и аз си имах притеснения, ама нямаше проблем за тези 200 лв. еднократна помощ. Това, което ти е написала Коки са документите. При нас - аз си казах, че бащата е в чужбина и не може да дойде лично. Занесох копие от личната карта, даже мисля че и оригинала беше с мен. Отидох в Социални дейности, там се подава тази декларация. Носех и Акта за раждане на малчо. При мен се правиха на интересни за сметката, било им по-лесно те да ми направят нова сметка, ама аз казах, че си искам моята си, та вписах тази, която аз имам. Акта за раждане остана в Социалното, докато изплатят парите, после му удрят един печат на гърба, че са ти дали тези 200 лв. След като ти преведат парите, можеш да си го прибереш. На мен ми дадоха от ЕСГРАОН-а 2 акта, така че бях спокойна. А и като си вземаш самия Акт, след като е готов, служителките от ЕСГРАОН обясняват любезно къде да отидеш, защо не трябва да си ламинираш Акта и как да си вземеш паричките.
За майчинските не мога да кажа нищо, понеже при мен всичко мина през фирмата, в която работех и от там си ми ги теглят и се занимават с тях.