0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

какво правите преди да забременеете?
« -: Октомври 31, 2007, 13:10:17 pm »
Здравейте на всички, които искате да ставате мами!И аз се надявам скоро да видя положителния резултат. Това което направих  до сега като подготовка е:
1. септември спрях противозачатъчните
2. започнах да пия фолиева кисилина
3. изградих си хранителен режим, който мисля, че ще е удачен след като забременея и се стремя да си го спазвам стриктно.Аз се хранех доста нередовно и нездравословно или се тъпчех или гладувах и все правиих диети.Режима ми включва: черен хляб,плодове /хич не обичам, но по 1 ябълка си ям вече всеки ден/, риба , зеленчуци, млечни продукти  и ядки. Стремя се да хапвам  през 2 часа по малко, и се чувствам добре.
4. Преустанових силовите тренировки, а кордиото мисля да го оставя но да е по кратко и на по бавно темпо.
5. намалих алкохола и кафето
6. приучих мъжо да пуши в коридора - да свиква  :D
Товя е от мен, ако вие правите нещо различно споделете.

Re: какво правите преди да забременеете?
« Отговор #1 -: Октомври 31, 2007, 13:31:51 pm »
Много съм ти бладодарна за полезната информация!
Добре че се появи ти иначе просто не ми е ясно какво щяхме да правим без толкова информирана жена като теб, която да ни отвори очите.
А сега конкретно на въпроса ти:
нещото, което прави всяка една тука е да си лекува стерилитета.
Апропо, ти въобще наясно ли си какво е общото, събрало жените в този форум?

Хич не се хаби да отговаряш.
*
« Отговор #2 -: Октомври 31, 2007, 13:44:48 pm »
Много съм ти бладодарна за полезната информация!
Добре че се появи ти иначе просто не ми е ясно какво щяхме да правим без толкова информирана жена като теб, която да ни отвори очите.
А сега конкретно на въпроса ти:
нещото, което прави всяка една тука е да си лекува стерилитета.
Апропо, ти въобще наясно ли си какво е общото, събрало жените в този форум?

Хич не се хаби да отговаряш.
:good_post:
А аз знаеш ли какво правя, освен да се лекувам? МОЛЯ СЕ! Моля се всяка сутрин, всяка вечер, по всяко време на деня! Моля се да стана майка и аз някога! Моля се и да спрат да се пускат теми, които допълнително депресират всички момичета, които са като мен! Моля се всеки да се замисли поне малко какво причинява с думите си на тези които се борят вече 5, 6, 10 години и повече!
Така че мила беба, първо прочети, че това е форум, който има за цел да помага на хора с репродуктивни проблеми, и тогава пускай такива несериозни теми.
*
« Отговор #3 -: Октомври 31, 2007, 13:46:06 pm »
беба - поздравявам те за нещата които правиш и за загрижеността ти за здравето на бъдещото ти дете. Браво!
Ако пушиш, май е по-добре да спреш.
А другото което можеш да направиш е една контролна микробиология и цитонамазка. Особенно последното всяка жена, поне веднъж годишно трябва да го прави без значение ще забременява или не!

Успех!

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
« Отговор #4 -: Октомври 31, 2007, 13:57:13 pm »
Коринка, Мими не бъдете толкова агресивни към Беба, моляяя ви!
Все пак това е форум "Зачатие", никъде не пише че е форум за хора с репродуктивни увреждания. Нима няма момичета, които са бременни и продължават да пишат ... Какво означава това да им забраним достъпа или да спрем да им отговаряме.
Според мен общото между нас не е някакъв проблем с репродуктивността или нещо друго, ВРЪЗКАТА МЕЖДУ НАС ВСИЧКИ Е МЕЧТАТА И ЖЕЛАНИЕТО ЗА ЕДНО ЗДРАВО И ЩАСТЛИВО БЕБЕ!

Към Беба: Чудесно е че подготвяш организма си към здравословен начин на живот, това е много важно за добро здраве дори и да няма бременност.
И аз ограничих цигарите, алкохола и започнах прием на фолиева киселина, но...
Успех  :goodluck: :babyflips:
*
« Отговор #5 -: Октомври 31, 2007, 14:03:50 pm »
Все пак това е форум "Зачатие", никъде не пише че е форум за хора с репродуктивни увреждания.
Титали май си пропуснала да прочетеш следното:
Зачатие e българският портал за профилактика и преодоляване на стерилитета, репродуктивно здраве и семейно планиране, който съдържа много полезни материали и съвети, връзки с ресурси, свързани с лечението на безплодието и новите асистирани репродуктивни методи.

Сдружение Зачатие има за цел да обедини, информира и подпомага над 270 000-и български семейства, които не могат да имат свои деца, докато не им бъдат направени необходимите за целта изследвания и лечение.

Повече няма какво да коментирам...
« Отговор #6 -: Октомври 31, 2007, 14:05:25 pm »
Заключ.

Моля ви към малко повече толерантност. И едната страна има нужда от такава, и другата. Помислете.