0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Какви са помощите за бременни мами?
« Отговор #20 -: Януари 15, 2008, 15:07:31 pm »
Въпросът ми е към модераторите:

ТУК ЛИ Е МЯСТОТО НА ТАЗИ ТЕМА?
*
« Отговор #21 -: Януари 15, 2008, 15:22:27 pm »
Цитат
Първо взимат се 90% от заплатата 315 дена, а това грубо са около 9 месеца след раждането. В това число влизат и 45-те дена преди раждането.
Второ 220лв. се взимат след изтичането на тези 315 дена до двете годинки

а тези 90 % от заплатата за какъв период се изчисляват? последните 3, 6 месеца, последната година или?
*
« Отговор #22 -: Януари 15, 2008, 15:27:45 pm »
Тези 90% се изчисляват на база предходни 6 месеца (трябва да си на работа през тези 6 месеца) върху брутната заплата, но не може сумата за месеца да е повече от бр.заплата, която си взимала. Ако през шестте месеца преди 45 дневния болничен си била болнични, 90-те % се изчисляват на базата, на която е изчислен болничния, а не на сумата на болничния.
Платеното майчинство е 2 години общо при положение, че имаш 6-месечен трудов стаж.
« Отговор #23 -: Януари 15, 2008, 15:45:14 pm »
Мими,няма как да стане номера с моите родители,защотот те се водят безработни.Майка ми е от 2г. и половина в Испания,а баща ми-от 1г.Те помагат,но реално доходите ми се водят 0лв.  :wink:  А за приятеля ми не знаех,че няма право да излиза в бащинство.Ако наистина е така,тва е мн.глупаво.Той иначе имаше намерение да поразпита как стоят нещата и ако е изгодно,да излезне в бащинство.Освен това мислеше да подава молба за данъчните облекчения след разждането на детето.
*
« Отговор #24 -: Януари 15, 2008, 16:02:40 pm »
Диди, аз ти писах, че незнам дали може, след като нямате брак. Най-добре провери. А за данъчните облекчения за деца, мисля че се коментираше, че отпадат за 2008 година. Дано да измислят нещо друго. Молба се подаваше досега в края на всяка година за приспадане на определена сума от облагаемия доход за годината. За 2007 се подаваше на работодателя.
« Отговор #25 -: Януари 15, 2008, 16:24:54 pm »
Мерси Мими!Като се пооправи времето веднага отивам да проверя! :P
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #26 -: Януари 15, 2008, 16:53:00 pm »
(трябва да си на работа през тези 6 месеца)
Сигурна ли си, че трябва? Т.е. какъв стаж трябва, за да вземеш майчинство.
Аз видях за 6 месеца осигурителен стаж, ама не и изискване да са последните 6.
А иначе, ако не си работил през някой от тези 6 месеца се взима МРЗ.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
« Отговор #27 -: Януари 15, 2008, 20:24:46 pm »
разочарована съм от тази тема
много е полезна за жените, които им предстои раждане
ама извинявайте, но това е форум за ...след стерилитет

от чисто счетоводна гледна точка, всичко е много интересно
но от морална знаете ли какво си мисля

АЗ събирам пари за ИКСИ, което ще ми струва повече от мизерните детски помощи, надбавки, добавки и еднократни стимули.

Ами извинявайте егати.

Допълнително се дразня че ние работещите и осигуряващите се и нашите работодатели плащат за помощите на безработните, мързеливите и вечно не можещите (това принципно, не към някого тук)
*

Tamara

• 1662
« Отговор #28 -: Януари 15, 2008, 21:00:59 pm »
От чисто счетоводна гледна точка е адски безинтересно, повярвай.

Тук има безработни, които не разчитат на помощи, а наистина реално търсят работа. Има и момичета, които се чудят заслужава ли си да стоят на тази работа, само защото, ако евентуално бебето стане докато са безработни няма да си получат майчинството. Никой не иска да взима майчинство, само за да преметне държавата.

Не виждам какво толкова лошо има в тази тема. Или поне в посоката, в която тръгна. Е освен това, че първо е попитала тук, а едва после ще открие най-подходящия форум.

Що се отнася до безработните - според мен с тези помощи държавата им прави мечешка услуга. Но доколкото АЗ плащам осигуровки нормално е да искам те да стигат до безработните и тези безработни да не просят по улицата хляб за децата си.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #29 -: Януари 15, 2008, 21:04:52 pm »
Само за портокола, тази тема бе преместена от :
Въпроси, предложения, похвали и оплаквания  :)
*

Tamara

• 1662
« Отговор #30 -: Януари 15, 2008, 21:15:57 pm »
Да, още в самото начало. Докато темата не беше на място и аз бях твърде лаконична. Но след втория отговор я преместиха.
Забелязали ли сте колко бързо реагират модераторите на бутона информирай модератор.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
« Отговор #31 -: Януари 16, 2008, 13:03:52 pm »
Темата може и да не е за тук, но си има модератори които да решат. Проявявам разбиране към раздразнението на някои потребители, но от друга страна се питам защо си го причиняват, като четат тема за бременност, а не Асистирани репродуктивни методи (инсеминация, ин витро), например. Така ще си спестят голямата горчивина и мъка.
« Последна редакция: Януари 16, 2008, 13:06:11 pm от ani4ka »
« Отговор #32 -: Януари 16, 2008, 15:36:55 pm »

