0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

За кръвните групи и "раничките"
« -: Февруари 19, 2004, 11:12:07 am »
Преди 4 години се наложи да направя аборт в края на третия месец, естествено не по мое желание. Тогава лекарят ми каза, че няма да имам проблеми при евентуални други аборти. Кръвната ми група е А1 отрицателна. Четох, че след като се направи аборт при такава група се слага инжекция анти-д-гамаглобулин, за да не се образуват антитела срещу плода при бъдеща бременност. А аз не си спомням дали ми е направена такава!:(((
И сега за раничките - ту имам, ту нямам - така казват лекарите. Сега пък излезе и възпаление на цервикалния канал. Предписаха ми Азатрил и Клион-Д, но не съм сигурна, че ще премине само с това...
А отделен е въпросът, че от юни миналата година пробваме и все не става...
Ще се радвам, ако някой прояви интерес и ми даде своето мнение или препоръка за лекар.
Алекса
*

Anonymous

« Отговор #1 -: Февруари 19, 2004, 20:13:20 pm »
Инжекция се слага когато плодът е бил с Rh+ (или когато има такава вероятност т.е. таткото е с Rh+). В обратния случай не е необходимо.
« Отговор #2 -: Април 15, 2004, 15:07:16 pm »
Здравей Новалеха,това,което и написал госта е вярно,но аз ще допълня.За да си напълно сигурна дали са ти поставили такава инжекция е необходимо да отидеш на гинекологичен прглед и гинекологът ще прецени какви изследвания да ти пусне,а може и само една кръвна картина да свърши работа.Желая ти късмет.
Най-голямата слава не е никога да не падаме,а да ставаме всеки път,когато паднем.
« Отговор #3 -: Април 15, 2004, 15:37:11 pm »
благодаря ти за съвета
какво точно се гледа от кръвната картина, защото аз си правих изследвания за бъбреците и имам под ръка няколко хартийки
« Отговор #4 -: Април 15, 2004, 17:03:31 pm »
Ако не те затруднява ми прати резултата от изследването.Аз съм мед.сестра и ще ти дам компетентен отговор.В кръвната картина влизат вс.конфигурации на кръвта ,като червени,бели кръвни клетки,Хемоглобин ,хематокрит,СУЕ,креме на кървене и време на съсирване и др.В зависимост от това какви стойности си отчела на изследването се разбира има ли нещо нередно или всичко е нормално.
Най-голямата слава не е никога да не падаме,а да ставаме всеки път,когато паднем.
« Отговор #5 -: Април 15, 2004, 19:56:10 pm »
ще ги сканирам и ще ти ги пратя на и-мейла, става така нали?
« Отговор #6 -: Април 15, 2004, 22:01:41 pm »
Цитат на: novalexa
ще ги сканирам и ще ти ги пратя на и-мейла, става така нали?

Да