0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

АРТ - какви ще ги вършим през Зимата
« Отговор #20 -: Януари 05, 2006, 13:58:15 pm »
Днес имам очна ставка с доктора-ще го мислим-ново инсе или хистероскопия.
Ама нещо не ми идва. Та ще ми се объркат плановете по дни :)
« Отговор #21 -: Януари 05, 2006, 14:46:18 pm »
Здравейте и от мен!Много късмет ви желая през тази година.Не можахме да се включим в коледната серия,обаче идва Великден :) .
Аз днес ходих при докторката да видим какви ще ги вършим.Бях решила да правя хистероскопия и после ин витро.Обаче докторката смята, че няма смисъл от хистероскопията,защото на УЗИ нищо съмнително не се вижда.Но пък от друга страна все някакъв проблем трябва да има някъде,щом не става.Та накрая решихме другия цикъл да правя лапароскопия и после ин витро.
И за да не губим тоя цикъл, сега ще правим поредната инсеминация.На мен хич не ми се ще,защото то се видя, че с инсета при нас не става.Обаче мъж ми настоява, пък и на мен не ми се ще да  губим време до лапарото.
Така,че бройте ме и мен в групичката.Ако всичко е нормално-инсето ще е в понеделник или вторник.
Успех на всички :balk_602:
*

borovinka

• *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
« Отговор #22 -: Януари 05, 2006, 16:24:16 pm »
Цитат на: zeituni
Ако всичко е нормално-инсето ще е в понеделник или вторник.

Успех, zeituni! Ти май си първа в редичката :wink:
« Отговор #23 -: Януари 05, 2006, 17:16:44 pm »
Зейтуни, успех и от мен :D
Само да ти кажа за принципната възможност като ти сложат упойката за лапаро, да погледнат и кухината на матката с хистероскоп - да използваш случай - аз си ги отнесох пооделно :cry:  Това е, разбира се, само идея, която можеш да дискутираш с лекаря :D
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #24 -: Януари 05, 2006, 17:51:33 pm »
Фреши,благодаря за идеята.Ще говоря с докторката.Твърдо съм решила да открия причината за това мое незабременяване и щом така и така ще ме бърникат, ще искам да направят и това, ако е възможно.

Боровинка, благодаря.Успех и на теб!
*
« Отговор #25 -: Януари 05, 2006, 17:58:44 pm »
Късмет, zeituni,
Ще чакаме да четем хубави новини :)
Целувки!
*
« Отговор #26 -: Януари 05, 2006, 18:57:01 pm »
Успех на всички - който с каквото се е захванал има цяла година да го завърши успешно!

Аз пък мислих, мислих и накрая го измислих - реших за новата година да си направя изненада. След като ми пропадна инвитрото на спонтанен цикъл, взех че се преориентирах към нова лапароскопия. Така че в края на януари се надявам на добър резултат от "огледа" и веднага след това инвитро.

*
« Отговор #27 -: Януари 05, 2006, 20:26:17 pm »
браво, девойки! успех на всички..
в есенната темичка ме питаха колко ми струваше инсето в 1 ат света София - ами да ви кажа учудващо взеха ми само 30 лева за катетърчетата, 15 лева за обработката на спермата и това е....иначе при лекарката ходя в частния й кабинет, но пак не ми е много за вярване! във всеки случай изрично я питах още веднъж вътрематочна или влагалищна инсеминация е направила - вътрематочна е. та....ще видим :)
както каза Zeituni, идва Великденската серия  :D
[link=http://www.mamaibebe.com][img noborder]http://www.mamaibebe.com/ticker.php/age/21469.gif[/img][/link]
« Отговор #28 -: Януари 06, 2006, 09:29:14 am »
Е, аз за сега спирам с инвитрото - към края на месеца диагностична лапароскопия - да видят каква е причината за ЛУФ синдрома и след това или подтискане на яйчниците или ново инвитро по къс протокол - в зависимост от резултата. Умирам от шубе, честно да си кажа, но твърдо съм решила - това е пътя, който ще следвам.
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #29 -: Януари 06, 2006, 10:04:09 am »
Е, на мен явно Дядо Коледа няма да донесе бебе, днес температурата ми спадна :cry: , то не че съм се надявала много вече, така че до ден-два се ориентирам към стимулация и инсеминация живот и здраве.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #30 -: Януари 06, 2006, 10:13:11 am »
Цитат на: Maiski
браво, девойки! успех на всички..
в есенната темичка ме питаха колко ми струваше инсето в 1 ат света София - ами да ви кажа учудващо взеха ми само 30 лева за катетърчетата, 15 лева за обработката на спермата и това е....

