Здравейте. Мия беше малко болничка, а майка й си изкара акъла. Всичко започна от нищото, без никакви симптоми или признаци. Слагам я аз да си ляга във вторник вечерта -тя си заспива сама и аз си излизам спокойно. Отивам после да я завия и виждам, че е повърнала. Дотук нищо страшно, вдигам я, преобличам я и като тръгвам отново да я слагам да спи се започва едно давене и не може да си поеме въздух. Повърна още веднъж и аз се сещам за разказа на Стефи и как от подобно давене са стигнали до спешното и болница след това. В главата ми нахлуват хиляди сценарий -къде ще я карам ако се наложи, как ще я закарам, защото на всичкото отгоре бяхме сами вкъщи -баща й в командировка. Чудех се дали не се е задавила с нещо, защото чувах и нещо като хрускане, но после установих, че е скърцане на зъби. Дадох аз разни лекарства, каквото имах и я проверявах през половин час след това, а тя се буди няколко пъти през нощта. На следващата сутрин при джипито, Слава Богу гърдите й бяха чисти и се оказа, че някакъв секрет от носа се стича към гърлото и от това се давела и че децата на нейната възраст нямат рефлекс за отхрачване. Дадоха ни капки и сиропи и като ги дадох вкъщи, 5 минути след това последва по-страшен пристъп. Тя изведнъж абсолютно разфокусира поглед и нито реагира на гласа ми, нито нищо и пак се задави и започна да повръща през носа и устата и така докато успя да си поеме въздух. Уплаших се да не е някакъв алергичен шок от лекарствата и чета аз на капките, че пише въобще да не се дават на деца под 2 години. Веднага звъннах на частната ни педиатърка и за щастие нямало проблем с капките, защото се гледали и килограмите и не било алергичен шок това. Горе-долу с това приключиха пристъпите и днес вече си е добре, а вчера яде като за световно. Но си беше старшничко. В тази връзка ако се наложи да се ходи в спешното, къде да я заведа? В Токуда имат ли спешен център?
Със закъснение:
Честит рожден ден на Анджи! да порасне умна, красива и щастлива!
Честит имен ден и на Тони!
Фуси, страхотна новина за твоята приятелка. Браво, много щастие на цялото семейство!