0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Увредена сперматогенеза+ варикоцеле
« -: Ноември 03, 2007, 18:32:11 pm »
Позволявам си да запо4на нова тема, защото в тази с азооспермиите не винаги полу4авам отговор на въпросите, в темите за варикоцелето- ние сме 4астен слу4ай, защото в пове4ето слу4аи, двойките с варикоцеле- нямат азооспермия, та да си дойда на думата:
Мъжа ми е с азооспермия, вследствие на хипотрофи4ни тестиси и нарушени хормони, следствие от увредена сперматогенеза и като за капак- варикоцеле.
Трябва ли да оперираме варикоцелето, при положение, 4е това няма да повлияе на резултата от спермограмите, т.е. аз мн се притеснявам, заради тези разширени вени и смятам, 4е трябва да ги "махнем" независимо, 4е проблема с азооспермията ще си остане, мъжа ми го е страх и не ще.
Питам, всеки, който може да помогне с отговор: Опасно ли е да не се третира варикоцелето, става ли по зле, ако не се оперира, а ако се оперира-връща ли се след години, или сме го махнали за винаги?
Благодаря ви предварително  :wink:
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
Re: Увредена сперматогенеза+ варикоцеле
« Отговор #1 -: Ноември 03, 2007, 18:54:18 pm »
makiyaki,
виж това. Извини ме, ако вече си изчела всичко по въпроса, попаднах на тази публикация на д-р Кацаров
http://www.vita.bg/zab.php?zab=94&k=26
« Последна редакция: Ноември 03, 2007, 18:56:31 pm от Милена б »

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
« Отговор #2 -: Ноември 03, 2007, 19:07:36 pm »
Милена,
 благодаря ти, не я бях видяла тази статия, про4етох я, има интересни неща, които не знаех, но това което ме мъ4и е 4е варикоцелето се интерпретира само във връзка с серилитета, а при нас варикоцелето, не би повлияло на стерилитета, ама, малко остана до декември, тогава ще гледаме да се консултираме с уролог, едва ли ще е Кацаров, 4е там, кой знае колко месеца/години предварително трябва да си запишем 4ас, ама дотогаз, който с квото знае да помага.... :wink:
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #3 -: Ноември 03, 2007, 19:31:09 pm »
Е чак пък месеци наред да се чака при Кацаров, аз зная от момичетат тук, че сравнително лесно се записва час при него.
Колкото до операцията- зависи от степента на варикоцеле, но според мен трябва да се оперира- както вече многократно съм писала, операцията е по-лека от операция на апандесит, така че не е толкова страшно.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
« Отговор #4 -: Ноември 03, 2007, 21:24:03 pm »
От личен опит - за Кацаров часове се записваха за след 2 седмици през октомври, не вярвам сега да има някаква сериозна промяна в положението...

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
« Отговор #5 -: Ноември 05, 2007, 00:42:59 am »
Моми4ета, благодаря за инфо-то, задължително ще проу4а за 4асове при Кацаров, мини, за степента на варикоцелето, тя не се ли влошава така или ина4е ако не се оперира, абе май ще трябва да играе ножа :(

« Отговор #6 -: Ноември 05, 2007, 08:43:46 am »
Според мен е редно да се махне. При нас беше съвсем лека степен, изобщо неотговорна за проблемите, но въпреки това го махнахме.
Има вероятност след години да се появи отново. Зависи от начина на живот на мъжа ти, както и от това дали е предразположен.
Не е толкоз страшно. Въпреки, че е операция - можеш да го увериш, че онова което най-много го интересува  :oops: няма да бъде засегнато по никакъв начин. Възстановяването е индивидуално, но е средно след седмица. Тогава са готови и за секс :wink:, ако всичко е минало наред.
*
« Отговор #7 -: Ноември 05, 2007, 11:45:58 am »
Вера, благодаря ти, след твоя пост, ве4е със сигурност се реших да ходим да го махаме варикоцелето :)

*
« Отговор #8 -: Ноември 05, 2007, 18:36:31 pm »
makiyaki, обсъдете всичко с Кацаров ако решите да се консултирате с него, за да може при евентуална операция да направи и необходимата диагностика и каквото прецени.
Успех, мила!