0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Всичко за лапароскопията
« Отговор #1040 -: Ноември 21, 2010, 17:21:45 pm »
Ами аз доколкото знам в Шейново не се занимават с репродуктивна медицина конкретно. Те са нещо като Майчин дом. Та в този смисъл, може да се каже, че ти е отговорено на въпроса. Търси клиника по стерилитет, в която се правят лапароскопии. Пример - Надежда, АГ-Варна, Медикус Алфа.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
« Отговор #1041 -: Ноември 21, 2010, 17:40:02 pm »
Бина
много ти благодаря, някак си по-леко става когато някой ти напише!
Мерси!
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #1042 -: Ноември 22, 2010, 09:21:30 am »
nimika,

Както споделих в горния пост, много е важно лекарят - оператор  да е специалист по Репродуктивна медицина. Повярвай ми, много главоболия ще си спестиш.

Не зная от къде си за Пловдив горещо ти препоръчвам д-р Даскалов клиника Медикус Алфа. http://invitro-plovdiv.com/

Успех!  :D
предполагам този пост е бил насочен към veseto_87 и mayam , аз се надявам да не ми трябват повече лапароскопии :wink:

*
« Отговор #1043 -: Ноември 22, 2010, 10:27:04 am »
Нимика, като ти гледам сладката лентичка - Никакви лапароскопии повече!  :lol:
« Отговор #1044 -: Ноември 22, 2010, 13:40:53 pm »
моята лапароскопия беше преди 2 дена и сега още се възстановявам.
Операцията ми беше в Майчин дом- Варна, при д-р Борис Яков.
Изключително съм доволна от вниманието, информацията и след оперативния престой в болницата. обслужването е на много високо ниво.
За момичетата които са направили своя избор в тази клиника, определено няма да съжаляват. Преди операцията и аз търсих доста информация тук, затова се надявам да бъда полезна на тези които им предстои такава.
« Отговор #1045 -: Ноември 22, 2010, 20:37:40 pm »
veseto_87 моята лапароскопия заради извънматочна бременност беше при д-р Ненов от Шейново,който беше дежурен тогава и попаднах на него. Нямам определено мнение за него. Мога да споделя, че жените с които бях в една стая, с планови операции, бяха при д-р Попов, като една от тях беше с тежка форма на ендометриоза. Те казаха, че той е един от най-добрите в областта на лапароскопията. Д-р Попов е много препоръчван по форумите и за него до момента съм чувала само добри отзиви.
Ако избора ти е между двамата определено бих те насочила към Попов, тъй като със сигурност има повече опит и има много отзиви за него.
На мен лично ми предстои лапаро и благодарение на форума и съм се насочила към д-р Александров или д-р Стаменов, тъй като те са специалисти по репродуктивна медицина, които правят и операции и инвитро процедури. Успех!
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #1046 -: Ноември 23, 2010, 14:23:56 pm »
mayam, позволявам си да добавя и д-р Даскалов - Медикус Алфа - http://invitro-plovdiv.com/
За жалост малко хора имат информация, че прави лапароскопии, освен, че се занимава с Репродуктивна медицина.
Центъра е много хубав, персонала и отношението към пациентите е на много високо ниво.

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
« Отговор #1047 -: Ноември 24, 2010, 09:31:56 am »
Здравейте Момичета!

Време ми е да седна във вашите редици.
Започнах да чета темата, но тя е доста стара и стигнах само до 10-та страница. Моля да ме извините за някои доста глупави въпроси. 
На мен ми предстои лапароскопия. Новините са ми много пресни и не мисля, че съм се осъзнала напълно.
За проблема си писах тук: http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=40&topic=23322.180

Сега трябва да обиколя специалистите по лапаро и да се намеря такъв, който да ми извърши операцията. На няколко места срещнах твърдението, че е по-добре да бъде направена от специалист по репродуктивни поблеми. За съжаление аз знам само двама: Др. Стаменов и Др Александров във Варна. За др. Стаменов е невъзможно ако не си пациент на клиниката. Др Александров е далече, но ако се налага и до там ще ида.
Момичетата във форума препоръчват и други имена, но предвид едното ми разочарование вече - страх ме е не толкова от процедурата, а какво ще направи оператора ... по-важното: как ще го направи.
Вие дълго ли чакахте за планова лапароскопия?
Може ли да ми отпушат двете тръби, или за случая като моя може само да се диагностицира? Ако намерят хидросалпингс задължително ли ще ми отстранят тръбата/тръбите? .... Ужас ... боли ме само от мисълта .... :(
Моя док се страхува да нямам и хидросалпингс, затова държи да направя лапарото.

