0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Изборът на имена
« Отговор #60 -: Октомври 12, 2007, 21:25:52 pm »
трибуквено име, че на последък все такива ги кръщават

Стефи, има и по-трагични случаи.На мъж ми един приятел едвам разколеба булката деня преди да роди от идеята за име на малката АЯ!!!!Сега носи благозвучното Александра, което е с 8 букви повече от първоначалния замисъл. :wink:
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #61 -: Октомври 12, 2007, 21:48:37 pm »
трибуквено име, че на последък все такива ги кръщават

Стефи, има и по-трагични случаи.На мъж ми един приятел едвам разколеба булката деня преди да роди от идеята за име на малката АЯ!!!!Сега носи благозвучното Александра, което е с 8 букви повече от първоначалния замисъл. :wink:

Като по-малка четох книга за разказа на една кобила- сестра й се казваше Ая, ох много хубава беше книгата, само че почти ми е изфирясала от главата  :oops:
Също за протокола- никой не се е натискал да кръщаваме детето на него, даже като казах на майка ,че ако е момче ще е Георги на баща ми, тя държеше да е Николай на Ник
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #62 -: Октомври 12, 2007, 21:52:24 pm »
ох, не про4етох до край, гледам пуснали са линк,
Моми4ета на мен много ми харесва името Надя, ама то ве4е не среща много-много, защо така, сигурно имам странни вкусове...
Също ми харесват: Мая, едно време много ми харесваше и Фани, сега и то май не е модерно...
Не ми харесват Джесика, Ванеса, Рей4ъл и т.н
Предложете и вие имена, защото според класацията в мама и бебе, трябва да ги къщаваме Гунка и Панка... :lol:

Айй, пак редакция, класацията в бг-мама и тя е ужасна- име с В за моми4е, амми какво има да се 4удите- Виза, виза я.... 8O :lol:
« Последна редакция: Октомври 12, 2007, 22:12:57 pm от makiyaki »
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #63 -: Октомври 13, 2007, 21:28:20 pm »
С години чакаме бебчето и силно се надяваме да дойде живо и здраво.
Въпреки това, си мечтая за момиченце с име Вяра. Защото вярата ни е голяма. Пък и ние подписахме брак на 17 септември (Св. София, Вяра, Надежда и Любов). Ако е момче - ще е Георги.
И най-важното: ЩЕ ГИ ОБИЧАМ ЕДНАКВО! Само да са живи и здрави!
« Последна редакция: Октомври 13, 2007, 21:30:36 pm от Abloy »

*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #64 -: Октомври 13, 2007, 22:31:42 pm »
С години чакаме бебчето и силно се надяваме да дойде живо и здраво.
Въпреки това, си мечтая за момиченце с име Вяра. Защото вярата ни е голяма. Пък и ние подписахме брак на 17 септември (Св. София, Вяра, Надежда и Любов). Ако е момче - ще е Георги.
И най-важното: ЩЕ ГИ ОБИЧАМ ЕДНАКВО! Само да са живи и здрави!

От сърце ти пожелавам скоро време една адашка :wink:! И да си изпълниш обещанието!  :D

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
« Отговор #65 -: Октомври 15, 2007, 14:59:08 pm »
Мимка, Марийка е нищо пред Марче  :croc:, а на едно момче в първи клас му счупих зъбът след Маро :x
В крайна сметка както и да кръстиш , келешите все ще си намерят начин да се закачат... Пък и децата все някога трябва да разберат, че не всички на този свят са постоянно добронамерени  :D
Аз харесвам Манол ,Райко / Райчо, Петър, Дилян, Боян за момче и
Гергана, Ралица, Калина, Елена, Елица, Бистра за момиче
Мразя Никола и Марко, щото всеки сега така си кръщава момчетата...
И Натали , нащо си е Наталия...
Едни познати си кръстиха близнаците Марк и Сияна, ами не ми харесва...

*
« Отговор #66 -: Октомври 15, 2007, 18:23:44 pm »
, а на едно момче в първи клас му счупих зъбът след Маро :x

8O 8O 8O
*
« Отговор #67 -: Октомври 15, 2007, 18:55:14 pm »
на едно момче в първи клас му счупих зъбът след Маро :x

Браво, моето момиче!!! :lol:Как ми се е искало и на мен да избия нечий зъб заради подигрвака с името ми!!!(Единствения зъб, който съм избивала беше в детската градина на настоящата ми кръстница, защото милата имаше неблагоразумието да мине пред люлката докато се люлеех!)
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #68 -: Октомври 15, 2007, 22:49:17 pm »

ооо ма много си ти е хубаво името даже.На мен само ако някой се опитваше да ме римува с нещо и аз му казвах,че съм :"Зорница умница,неземна хубавица" и млъкваха. :lol:

