Pippi,
не се притеснявай от разликата в данните на ехографите - това е напълно нормално.В апаратите се залагат средни стойности за дадената възраст на плода, но тези данни са различни при различните производители (те са различни и за различните нации). Така, че разлика винаги има и тя обикновено е по-голяма в последните етапи на бременността, защото тогава става по-трудно да се измери много точно предвид нарасналите размери на бебчето. Затова самите размери се отчитат като относително важни - за по- меродавни се считат съотношенията между отделните части (главичка, бедро). Ако те нарастват хармонично - всичко е наред.
Janeta,
мисля си, че трябва да си пуснеш изследвания - най-малко за твое успокоение. Предлагам ти да си пуснеш следните:
1.Урина - стандартни изследвания (белтък, захар,седимент)
2.Кръв - общ белтък и албумин
Изследванията на кръвта се налагат, защото наличието на белтък в урината се получава в по- напреднал етап от клиничната картина. Съответно липсата му няма да означава липса на проблем. Затова се налага да се изследва и белтъка в кръвта - той ще покаже дали количеството е намалено и дали има нужда да се предприемат мерки.
Нищо не пречи обаче профилактично да се набляга на белтъчните храни.
Илиянка,
много се радвам за добрите резултати - бях сигурна , че ще е така (картината на кръв в урината е по- драстична), но винаги е добре да се провери
. Хубаво е, че си се успокоила - така и бебоците ще са спокойни.
А моята хрема се оказа доста упорита, но днес вече съм значително по-добре. И ще се пазя по-старателно занапред.
Момичета, вие ходите ли още на работа? Защото аз все още работя (смятам да е до празниците), но вече ми става малко трудно да издържам по-цял ден седнала в офиса.