Допълнително се дразня че ние работещите и осигуряващите се и нашите работодатели плащат за помощите на безработните, мързеливите и вечно не можещите (това принципно, не към някого тук)

И аз се дразня. Да не ми е  много лесно да ходя на работа, да си броя стотинките,че и на извънредна работа да ходя,защото достатъчно стотинки нямааааааа.
*
« Отговор #33 -: Януари 16, 2008, 16:00:10 pm »
Според мен темата е полезна и е добре да сме информирани.
Какво стана при нас, понеже не разчитаме на детски и не си подадохме документите навреме в общината по адресна регистрация детето ни изгуби близо 100 лв. Трябвало е като се роди веднага да се действа, но не е имало кой да ми каже.
Питам аз, защо след като тъпата ни държава нехае за това колко пари и нерви сме хвърлили на вятъра за да се роди едно дете и отгледа (след лечение на стерилитет, а и не само), че и по този начин да вземат от майките кирливите им стотинки. Бясна съм!!!
Смятам, че някой ден и на вас ще ви потрябва това инфо момичета, така че не се сърдете!
*
« Отговор #34 -: Януари 16, 2008, 16:45:37 pm »
Чудя се защо толкова ви дразни темата. Все пак тя е преместена в "Дългоочаквана бременност". А и отделно името е достатъчно ясно написано. Има ли значение точно по тази тема дали забременяването е след стерилитет или не? Не иска ли всяка бъдеща мама да осигури на детенцето си (или децата) колкото се може повече средства, за да го гледа добре?
Пък и на всички ви ще дойде реда да четете тази тема и тогава ще сте благодарни, че нещата ги има уточнени на едно място и няма да се лутате по инстанции. След всички хвърлени пари за процедури, лекарства и прегледи, наистина ще се замислите откъде може да вземете още някой лев за малкото човече.
Пожелавам от сърце на всички, които сега си мислят че темата е дразнител, скоро да я четат като заинтересовани бременни мами!
Пожелавам същото и на тези, които не се дразнят, а дори помагат, независимо че още се борят, за да сбъднат своята мечта!
Тамара  :bighug:
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
« Отговор #35 -: Януари 16, 2008, 16:53:02 pm »
но от друга страна се питам защо си го причиняват, като четат тема за бременност, а не Асистирани репродуктивни методи (инсеминация, ин витро), например.

И получи ли отговор??? :wink:
« Отговор #36 -: Януари 16, 2008, 17:35:15 pm »
разочарована съм от тази тема
много е полезна за жените, които им предстои раждане
ама извинявайте, но това е форум за ...след стерилитет

от чисто счетоводна гледна точка, всичко е много интересно
но от морална знаете ли какво си мисля

АЗ събирам пари за ИКСИ, което ще ми струва повече от мизерните детски помощи, надбавки, добавки и еднократни стимули.

Ами извинявайте егати.

Извинявай, но май ти не си прочела темата, в която е публикувана подтемата! А темата е "Дългоочакваната бременност, раждане и майчинство след стерилитет".
Като не искаш да си образуваш нерви допълнително, просто прескачай тази тема! Не искам да съм груба, но понякога и аз като аничка например, не мога да си отговоря на въпроса защо влизате в теми, които ви дразнят...
MImi26 и Тамара много добре са го написали в своите отговори, напълно ги подкрепям! И затова няма да се повтарям!

*
« Отговор #37 -: Януари 16, 2008, 17:52:51 pm »
Прочела съм много точно къде е темата и за какво е.
Обърни внимание на думите "след Стерилитет"

Дано наистина не разбереш финасовото изражение на думата стерилитет, но тя е многократно умножена по сумата за детски, болничните 315 дни, помоща и т.н

Хайде да не се ограничаваме кой в какви теми да влиза, защото всички тук сме се събрали от неволята трудно/или невъзможно/ забременяване.

А щом моят коментар Ви е неприятен, ами прескочете го просто.

Успех в изчисляването на стотинките.
*
« Отговор #38 -: Януари 16, 2008, 18:05:00 pm »
Дано наистина не разбереш финасовото изражение на думата стерилитет, но тя е многократно умножена по сумата за детски, болничните 315 дни, помоща и т.н
Аида, всички по един или друг начин сме разбрали финансовото изражение на думата стерилитет. А я сметни ти, ако ги няма всички тези болнични, помощи и детски след като "изчислиш ти твоите стотинки" за процедурите и постигнеш мечтата, с какво ще го гледаш това дете?
Нека не спамим полезната тема, защото смятам, че наистина е полезна. Все пак на мамите след стерилитет им е още по-трудно финансово, някои връщат и заеми, и наистина се "изчисляват и стотинките".
Пожелавам ти много скоро да изчисляваш стотинки за чаканото от теб съкровище  :wink:
*
« Отговор #39 -: Януари 16, 2008, 18:19:29 pm »
Момичета, моля ви не се карайте и изнервяйте.  :balk_144: С пари или не, с помощи или без, когато имаме детенца, винаги ще намерим как да ги отгледаме.Инстинкта за съхранение на детето е толкова силен, че винаги се намира изход. А относно оспамването, всяка тема тук е оспамена по малко.