Здравей Birdie,
Имам питане относно едно "задушаване" на дъщеря ми по Великден. Тя след месец навършва 3 години. Бяхме на гости в Сандански, като 3 дни преди да заминем беше леко настинала с лека хрема, която спрях за 2 дни с Олинт спрей за деца. Давах и Панадол 3 пъти дневно за 2 дни и нещата приключиха. След като пристигнахме в Сандански, обаче, детето започна да кашля, като особено силно кашляше след като е тичала. Навън почти не кашляше, но като влезехме в къщата кашлицата беше почти непрекъсната. И доста странна - едно изкашляне с леко "присвирване" накрая. Първата нощ спа неспокойно, като това кашляне беше доста често, а на другия ден го имаше само след тичане. На втората вечер нещата се влошиха, детето едва дишаше и почти на всяко вдишване имаше по едно такова свирещо кашляне. Уплаших се и звъннах на лекарката й, която ме посъветва да й дам веднага Фенистил и да й направя инхалация. След като й дадох Фенистил тя спря да кашля почти мигновено и заспа. Това повече не се повтори, но й давах Фенистил още 4-5 дни. Не съм я водила на лекар след това, но познати ми казаха, че може да е псевдоКруп. Като чета за него, обаче, ми прави впечатление, че се съпътства с висока температура, каквато детето нямаше в нито един от дните. Всъщност въобще нямаше температура. Лекаркато й каза, че вероятно е реакция на смяната на климата. Трябва ли да я заведа на лекар и да очаквам ли това състояние да се повтори? И какво беше всъщност?