0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

АРТ - какви ще ги вършим през Зимата
« Отговор #320 -: Февруари 14, 2006, 12:59:20 pm »
Много съжалявам,Фреши!Надявах се, че като махнахте онзи полип ще стане.Чудя се вече още колко пъти ще ставаме, след като сме паднали :( .
Мисля, че Grace е права-пробвайте още едно инсе.Какво мисли твойта докторка по въпроса?
*

borovinka

• *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
« Отговор #321 -: Февруари 14, 2006, 13:08:17 pm »
Цитат на: FreshBreeze
...3-тото инсе не се увенча с успех. Сега се чудим как да продължим...

Съжалявам за неуспеха :( , а за следващите стъпки може би най-правилно решение ще вземете заедно с твоя лекар.
« Отговор #322 -: Февруари 14, 2006, 13:13:43 pm »
Фрешче много съжалявам мила!!!
Кураж и смело напред каквото и да предприемеш!!! :balk_21:
« Отговор #323 -: Февруари 14, 2006, 14:10:56 pm »
Благодаря ви милички за хубавите окуражителни думи :D  Ми последно с докторката се договорихме да пробваме 2-3 инсеминации след махането на полипа, въпреки че те първоначално настояваха да не губим време и да правим ин-витро. Мисля, че ако имах цялото време на света, можехме да си пробваме естествено и щеше да стане някой ден, ама нещо няма време. След 9-10 месеца ставам на 33. Не е чак толкова, но пък като не става вече сигурно три години, а и кога ще правим заплануваните 3 деца :wink:
Това, което ми се върти в главата е да опитаме едно ин-витро (ако може с лека стимулация) - да видим става ли оплождане. Ако става, то проблемът сигурно е в имплантирането, а за него много няма какво да се направи.
Скоро четох няколко статии, че при двойки с неизяснен стерилитет инсеминациите със стимулация и ин-витро със стимулация не се различавали много по успеваемост :?
Този месец специално мисля да караме по старомодному, защото още ми е криво от травмата от предното инсе.
Ще говоря скоро с Док и ще споделя :D  Сега съм решила да поповторим някои вече остарели изследвания.

Целувки на всички ви :D
Благодаря ти, Бени!

*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
« Отговор #324 -: Февруари 14, 2006, 14:16:12 pm »
ех, бе Фрешче. аз пък съм толкова сигурна, че полипът е бил препъникамъка...... я малко старомодному го попрактикувайте, а? :)
*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
« Отговор #325 -: Февруари 14, 2006, 14:38:07 pm »
Най-хубавият ден? – днешният
Най-голямата спънка? – страхът
Най-лесното нещо? – да се заблудиш
Най-голямата грешка? – да паднеш духом
Най-хубавото развлечение? – работата
Най-лошото поражение? – отчаянието
Най-добрите учители? – децата
Най-първата необходимост? – общуването
Най-голямото щастие? – да си полезен на другите
Най-голямата тайна? – смъртта
Най-неприятният недостатък? – лошото настроение
Най-опасният човек? – лъжецът
Най-коварното чувство? – ненавистта
Най-красивият подарък? – прошката
Най-необходимото? – домашното огнище
Най-краткият път? – правилният
Най-добрата защита? – усмивката
Най-доброто лекарство? – оптимизмът
Най-доброто удовлетворение? – изпълненият дълг
Най-могъщата сила? – вярата
Най-стимулиращият дар? – надеждата
Коренът на всички злини? – егоизмът
Единствената реалност – ЛЮБОВТА

<<Майка Тереза>>

Честит повод за празнуване на всички!!!
Желая на всички момичета, захванали се с процедури късмет, успех, много щастие и любов!

:balk_21:
*
« Отговор #326 -: Февруари 14, 2006, 14:41:00 pm »
Съжалявам, миличка Фреши!
Стискам палци за по-скорошни успехи и приятно практикуване  :wink:
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #327 -: Февруари 14, 2006, 15:20:48 pm »
Съжалявам, Фреши.
А имаше ли стимулация този месец?
« Отговор #328 -: Февруари 14, 2006, 16:29:55 pm »
Цитат на: Lali
Съжалявам, Фреши.
А имаше ли стимулация този месец?

Лали, имам проблем със стимулациите. Вече съм писала - нали имам 4 оперативни интервенции на матката, трябва да си я пазя. Понеже съм имала миома и полип(и), явно съм склонна да образувам, а те са естрогенно позитивни. Трябва да избягвам риск от още хирургически интервенции, че нали матката ще ми трябва за износване (като си помисля, че до този проблем пък въобще не мога да стигна :cry: ). Отделно, заради интервенираната матка, трябва да избягвам многоплодна бременност (вкл.2-плодна, поне така си мисля). Отделно, имам фиброкистоза на гърдите и фамилна обремененост.
Та нещо не смея да се стимулирам ... особено при инсеминация.
Овулацията ми е безпроблемна, естрадиолът винаги много висок. (би трябвало да рече, че фоликулите са ОК :?: ). Проблемът може да е в имплантацията :?:  :?  Та затова се чудя не е ли време за едно ин-витро, да видим става ли оплождане. Проблемът тук пък е, че за ин-витро на естествен цикъл препоръчват да е ИКСИ, щото яйцеклетката е едничка, да не рискуват.
Момичета, бъркотия ми е в главата :crazy:  :balk_144:  :cloud:
Минаха само два месеца след махане на полипа и знам, че поне още 3-4 ще покажат той ли е пречил, ама нещо ме подгони нервата, че остарявам и не бива да се мотая :balk_153:
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #329 -: Февруари 14, 2006, 16:35:05 pm »
Фреши, не е задължително да е ИКСИ, при мен си беше класическо ин витро с една яйцеклетка :)
« Отговор #330 -: Февруари 14, 2006, 17:38:23 pm »
Цитат на: StefiZ
Фреши, не е задължително да е ИКСИ, при мен си беше класическо ин витро с една яйцеклетка :)

