0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Какви са помощите за бременни мами?
« Отговор #40 -: Януари 16, 2008, 19:14:06 pm »
 Смятам ,че темата е доста полезна и дай боже на повече зачатски мами да се налага да четат тук!Това,че момичето,което е пуснало темата е забременяло по естествен начин,не означава,че веднага трябва да се нахвърлим и да го кълвем.Сайтът е за взаимопомощ ,все пак!
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #41 -: Януари 16, 2008, 19:36:16 pm »

По принцип,наистина форума е за стерилитет и момичето трябваше да задава тези въпроси например в Бг мамма ,но в също време смятам че самата тема е много полезна,и няма нужда от излишни разпри. :D :D :D
« Отговор #42 -: Януари 16, 2008, 19:53:04 pm »
Съжалявам много,ако съм убидила някой или съм наранила по някакъв начин чувствата на няоя от вас.Може би наистина не беше тук мястото да задавам въпоси.Но все пак мисля,че тази информация ще е от полза на много бъдещи майки.Пожелавам на всички,които все още не са изпитали това щастие,в най-скоро време и те да чакат с нетърпение да им се роди едно малко съкровище!!!Обичайте се и бъдете малко по-мили,защото и без това живота е изпълнен с предостатъчно горчилки!
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
« Отговор #43 -: Януари 16, 2008, 21:02:33 pm »
Айде сега - обидила!
 :D

Не мисля, че има за какво да се извиняваш!
« Последна редакция: Януари 16, 2008, 21:28:16 pm от eganeva »
*
« Отговор #44 -: Януари 17, 2008, 10:52:53 am »
Айде сега - обидила!

И аз така мисля  :wink:
« Отговор #45 -: Януари 17, 2008, 11:29:18 am »
Айде сега - обидила!

И аз така мисля  :wink:

И аз, и аз! Защото знам, че на всяка от нас рано или късно ще ни се стовари майчинството на главата с гръм и трясък! :D :wink: :P
*
« Отговор #46 -: Януари 17, 2008, 11:42:38 am »
И получи ли отговор??? :wink:

Абе гледам да не си създавам излишни главоболия с прекалено задълбаване в проблеми ;)
Относно мястото на въпроса: както вече писах може и да не е за тук, но щом повечето го намират за полезен, защо да не намери място под слънцето (при нас)  :)
Ето аз например, съм от групата на проблено забременелите, но въпреки това смятам, че няма да ми е излишна някоя друга стотинка към изтънелия бюджет.
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
« Отговор #47 -: Януари 17, 2008, 14:26:54 pm »
Абе гледам да не си създавам излишни главоболия с прекалено задълбаване в проблеми ;)

Така и трябва.  :D
А парите едва ли са излишни на някого. :wink:
« Отговор #48 -: Януари 17, 2008, 15:06:57 pm »
Преди седмица някъде бях на консултация и се оказа,че осигуровките ми не били плащани от септември!!!А аз съм стдентка на редовно обучение и университета е длъжен да ми ги плаща(тъй като те са включени в семестриалната такса).Отидох до НОИ,уж с осигуровки се занимават,но от там ми казаха да се оправям.Отидох до университета и ми се извиниха,поопълних пак молба и уж до месе и нещо щели да ми ги платят...инече не забравиха да ми кажат ,че е време да се плаща семестриалната такса :x А за стипендии за бременни и други такива помощи,казаха,че това отдавна вече е мит и университета не се занимава с бременни!Поне имам право да отсъствам 50% от лекции и упражнения.Подадох молба да си сменя адресната регистрация и съответно личната карта и другият месец,когато са готови документите,отивам с болничния лист до социялните.Няма друг начин,че иначе ще ми е много неудобно с малко дете да пътувам за всяка дреболия до родния си град,за да оправя даден документ или нещо подобно.Само се чъдя като се вземе този болничен лист веднага ли трябва да се ходи с него до социялните или разолагам с някакъв период от време?
« Отговор #49 -: Юни 28, 2008, 16:02:16 pm »
Здравейте!
Имам следния казус с моя приятелка :
Момичето е бременна в седми месец. В Англия е. Ще ражда там. Има намерение да доведе бебето при баба му, тук в България.
Иска да прехвърли майчинството си на бабата на детето (нейната майка). Бабата е пенсионерка. Работи на граждански договор.
Въпросите, които възникват в случая са:
1-во: На Майката ще й издадат болничен в Анлия. Ще представлява ли проблем да бъде изпратен, легализиран и внесен от бабата в счетоводството на нейната фирма и да бъде признат?
2-ро:Бабата е на граждански договор - това утежнява ли по някакъв начин положението?
3-то:Майката няма да сключва брак и ще продължи да живее в Анлия. Това ще представлява ли проблем за помощите за майчинство, които ще получава бабата?
4-то:Майката е студент в България - нейните осигуровки от държавата вземат ли се предвид при прехвърляне на майчинство?
5-то:Какви документи трябва да изпрати майката на бабата, за да се внесат в счетоводството на фирмата на бабата?
Това е!
Ще съм много благодарна, ако някой може да ми разясни поне половината от въпросите..