0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Инициативата на президента
« -: Януари 06, 2006, 10:40:38 am »
снощи гледах по новините репортаж за проведена среща на президента с представители на разни организации по повод катастрофалното демографско положение на нацията.
президентът обяви инициатива за събиране на комитет под негов патронаж, който щял да включва и неправителствени организации, за да бистри план за решаване на проблема.
как мислите, че може сдружение Зачатие да вземе участие в тази чудесна инициатива?
решаването на проблемите на стерилните двойки е част от решаването на демографския проблем, в това няма нужда да се убеждаваме, мисля...

писали ли сме досега на президента? ако не сме (или ако сме), може би да изпратим отново програмното си писмо?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #1 -: Януари 06, 2006, 10:54:14 am »
:balk_47:
*
« Отговор #2 -: Януари 06, 2006, 10:57:24 am »
Аз също гледах този репортаж и веднага направих съпоставка, че наистина проблема със стерилните двойки е част от решаването на демографския проблем.

Аз подкрепям твърдо идеята на Jam.
« Отговор #3 -: Януари 06, 2006, 11:04:08 am »
Джами, и аз това си помислих снощи - даже постнах такова мнение в "На кафе.." - Подкрепям!!!!
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #4 -: Януари 06, 2006, 11:06:15 am »
И аз подкрепям идеята.
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #5 -: Януари 06, 2006, 11:15:18 am »
И аз съм ЗА
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

Anonymous

« Отговор #6 -: Януари 06, 2006, 11:26:51 am »
ПОДКРЕПЯМ! :youwoman:
*
« Отговор #7 -: Януари 06, 2006, 11:43:38 am »
Просто е задължително!
http://www.president.bg/news.php?type=7&id=2299

Консултативният съвет за национална сигурност ще обсъди разработването на Стратегия за демографско развитие на Република България
05-01-2006 15:00 |

На основание чл. 100, ал. 3 от Конституцията на Република България президентът на Републиката свиква на заседание Консултативния съвет за национална сигурност на 9 януари 2006 г. от 14.00 часа на “Дондуков” 2.

Темата на заседанието е “Разработване на стратегия за демографското развитие на Република България”.

Според закона за КСНС членове на Съвета са председателят на Народното събрание, министър-председателят, министрите на отбраната, вътрешните работи, външните работи и финансите, началникът на ГЩ на БА и по един представител от всяка парламентарна група.

За участие в заседанието са поканени също Емел Етем, заместник министър-председател и министър на държавната политика при бедствия и аварии, Даниел Вълчев, заместник министър-председател и министър на образованието и науката, Емилия Масларова, министър на труда и социалната политика, Радослав Гайдарски, министър на здравеопазването, Румен Овчаров, министър на икономиката и енергетиката, Асен Гагаузов, министър на регионалното развитие и благоустройството, Весела Лечева, председател на Държавната агенция за младежта и спорта, Ширин Местан, председател на Държавната агенция за закрила на детето, и Деница Христова, председател на Държавната агенция за българите в чужбина.

Доклади ще изнесат:

Емел Етем – за дейността на правителството по разработване на Стратегия за демографско развитие на Република България;

Емилия Масларова - за краткосрочните и дългосрочни задачи пред Министерството на труда и социалната политика за преодоляване на демографската криза;

Радослав Гайдарски - за ролята на здравеопазването за облекчаване последствията от демографската криза;

Даниел Вълчев – за политиката в сферата на образованието и създаване на условия за преодоляване на негативните демографски тенденции.

Ама трябва да подготвим текст.
Мисля, че сме писали, но е в Мели текста, не съм много сигурна обаче.
*
« Отговор #8 -: Януари 06, 2006, 12:23:40 pm »
Сега говорих с Мели по телефона, писали сме писмо и до президентството при това на хартиен носител по пощата.
Мели помоли да драснем 5 реда и да ги информираме за нас - крратко и ясно . Пускам го в работния, докато jam го доизкусури.
« Отговор #9 -: Януари 06, 2006, 14:36:45 pm »
Писмото бе внесено направо в Президенството с входящ номер миналата година по това време, но май още не сме получили отговор.........
Аз също смятам, че сега е моментът да "изкрещим", че ни има-и като индивидуалности, борещи се за демографския прираст на българското население, и като Сдружение. Дано и този път да не е глас в пустиня...
*

Starlet

• 1937
« Отговор #10 -: Януари 06, 2006, 15:28:45 pm »
Цитат на: gulieta
Аз също смятам, че сега е моментът да "изкрещим", че ни има-и като индивидуалности, борещи се за демографския прираст на българското население, и като Сдружение. Дано и този път да не е глас в пустиня...