Да бе, ясно че няма да ми откажат, ама много рисково става. Но аз клоня към ин-витро, да видим става ли оплождане. И евентуално стимулация с клостил? :roll:
Благодаря ти, Бени!

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #331 -: Февруари 14, 2006, 19:50:30 pm »
Аз мисля, че няма особена разлика между инсеминация без стимулация /при прилични резултати от спермограма!/ и нормален секс.
За мен лично е неоправдано, особено пък и няколко пъти.
*
« Отговор #332 -: Февруари 14, 2006, 23:00:27 pm »
уфф Фреши, съжалявам...напълно ти влизам в положението - горе-долу сме на една и съща възраст, неизяснен стерилитет, две безуспешни инсеминации...реших обаче този път да направим тест за съвместимост. Може пък в това да е проблема? :roll:
[link=http://www.mamaibebe.com][img noborder]http://www.mamaibebe.com/ticker.php/age/21469.gif[/img][/link]
« Отговор #333 -: Февруари 15, 2006, 10:14:25 am »
Аз мисля, че няма особена разлика между инсеминация без стимулация /при прилични резултати от спермограма!/ и нормален секс.
За мен лично е неоправдано, особено пък и няколко пъти.

Лали, ами евентуален цервикален фактор? Наличие на бактерии при мъжа, каквито често има при нас? (при инсеминация материалът се изчиства). Наличие на аглутинати и желатинови конгломерати? (каквито има при нас - тези слепвания се отстраняват при обработка). Повишен вискозитет (какъвто също имаше веднъж при нас)? Затруднено втечняване?

Не е точно, както казваш.

П.С. По твоята логика трябва да излезе, че няма голяма разлика и между нормален секс в цикъл със стимулация и прегнил и инсеминация със стимулация.
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #334 -: Февруари 15, 2006, 10:17:35 am »
Цитат на: Maiski
уфф Фреши, съжалявам...напълно ти влизам в положението - горе-долу сме на една и съща възраст, неизяснен стерилитет, две безуспешни инсеминации...реших обаче този път да направим тест за съвместимост. Може пък в това да е проблема? :roll:

Майски, а какъв тест имаш предвид? Ако имаш предвид посткоитален тест, така или иначе евентуален резултат от него няма значение, ако се правят инсеминации - цервикалният фактор се преодолява.
Ако имаш предвид тест за антиспермални антитела... ние сме правили, отрицателен. Пък и нещо медицината не казва категорично преодолява ли се с инсеминация или само с икси.
Благодаря ти, Бени!

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #335 -: Февруари 15, 2006, 10:23:40 am »
Ами тези бактерии си ги имате от време на време и си правите секс нали?
Ти не правиш всеки цикъл инсеминация.
Ако вискозитетът е висок само веднъж, това нищо не означава.
Тези слепвания не пречат, стига да не са масово. Но ако са масово няма да ти правят инсеминация, защото при обработката нищо няма да остане.
При стимулация излизат повече фоликули и шанса се увеличава.
Обаче като не се получи забременяване всичко отива на вятъра, форсирането, яйцеклетките, натоварването на организма, да работи на бързи обороти.
Затова аз лично стимулация без инсеминация няма да правя, защото все пак инсеминацията увеличава шансовете - скъсява пътя и преодолява евентуално враждебната среда. Обаче не мисля, че инсеминацията е панацея.
Фреш, ти посткоитален тест прави ли?
« Отговор #336 -: Февруари 15, 2006, 11:43:36 am »
все пак инсеминацията увеличава шансовете - скъсява пътя и преодолява евентуално враждебната среда.

Значи мислим еднакво :D

Иначе, когато той има бактерии и го знаем това положение, се пазим с презерватив.
Слепвания понякога има масови при нас (мисля си, че имат някаква връзка с бактериите). При обработка ги разкарват и остава само читавия материал, който и в трите случая беше над 15млн., т.е. екстра.

Посткоитален правихме преди време, всъщност това направихме първо в МЦРЗ. Резултатът беше негативен - само 6 неподвижни сп-да се видяха. Но тогава и спермограмата ни беше за икси (едва ли не :wink: ). После не сме правили.
Благодаря ти, Бени!

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #337 -: Февруари 17, 2006, 17:33:26 pm »
Хайде мина и моята инсеминация днес. На неспукани фоликули. Нормално, проблеми нямаше.
« Отговор #338 -: Февруари 17, 2006, 17:37:33 pm »
и стискам палци всичко да е наред.
*

borovinka

• *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
« Отговор #339 -: Февруари 17, 2006, 17:45:36 pm »
Лали, стискам палци!