0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Диагноза Anovulatio, след Клостилбегит
« -: Ноември 03, 2007, 11:52:46 am »
Здравейте мили момичета, от много време Ви чета и не се осмелявам много много да пиша. Но след вчерашния преглед се надявам да си кажете мнението. Този месец пих клостилбегит от 5 до 9 ден вкл. по 1 таблетка. Вчера на ехографа показа, че не съм се повлияла от стимулацията, т.е. левия яйчвик без нито един фоликул, а десния с фоликул 14мм. при, което док каза, че и той няма да отдели яйцеклетка. Забравих да кажа, че прегледа беше на 13 ден от цикъла. Принципно МЦ ми е близа 34-36 дни та Ви питам възможно ли е този фоликул да порасне още или не, възможно ли е да съм с късна овулация или не.Ох вече не знам какво да мисля, да се надявам ли ?
От другия месец съм пак на клостилбегит но този път 2х1т. от 5 до 9ден. заедно с това ми изписа и едно друго лекарство "Siofor 850". Ако и следващия месец не съм се повлияла от стимулацията ще ми прави лапароскопия.
Благодаря Ви предварително.
P.S. Толкова много се надявах че ще се получи този месец. :balk_144:
Re: Диагноза Anovulatio, след Клостилбегит
« Отговор #1 -: Ноември 03, 2007, 12:18:05 pm »
Simply  - след 13-ти ден не те ли е гледал? Според мен, с този дълъг цикъл, е напълно възможно ову-то да ти е някъде към 20-тия ден... Продължете със следенето до 20-я ден, за да се види какво става... 

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #2 -: Ноември 04, 2007, 09:05:42 am »
Аз също мисля, че О. може да е по-късно, така че не се предавай и ако може нека да те видят пак на УЗ.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #3 -: Ноември 04, 2007, 10:17:10 am »
Благодаря Ви момичета, много сте мили! Ще продължа със следенето да видя как се развиват нещата мисля и тестове да правя.
Аз се чудя възможно ли е да няма никакъв резултат от клостилбегита, явно ми е била малка дозата!
P.S. Има и друго, моят лекуващ доктор е в Плевен, а аз съм от Търново. Моята работа е такава, че не ми позволява да почивам много.
« Отговор #4 -: Ноември 04, 2007, 11:51:08 am »
Да ти погледнат фоликула можеш да отидеш и в Търново, за да го измерят, но е добре да е в понеделник. Възможно е дозата да ти е малка, ако преди си нямала фоликули, значи действа. Сиофора по каква причина, как са ти хормоните.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #5 -: Ноември 04, 2007, 14:26:10 pm »
Нормално е да има фоликул само на единя яйчник. Ако клостилбегитът не е бил достатъчно дори и да има фоликул, няма да узрее достатъчно и няма да се пукне след това, за да отдели яйцеклетка. Ще се абсурбира обратно. Възможно е по-дългият цикъл преди това да се е дължал и на това, че не е имало овулация в предишните цикли.
При мен беше така: без лекарства цикъл на 35 дни. С клостилбегит 5-9 ден по 1т направих кисти. 5-9 ден по 1/2т. пак не се пукнаха. Добавихме прегнил. Пак не се пукаха. Увеличихме прегнила до максималното възможно и пак не се пукаха. Намалихме прегнила до разумния минимум и увеличихме клостилбегита на 5-9 ден по 1 т. и всичко се оправи. Сиофор не съм пила и не зная за какво се пие.
P.S. Толкова много се надявах че ще се получи този месец.
Срещу това май няма лекарства. Всеки месец ще е така. А в месеца, в който се получи дори няма да можеш да повярваш, че е станало. Стискам палци да е по-скоро.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
« Отговор #6 -: Ноември 04, 2007, 15:56:21 pm »
Аз също съм със цикъл 34-36 дни. Моята овулация е на 19 ден. Преди да намерим точната доза  на клостила, нещата се развиваха по същия начин както при теб. Пробвахме със серофен и различни дози клостил, оказа се че необходимата доза е 2х1 клостил.
Дано и при теб нещата да са само въпрос на дозировка.
« Отговор #7 -: Ноември 04, 2007, 16:00:37 pm »
Предполагам, че Сиофора ми е изписан поради наднорменото тегло и  факта, че десния яйчник има кистички. Като се поразрових в нета видях, че много други момичета с ПКЯ са го пили и до някаква степен им е помогнал.
Срещу това май няма лекарства. Всеки месец ще е така. А в месеца, в който се получи дори няма да можеш да повярваш, че е станало. Стискам палци да е по-скоро.
Дано :bighug: