Значи, много съм разочарована от моя т.н. "мъж". Не пожела да дойде на прегледа, дори и днес, по настояване на рентгенолога, да отиде да му видят лявата страна и черния дроб.
Та, двете с майка му отидохме на срещата. Този човек е толкова внимателен и обяснителен, че направо съм във възторг. Близо час продължи консултацията.
Според него, място за притеснения няма, видно от хистологията - че по кордата е нямало бластомни елементи. Каза, че е грешка, че преди операцията не са направени туморни маркери и скенер, за да има основа за сравнение сега. От тогава досега, като цифри, маркерите, специално АФП-то е нарастнало двойно. Написа схема за по-нататъшните прегледи и изследванията.
Работи с рентгенолога д-р Спиридонов, който пък разглежда снимките. Той каза, че сме ги направили при най-добрите в тази област - проф. Лесев и доц. Захари Тончев. И там нямало място за притеснение. Може да изискаме препаратите за повторно изследване, да им се направи стажиране. И според двамата, стадият е първи, но трябва да се потвърди със сигурност.
Попитах за болката в другия тестис и те настояха да отиде да го видят. Да, ама не. Донков каза, че съществувала някаква зависимост при разпространението - от ляв на десен не се предавало, но от десен на ляв - да. Това ме притесни и си мислех, че дървената глава все пак ще се съгласи да отиде, но не би.
Това е в общи линии. Сега остана майка му да говори пак с него, но се съмнявам, че ще има резултат. Мога само да се моля всичко да е наред.
Ето, написах половин дневник.