Незнам домашното колко е полезно и колко не, но аз живея в къща. Имаме голяма градина, но половината по мое настояване се зася с райграс, поне да има къде да си играе детето. Защо? Ами баба ми като грешен дявол се мъчи да сади и накрая - доматите почернели, чушки /пипер/ отдавна не стават, краставиците едни мижави. Понабираме фасул, тиквички, морков, копър, ако не пожълтее, преди още да е позеленял. Баба ми не тори и не пръска. А иди виж комшийката на пет метра от нас - в парник, тори, пръска и изкарва и домати и всичко. Предполагам, че добра реколта без "стимуланти" може би има в провинцията и на места, по-отдалечени от промишлени зони. За месото - по същия начин. Може пък да си завидим по някой заек или кокошле в банята, прасе и козичка за млеко на балкона
Затова децата да свикват
Те затова гигантеят напоследък от торовете
Е, все пак си мисля, че се понамират тука таме все още хубави плодове и зеленчуци български, месенце също, но децата няма да живеят в епруветки и стерилна среда, за съжаление още от детската ясла или градина ще се сблъскат с "вкусната и полезна" действителност....
На Криси дядо и е от Африка, ще вземем да наредим с него една далавера да ме снабдява с истински банани и портокали и да ви ги шиткам по-евтино
, но май там от където е той няма много такава стока, има плантации с фурми
За бананки ше трябва да търсим някой еквадорец.
МариПЗ и Кристина имаше такива пъпки, доста, като обрив и по съвет на Бърди не мазах с нищо - минаха за около седмица-две. Е ако и вашите са от пуберските /бебешко акне/. Пусни му снимка да погледне.