Предварително много ви благодаря!
*

бина

• 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
« Отговор #1048 -: Ноември 24, 2010, 09:58:52 am »
Могат да се отпушат и двете тръби,а за хидросалпингс ако имаш тръбите се отстраняват ако така сте се разбрали с док.и аз мисля че това е много важно да се разберете преди операцията защото мисля че имаше случай в който док.и пациента не са се разбрали да се премахват ли тръбите и така ти поставят диагноза,че са ти запушени и после се налага второ лапаро за отстраняването им.За това е много важно да се разберете предварително да не се налага второ лапаро и не се страхувай Успех
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #1049 -: Ноември 24, 2010, 10:05:11 am »
Не разбрах от къде си, но д-р Даскалов от Пловдив е добър избор за лапароскопия. Ако има хидросалпингси добре е да се изолират по някакъв начин. Препоръчвам ти лекар за когото съм сигурна че 100 пъти поне ще те попита, ако има нещо за отстраняване, да го направи ли. Няма само да те провери и като се събудиш да ти каже - " ами да има сакове и трябва да ги махнем". Преди самата операция, дори подписах съгласие да се прекъснат и двете тръби, ако се налага. Просто на теб самата ти трябва малко време да приемеш диагнозата и да свикнеш с нея. Това го казвам от личен опит.
Каквото и да решиш, желая ти успех!
*
« Отговор #1050 -: Ноември 24, 2010, 10:06:56 am »
Здравей охридея!
Аз мога да кажа, че имам доста кратък опит, но все пак имам правена лапароскопия. В началото се бях насочила към лекар в София (живея във Варна), който не беше специалист по репродуктивни проблеми, но пък за сметка на това ми го препоръчаха като добър оператор. Реших, че така или иначе проблема ми е сериозен - значи трябва да помисля доста преди да предприема нещо. Затова почнах да чета във форума. Изчетох тази така дълга тема за лапароскопията (дълга, но ужасно полезна), говорих с няколко момичета от форума и накрая реших, че лапарото ще бъде при специалист по репродуктивни проблеми. Не съжалявам нито за миг за решението, което взех.
Доколкото знам, при наличие на хидросалпингс е по-добре тръбата да се махне, защото би пречила на евентуално ин витро. Аз при моята лапароскопия бях казала предварително, че ако има нещо такова - направо да режат, защото не ми се искаше да ми правят втора. Мога да кажа, че лапарото е една сравнително лека процедура и наистина е по-добре да се направи, ако има съмнения за хидросалпингс.
Лапарото ми не беше планово, а просто чаках да ми се обадят и хукнах към болницата.
Надявам се да съм ти помогнала поне малко.
Успех!

26.09.2019
« Отговор #1051 -: Ноември 24, 2010, 10:49:20 am »
Момичета, много ви благодаря за бързите отговори.

Pesheck,
резултата от ЦС е категоричен за сакове: "Дясната тръба е придръпната към тялото на матката и покзава ампуларна непроходимост с формиран сак. В ляво тръбата е с нагъната ход, има разширена ампуларна част и е с ампуларна непрохогимост с формиран сак"
Това ще рече ли, че и двата сака за хидросапингси? или не е задължително.... ?
Защото ако не е задължително, мога ли да се надявам на чудо да се отпушат..?

Аз съм от София! Но ако лекаря си струва, ще ида в който и да е град! Здравето ми е най-важното!

Яничка, ти при кой лекар във Варна си прави лапарото?

п.с. през септември бях в лятната си отпуска и отскочих до Варна да си направя консултация за второ мнение. Срещнах се Др. Александров. Моето лично мнение, че този доктор ми вдъхна надежда и вяра. В интерес на истината причината да си пусна ЦС е неговата препоръка да го направя. Видя ми изследванията и ме прегледа. Каза, че спрямо това, което вижда няма причина да не забременея. Сподели, че не вярва много на хидротубациите, и че хубаво би било да си направя ЦС, ако не друго тя имала и терапевтиен ефект.
ДО този момент аз лекувах неизяснен стерилитет. Започнах 7 инсета, направих 4!
Този понеделник ми бе ЦС - резултата вече ви го казах ...
Много боли за мечтите, надеждите и очакванията ... но трябва да се взема в ръце!

Момичета, благодаря ви, че ви има! 

*
« Отговор #1052 -: Ноември 24, 2010, 12:30:39 pm »
При Александров ми беше лапарото.

