Mileto6, само те гоня по темите да ти обяснявам, сигурно си мислиш, че те преследвам, ама нека да си кажа пак: 2008-ма при прословутия ми опит при Владимиров, аз също започнах с питане за цветна снимка и дали е сигурен, че нямам хидросалпингс, при положение, че имам 4 неуспешни опита до този момент и спонтанно забременяване преди години. Той беше категоричен, че хидрото ще се види на УЗ. Действието се развива месец ноември. Месец февруари направих цветна снимка, която показа огромен, двустранен хидросалпингс (това го казвам, за да разбереш, че не само малкият хидросалпингс може да бъде пропуснат на УЗ). Теоретично е трябвало и Савова, и Владимиров да го видят това нещо, тъй като хидросалпингсът се активизира и от стимулация, но... явно гадината се крие понякога или някои хора надценяват възможностите си.
Както и да е, март месец направих лапароскопия, при която бяха прекъснати и двете ми тръби. Още първият ми ин витро опит след това беше успешен.
Моето мнение е, че при тубарен проблем, какъвто ти очевидно имаш, и наличие на сраствания, е повече от безотговорно да не се провери точно това! Шансовете да имаш хидросалпингс са големи.
Една цветна снимка продължава 5 минути, струва 120 лв., болезнена е за 4-5 секунди и дава отговор на този изключително важен въпрос. Желая ти успех и положителен резултат!