Здравейте, момичета и аз се интересувах от тези безплатни изследвания, които предлагат в Плевен, попитах и ето какво ми отговориха: " Няма определен краен срок за изследване, но трябва предварително да си запишете час на тел. 064/ 804 790.
За Ваша информация това не е изследване за генетични фактори асоциирани с тромбофилия."
Дадоха ми и допълнително информация: "В Медицински център „Клиничен институт за репродуктивна медицина” Плевен започва безплатно изследване на тромбоцити при жени със спонтанни аборти. Изследването е ново и се провежда за първи път в България. Прави се по съвместен проект с Медицински университет – Плевен.
Значение на изследването
Тромбофилията е причина за възникване на артериални или венозни тромбози по време на бременност с последваща загуба на плода и сонтанни аборти в различен срок на бременността. За да се намали честотата на спонтанните аборти, дължащи се на тромбоза на плацентарните съдове, е необходимо да се определят механизмите, които водят до повишена съсирваемост на кръвта. Един от основните фактори са тромбоцитите – елементи на кръвта, които участват във формиране на тромби. В центъра е въведен метод, чрез който се установява повишена активност и агрегация на тромбоцитите. Резултатите от изследването дават насока за терапия по време на следваща бременност.
Подходящи за изследване са жени със:
1. Един или повече спонтанни аборти или мъртво раждане;
2. Установени антифосфолипидни антитела;
3. Установени генетични фактори за тромбофилия;
4. Установена комбинация от двете;
5. Без установени причини за спонтанен аборт.
Могат да бъдат изследвани бременни жени, както и жени, които планират бременност, но не са бременни в момента на изследването. "
Дано ви е от полза. И аз мисля да ги направя, защото съм много притеснена. След дълго чакане на бебнце се решихме и направихме един опит ин-витро. Оказа се успешен. Всичко беше наред до 10 седмица. Тогава получих силни болки и загубихме бебето. Консултирах се с моя Док и направих имунологични изследвания. На своя глава направих и изследване за токсоплазмоза, ТАТ, МАТ и TSH.Сега съм на консултация и ще видим дали да правя и генетични.