26.09.2019
« Отговор #1053 -: Ноември 24, 2010, 13:21:12 pm »
аз цветна снимка правих при Ковачев, добри специалисти са в клиниката, недостатък е само че не работи със ЗК.
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #1054 -: Ноември 24, 2010, 17:44:14 pm »
Мен ме интересува само кой е този "лекар", който ти е правил инсеминации без ЦС? 8O 8O 8O И как е установил, че си с неизяснен стерилитет, като не ти е направил всички изследвания? Честито - имаш диагноза - тубарен стерилитет. С инсета няма да стане никога :wink:
Като ти гледам резулатата - имаш хидросалпинкс. Отпушване е малко вероятно, но все пак е редно специалист да изкаже мнение, не ние. Остави ги тея чудеса, мен ако питаш. С такива тръби шансовете са минимаални, а разните пластики и прочее са неефективни. Чиста загуба на време. Отиди пак при Александров и му покажи снимката, той ще ти каже какво да правиш. Аз също имах хидросалпинкс, той каза, че ще опита да спаси каквото може, но за жалост положението беше неспасяемо. Отстрани ми тръбите. Решението не е лесно, няма да отричам. Много ми беше трудно да свикна с тази мисъл, но в крайна сметка, ако си седя с тея тръби шанса да имам дете е 0! В момента съм бременна, днес влизам в 7 месец, благодарение именно на д-р Александров. Можеш да му се довериш, човекът си знае работата. Като цяло екипът там е много-добър.
Успех!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
« Отговор #1055 -: Ноември 24, 2010, 18:25:27 pm »
sixsens,
Аз писах на друго място и сигурно е неприятно да се повтарям, но инсетата ми бяха назначени след като направих всички изследвания - включително и хидротубация, която каза "двустранна проходимост на маточните тръби".
Благодарение на консултацията с Др. Александров и препоръката му за ЦС си направих и това изследване. Не очаквах такива изненади, отидох на изследването с терапевтична цел.
А ме водят с неизяснен, защото в резултат на 2,5 години опити за бебе + 7 започнати инсета (само 4 довърших) бременност не настъпи.
Лекуващия ми лекар след ЦС настоява да направя лапароскопия и чак тогава да планираме всичко останало.
Колкото и да ме боли от развитието на нещата донякъде и се радвам, защото планирах да почна ивитро в началото на годината, което щеше да бъде обречено на неуспех.
Сега се опитвам да си намеря лекар, който да е добър в лапарото, но и да е специалист по репродуктивни проблеми. Другото важно нещо е да не чакам 3 месеца за преглед и още 3-4 за лапаро. НАдвам се този път Господ да е на моя страна и да попадна на точния човек и операцията да мине успешно. 
Благодаря, че сподели мнението си. За мен всяка информация и гледна точна на хора минали по моя път е изключително ценна.

Прекрасна бременност ти желая и усмихнато бебче на финала й! 
*

Eille

• *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
« Отговор #1056 -: Ноември 24, 2010, 18:56:41 pm »
орхидея , не виждам какво се чудиш - ти вече си го намерила специалиста - д-р Александров :D. На мен пък той ми отказа лапароскопия, каза че няма нужда и преминахме направо на ин витро. Резултатът ми е не 100, а 200 %, ще си имаме близначета.

« Отговор #1057 -: Ноември 24, 2010, 19:16:26 pm »
Eille,
Много се радвам за теб - честито!
Наслади се на това прекрасно чувство! Лека бременност и щастливи бебчета!

За Др. Александров няма две мнения! :)
Въпросът е, че и при него се чака поне 3 месеца за лапаро :(
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #1058 -: Ноември 24, 2010, 21:24:13 pm »
Изивинявай, не съм те чела другаде.
Неприятно е чакането, но няма добър оператор, който и да е специалист по репродуктивна медицина, за който не се чака за лапаро. Просто няма как физически да успее въпросния лекар, при положение, че основно прави ин витро процедури, които си отнемат време. Обади се на Ани, попитай я кога имат възможност най-рано и прецени. Ако нямаш телефона й, пиши ми на лични.
Доколкото разбирам, си разбрала, че не е удачно да отиваш на вариант обикновен оператор, така че за жалост, нямаш особен избор, освен да почакаш малко. Неприятно е, но е част от борбата. Това ще ти го каже всеки, минал по този път.
Желая ти успех!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
« Отговор #1059 -: Ноември 24, 2010, 21:44:04 pm »
Аз именно затова ходих в Тутракан при братя Бойчеви, добри специалисти са, покрива се лапароскопията от ЗК и т.к. бях със силни болки след ЦС решихме операцията да е близо месец след прегледа ми при Б. Бойчев. можеше и по-рано, но трябваше да си планираме отпуската. Когато времето те притиска ти влизат в положение.
Ако има възможност ще ти спасят тръбите, който и да е лекаря, но и това да не стане има ин витро, което ти дава шанс да се сдобиеш с дете.