Много хубава тема, поздравления за altea! Отдавна имаше нужда да се заговори за тези проблеми.
Накратко при мен какво се случи:
Стигаме след дълго ходене по доктори и процедури до стимулация. Очакванията на доктора са много оптимистични (не знам защо, след като нито веднъж не пуснахме нито хормони, нито яйчников резерв, нито микробиология, нито имунология, имах резултати от хормони от преди година).Стимулацията тръгна зле, но продължихме с по високи дози. В крайна сметка резултата 1 фоликул, от който няма яйцеклетки. Това беше юни 2007. Веднага след шокиращия резултат аз решавам да попълня документи за включване в донорска програма. Наесен се срещаме с доктора, проверяваме анти-мюлеров хормон, инхибин Б,LH, FSH, Estradiol.Всичко беше идеално, с изключение на анти-мюлеровия хормон. Доктора каза "...това са много лоши резултати..." и че няма смисъл да пробваме повече. Алтернативата- донорски яйцеклетки. Аз разбира се отдавна съм решила дали искам това, но тои даже не знаеше че ние сме подали документи. Каза наи-късно януари ще стане.
Моите съмнения се породиха от следните неща:
1.Той не знае кои негови пациентки са подали документи.
2.Обеща да стане януари, а как може да стане тогава, след като тои не знае тогава дали ще има донор с моите антропометрични данни и кръвна група.За да стане тогава според мен октомври трябваше да е наличен донора .
3. Не разбрах как ще стане организацията за всичко, аз съм от друг град... За това не говорихме, нямаше време...
Стана много дълго и объркано, за което се извинявам.
Аз не вярвам, че ще имам шанс за донорска яйцеклетка. Твърде невъзможно става при тези условия:
Да има жена, желаеща да дари яйцеклетки, пък да е точно определен цвят на очите, косата, еди какъв си нос, кръвна група и т.н. Аз нямам претенции за коса, очи нос и т.н., доктора каза, че не може да не съвпадат.
Та въпроса ми е считате ли, че е възможно?