0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

дали се е получило?
« -: Януари 17, 2008, 15:33:44 pm »
Здравейте мили мами и бъдещи маминки :)
Аз съм с 11 дни закъснение (даже вече са повече)
Накратко...с късна овулация съм!!!
Бях на лекар вчера и на вагинален ехограф видя, много удебелена лигавица и ми каза, че такава е лигавицата само при бременност, и че ако отида след (нпример) една седмица ще се види точица.
За всеки случай ме прати на кръвен тест, но той беше отрицателен.
после  ми изписа дуфастон по 7 дни,по 2 на ден, и каза , че ако е бременност, ще се задържи, а ако не е ще ми дойде...

Въпроса ми е :
1.до колко е възможно нивата ми на бременния хормон да са все още ниски ?
2.до колко дни след спирането на дуфстона се очаква цикъла?
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Re: дали се е получило?
« Отговор #1 -: Януари 17, 2008, 15:49:13 pm »
Така както описваш нещата:
- ако има бременност след седмица вече тестовете ще са положителни
- ако няма - ще са отрицатели. До седмица или 10 дни след като спра дуфастона на мен ми идва. За другите не знам.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
« Отговор #2 -: Януари 17, 2008, 15:49:33 pm »
Диана, в коя лаборатория си правила теста? Възможно е при късна овулация да не отчете, но може след два дни да направиш нов кръвен тест, за да видиш удвоява ли се ЧХГ-то.
Желая ти само добри вести и разбира се да ги споделиш с нас!
« Отговор #3 -: Януари 17, 2008, 18:22:46 pm »
Здравейте мили мами и бъдещи маминки :)
Аз съм с 11 дни закъснение (даже вече са повече)
Накратко...с късна овулация съм!!!
Бях на лекар вчера и на вагинален ехограф видя, много удебелена лигавица и ми каза, че такава е лигавицата само при бременност, и че ако отида след (нпример) една седмица ще се види точица.
За всеки случай ме прати на кръвен тест, но той беше отрицателен.
после  ми изписа дуфастон по 7 дни,по 2 на ден, и каза , че ако е бременност, ще се задържи, а ако не е ще ми дойде...

Въпроса ми е :
1.до колко е възможно нивата ми на бременния хормон да са все още ниски ?
2.до колко дни след спирането на дуфстона се очаква цикъла?

Зависи на кой ден след О си си правила теста. Може и да е рано още. А за дуфастона на мен ми идва на третия денс лед като го спра. За всеки е различно.
« Отговор #4 -: Януари 17, 2008, 21:36:11 pm »
ами около 20 дни след ову правих теста,с 10 дни закъснение са 20 дни ориетировъчно....
видяхте ли теста ??? моля Ви ако някой знае случай чхг-то да е лъжливо да ми вдъхне малко успокоение... иначе в шейново го правих..

ужасно много Ви благодаря за отговорите :)
« Последна редакция: Януари 17, 2008, 21:51:23 pm от diana_d »
*
« Отговор #5 -: Януари 17, 2008, 23:30:40 pm »
видяхте ли теста ???
Къде да го видим???
И всъщност колко е ЧХГ-то ти?
Моят съвет е да направиш още един кръвен тест след 48 часа! Ако има бременност - нивата трябва да са се удвоили! Стискам ти палци!

« Отговор #6 -: Януари 17, 2008, 23:34:46 pm »
аз като пусках темата мислех да го кача ама съм си останала с мисленето и съм забравила.... ето го но е отризателен а пък аз като го го гледам нищичко не разборам ... www.svatbata.biz/diana/test.jpg
*
« Отговор #7 -: Януари 17, 2008, 23:40:09 pm »
ЧХГ=2,74... За съжаление, според мен, мила, тестът е отрицателен!  :balk_144:
Но това и ти сама можеш да го видиш - референтни стойности от 0 до 3.
За да си сигурна обаче все пак след 48 часа от първия тест пусни още един! Нищо не губиш! Хайде ще стискам палци! Може да е било рано...

*
« Отговор #8 -: Януари 17, 2008, 23:44:59 pm »
Диана направи непременно още един кръвен тест утре, трябва ЧХГ-то да се е увеличило, доколкото разбирам  ако резултата е над 3 е положителен.
Аз лично съм от Варна и в лабораторията, в която си правих кръвен ми казаха, че резултат над 1 се счита за положителен, а моето беше по-малко от 0,01. Явно в Шейново са други референтните стойности, но мисля, че си много близо и ако направиш още един кръвен ще си отговориш на въпроса. Успех, стискам палци и с нетърпение очаквам добри новини за теб!
« Отговор #9 -: Януари 17, 2008, 23:50:39 pm »
аз знам , че е отрицателен... нали точно за това ми изписа дуфастона просто го сложих за да го споделя с Вас :)
Много Ви благодаря, за подкрепата... ще пиша щом имам ноини ... милсех си да изчакам да видим пък какво ще стане с тия хапчета ... или незнам... ще мисля.... мойе да отида др. ден за 2ри :)
Благодаря Ви
*
« Отговор #10 -: Януари 17, 2008, 23:53:04 pm »
 :crossfingers: и от мен !
*
« Отговор #11 -: Януари 18, 2008, 00:01:43 am »
Дуфастона не се изписва за това, че няма бременност. Ако има такава - той подпомага задържането. А ако няма бременност и няма цикъл - няколко дни след спирането на дуфастона трябва да ти дойде. Знам, че се притесняваш, но нищо не губиш от повтарянето на теста. Хайде, ще чакаме новини и ще стискаме палци! Успех!

« Отговор #12 -: Януари 18, 2008, 00:03:55 am »
знам за какво е ама не се изразих правилно
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #13 -: Януари 18, 2008, 11:49:46 am »
При първата бременност пих дуфастон до края на третия или четвъртия месец. Точно в дозировката 2*1. Тогава лежах в майчин дом за задържане и никой лекар не ми каза, че е излишен. Казаха ми да го спра чак 15-16 седмица, когато започнах магнезий.
Дуфастонът не влияе на теста за бременност.
Така че независимо дали ще повториш теста или не - взимай си дуфастона по схемата, която ти е изписал доктора. Ако ти дойде М - спри го.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #14 -: Януари 18, 2008, 14:53:39 pm »
правих е сега тест... положителен е ...(уринен)
« Отговор #15 -: Януари 18, 2008, 15:06:13 pm »
Диана,честито.Лека бременност.
« Отговор #16 -: Януари 18, 2008, 15:09:48 pm »
аз все още  не бързам да се радвам... сутринта като станах мерих и Т. 37.7 беще :)
незнам какво става, но искренно ще съм щастлива да е така както изглежда
*
« Отговор #17 -: Януари 18, 2008, 15:29:07 pm »
Диана,честито и от мен,бъди само с положителни емоции и всичко ще е О.К,желая ти спокойни  :cloud9: и много щастие да блести в очите ти.
*
« Отговор #18 -: Януари 18, 2008, 16:01:26 pm »
Адаш честито и от мен!Не се тревожи,всичко ще е наред :D
*
« Отговор #19 -: Януари 18, 2008, 16:04:29 pm »
Диана  ЧЕСТИТО! Желая ти много положителни емоции и лека бременност!