Майски, понеже Господ дава, ама в кошара не вкарва, правя последен опит да ти дам малко акъл.

от "обработка" до "обработка" на спермата има ОГРОМНА РАЗЛИКА!
за сравнение ще ти кажа, че то е както с прането - и просто да намокриш дрешките със студена вода е вид "обработка", и да ги извъртиш на 2-часова програма в най-скъпата пералня с най-скъпия прах за пране пак е "обработка"! схващаш ли разликата?
предоставиха ли ти спермограма след обработката, където да пише точно каква обработка е извършена?

инсеминациите в специализираните клиники за това са толкова скъпи, защото се извършва не просто центрофугиране на спермата, а се обработват със скъпи апарати и среди, които струват пари и са за еднократна употреба и са вносни! не може за 15 лева да са ти направили качествена обработка на еякулата, абсурд!
разбира се, ако при вас няма мъжки фактор, това не е важно. но ако няма мъжки фактор - що правите инсеминации? :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Fussii

« Отговор #31 -: Януари 06, 2006, 10:25:23 am »
Цитат на: Lali
Е, на мен явно Дядо Коледа няма да донесе бебе, днес температурата ми спадна :cry: , то не че съм се надявала много вече, така че до ден-два се ориентирам към стимулация и инсеминация живот и здраве.

Не плачи миличка!
В "междузвездни войни" беше казано, че джедайте постигат всичко защото успяват да се освободат от най-големите врагове - гняв, страх и омраза.
Ти нали си рицар джедай - ще стане и то точно когато трябва! Прегръдки
*

Anonymous

« Отговор #32 -: Януари 06, 2006, 10:53:52 am »
Здравей Джам,
интересно ми стана, относно отговора ти за инсеминация - защо ще правят като нямат мъжки фактор.
При нас няма мъжки фактор, даже има идеални резултати, а проблема е при мен - липсва овулация. Въпреки това, доктора ми каза, че ако не стане и този път със стимулация по нормален начин, ще правим ИНСЕ!?!
 :roll:  :?:
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #33 -: Януари 06, 2006, 10:56:58 am »
Ако няма мъжки фктор, може средата да е враждебна и да убива спермазотоидите и това също е основателна причина за инсеминация.
Обикновено  се прави посткоитален тест.
Като нямаш спонтанна овулация, при стимулация имаш ли?
Ако имаш доминантен фоликул над 18 мм трябва да се изследва естрадиола и ЛХ, за да се види дали има евентуално качествена яйцеклетка.
*

Anonymous

« Отговор #34 -: Януари 06, 2006, 10:59:28 am »
Лали досега съм правила няколко стимулации, но не всеки път има овулация.
Благодаря за отговора ти! :)
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #35 -: Януари 06, 2006, 11:01:38 am »
Мари-Пз, ти не ходиш ли при д-р Даскалов?
Ако имаш рядко овулация при стимулация аз на твое място бих направила инсеминация, защото нали знаеш, че не може безкрайно да се правят стимулации.
Така че, развият ли се добре нещата - инсеминация.
*

Anonymous

« Отговор #36 -: Януари 06, 2006, 11:04:01 am »
Защо мненията ми излизат като Гост? :oops:

Лали, натам вървят нещата май...
*

Danidan

• 1209
  • творец- щурец с малко щурче
« Отговор #37 -: Януари 06, 2006, 11:36:31 am »
Ех,Лали!Стана ми тъжно!Няма да се отчайваш,чуваш ли..Fussii го е казала много добре!Аз винаги,когато съм тъжна в такива моменти си мисля как има хора,които страдат много повече от мен!
Успех другият месец,миличка!И на всички!
*
« Отговор #38 -: Януари 06, 2006, 12:47:45 pm »
Да се включа и аз!
От снощи започнахме Пурегона!
*
« Отговор #39 -: Януари 06, 2006, 12:56:46 pm »
Боре :) Късмет, мила!