да, да страхотно име е Зорница, аз затова така си кръстих слънчицето  :D  :D  :D

*
« Отговор #69 -: Октомври 15, 2007, 23:15:55 pm »
А какво ще кажете за име Темелко за мом4енце, една позната скоро така го кръсти  8O
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #70 -: Октомври 15, 2007, 23:36:25 pm »
Аз познавам един Темелко, но той е възрастен. Мислех, че това име е отживелица, но явно не е.
Моето име е Мери и аз по принцип винаги съм си го харесвала, прякори не съм имала, но на времето когато даваха филма "Мера според Мера" понякога ми викаха Мера. Е повярвай те ми, все едно някой ми бръва в г...за с боксова ръкавица. А и до бой често съм стигала. :lol:
А иначе за име на бъдещото си дете, дано имам някога, винаги съм мислела само женско. Но със времето се е променяло, то за толкова години..... Вече спрях да измислям, реших, че когато дойде момента тогава, но определено няма да го кажа на никой, дори и на мъжкото. Така съм решила.
« Отговор #71 -: Октомври 16, 2007, 09:14:55 am »
О да, Зорница е много хубаво име...
А за онзи келеш - зъбът му предполагам е бил временен, щото не помня в гоРните класове да му е зеяла дупка в оградката... а тогава вече бяхме в мир...

*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #72 -: Октомври 16, 2007, 10:08:58 am »
А за онзи келеш - зъбът му предполагам е бил временен, щото не помня в гоРните класове да му е зеяла дупка в оградката... а тогава вече бяхме в мир...

:balk_46:

« Отговор #73 -: Октомври 16, 2007, 14:19:51 pm »
Лелей, на имена като Мария и Елица не сте доволни, направо сте за бой!

Знаете ли какво е от-до по време на цялото обучение да те подиграват, а името ти да се среща във всяка забавна тема по форумите за странни и смешни имена, а? А? А?  :lol: :lol: :lol:

Научих се да си го нося, но на децата, някой ден, дай Боже, ще им спестя мъчението да носят необичайно име. Намислила съм си женско именце (на татко) и едно мъжко име (на мама), много хубави, ама си ги пазя, не казвам  :wink:
« Отговор #74 -: Октомври 16, 2007, 15:42:25 pm »
Дано скоро да ги разберем Рони :P
Като се родят, щеш не щеш ша си кажеш! :crossfingers:

*
« Отговор #75 -: Октомври 16, 2007, 15:52:20 pm »
а знаете ли какво е при всяко запознанство като си казваш името отговорът отсреща да е А??? последвано от ааа, какво хубаво име!!!
то хубаво, че е хубаво, ама като всеки вика а??? и те карат да повтаряш по няколко пъти вече не е толкова хубаво. аз доскоро си мразех името, даже като тийнейджърка не си го казвах, а си казвах едно галено/съкратено. едва от няколко години започнах да си го харесвам. верно, че е хубаво, ама колко ми е бил акъла преди и ми е било неприятно...
затова смятам, че трябва много внимателно да избираме име за децата си. то е ясно, че почти всеки тийнейджър не си харесва името, но все пак, да не караме децата да се срамуват от името си.
а за кръщаването на някого - много ми се ще това да е отживелица, ама... по-добре е да изберете име за детето което ви харесва, вместо да изберете на кого да го кръстите... а недоволни родители винаги ще се намерят, то това им е част от работата на някои :wink:

« Отговор #76 -: Октомври 16, 2007, 15:59:52 pm »
margarete, ще ми се наложи да почакам повечко. Девойките тук поне мъже си имат, аз и без толква останах. Но нищо, някой ден ... ще изгрее пак и за мен слънце  :)
*
« Отговор #77 -: Октомври 16, 2007, 18:21:14 pm »
едно време много ми харесваше и Фани, сега и то май не е модерно...

E какво като не е модерно, ама ха!  :lol:
В очакване ....
*
« Отговор #78 -: Октомври 16, 2007, 19:51:05 pm »
Абе все съм се чудела - на хората, дето има викат "Фани" това ли им е цялото им име? Или Фаня, или нещо друго? Фани мн ми харасва!
*
« Отговор #79 -: Октомври 16, 2007, 21:01:21 pm »
Цветенце, имах една колежка, на която пълното име е Теофана, но и казвахме Фани.

Иначе, и перфектното име да измислим, децата са толкова изобретателни и жестоки понякога в невинността си, че все ще сътворят някакво оригинално творчество с много поводи за подигравки. Няма спасение от детското творчество!  :D Но и това е част от детските спомени, нали? Не може без това!