Здравейте и от нас.
Много се радвам за новата тема, надявам се все повече нови майчета да се разписват тука.
Така за кърменето аз кърмех едно след друго децата, първо хапваше по-лакомия Антъни,после Бобо.Едновременно опитах няколко пъти, но при мен гърдите пускаха много мляко и докато се настаним, цялата се омазвах в кърма.Не ми беше удобно.
За спането- аз може би съм единствената,която спях с бебетата на едно легло,имаме много голяма спалня, децата ги слагах едмо до друго, а аз напреко на тях.Беше добре, защото като пригладняваха, само се обръщах и подавах цицка:).Даже някои нощи нямах спомени кой е ял, кога е ял и прочие.Така успявах да поспя поне по 5-6 часа на денонощие.
За купуването на дрешки, нищо не бях купила предварително, тъй като се очакваше да се родят доста по -рано, реших, че ще пазарувам после, след раждането.Тъй като беше лято, купих само бодита, с и без ръкави и цели гащеризончета, по 4 на всеки, няколко бархетни пелени, одеялца и хавлийки, а и чорапки също.Това беше всичко от което имах нужда.Разбира се ножичка за нокти и шампоанче също,а тъй като в неонаталното не мажеха бебета с нищо друго освен бариерен крем, и аз не мажех с друго.Така че, като за начало не прекалявайте с дрехите и с покупките, хубава и точна сметка ви е нужна.А, купих и стерилизатор и две шишета в началото
При нас кошчето за кола е първа необходимост, без него нямаше да изпишат децата, с събраните парички от моите приятелки, си купих кошчетата.
С две ръце съм за бебешките шезлонгчета, моите заспиваха там до година и два месеца, страхотна покупка, не е много скъпа, но за близнаците е невероятно удобство.ИМа и батерии, с музика и леко вибриране.После ще пусна снимки да видите за какво става въпрос.Искахме от тези люлките, за които стана въпрос, но 150 долара на парче ми се видяха много.
Ми това е за сега, като се сетя друго, ще допълвам.
Много поздрави и целувки на всички бременни мамчета и бебета