Ох дано да стане това. Дано този път да чуят най-накрая. Смея да твърдя обаче че вече си имате и доста противници. Имам в предвид измежду лекарите. Напоследък все повече лекари знаят за вас и им е трудно да лъжат пациентите си защото като гледам колко много хора вече посещават сайта в сравнени с преди година и половина значи популярността сред народа набира скорост полека лека. Просто трябва да засилим скоростта.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #11 -: Януари 06, 2006, 16:47:58 pm »
Писмото бе внесено направо в Президенството с входящ номер миналата година по това време, но май още не сме получили отговор.........

Да, това беше още 2004 г. След това към средата на тази година (2005) пратих още едно писмо, на което също няма отговор.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #12 -: Януари 06, 2006, 17:32:45 pm »
е, днес пратихме още едно писмо.
дано да не го сполети съдбата на предишните....
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #13 -: Януари 06, 2006, 17:51:16 pm »
Цитат на: Meli

Да, това беше още 2004 г. След това към средата на тази година (2005) пратих още едно писмо, на което също няма отговор.

Леле, Мели, толкова ли бързо минава времето?!.. Две години, а сякаш беше вчера! Да, права си! Но третият път ще успеем!
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #14 -: Януари 06, 2006, 20:00:29 pm »
Писмото:

Уважаеми господин Президент,
Във връзка с обявената от Вас инициатива за разработване на стратегия за демографското развитие на страната ни, бихме желали да Ви информираме за съществуването на сдружение “Зачатие”, регистрирано на 06.03.2004 г. в гр. София като юридическо лице с нестопанска цел за осъществяване на обществено-полезна дейност. Сдружението е създадено, за да подпомага, обединява и информира семействата, страдащи от различни форми на стерилитет.
За над 270 000 семейства в България, желанието за дете е борба – ежедневна, скъпоструваща и доста често завършваща с неуспех. Поради остарелите обществени нагласи и незаинтересованост от страна на здравните институции, техните проблеми остават встрани от фокуса на обществените дебати, касаещи демографския срив. В действителност, тези хиляди млади, образовани и стабилни семейства представляват огромен потенциал за подобряване на демографското положение на нацията. Това са стотици хиляди изключително желани и чакани бебета, които биха могли да се родят при навременна и адекватна реакция от страна на държавната здравна политика. Проблемите на тези семейства в по-голямата си част са напълно решими, но освен с липсата на достатъчно финансови средства, двойките се сблъскват и с недостатъчната координация между отделните специалности, както и с и липсата на утвърден медицински стандарт в областта на диагностиката и лечението на стерилитета.
Касае се за 270 000 български семейства, които са превърнали смисъла на живота си в борба да имат дете сега и в България. От създаването си до сега, сдружение “Зачатие” чрез своите инициативи обединява усилията на хиляди съмишленици на проблема, поддържа ежедневно обновяван Интернет сайт, който се посещава от над 5000 души дневно и е награждаван многократно на престижни български конкурси. Сдружението е участник и инициатор на множество прояви, посветени на репродуктивното здраве и борбата със стерилитета – съвместно с медии и лекарски организации, които ни подкрепят.
Горещо подкрепяме обявената от Вас инициатива за създаване на стратегия за решаването на демографския проблем на страната ни и с удоволствие бихме се включили в работата по тази инициатива като неправителствена организация.
С уважение,
Д-р Мариела Даскалова
Заместник-председател на сдружение “Зачатие”

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #15 -: Януари 07, 2006, 08:21:49 am »
А какво ще кажете да изпратим писмото и до медиите? Нещо като инфо за тях, че сме се обърнали към президента с такъв апел. Може някоя медия да го огласи и това евентуално да накара някой от президентската администрация да покани сдружението на срещата.

« Отговор #16 -: Януари 07, 2006, 08:25:07 am »
Цитат на: gabi32
А какво ще кажете да изпратим писмото и до медиите? Нещо като инфо за тях, че сме се обърнали към президента с такъв апел. Може някоя медия да го огласи и това евентуално да накара някой от президентската администрация да покани сдружението на срещата.

Подкрепям!
*

Eli_

• 516
  • Тъпа и упорита !!!
« Отговор #17 -: Януари 07, 2006, 14:37:45 pm »
Искам да кажа,че ми харесва текста  на писмото и подкрепям инициативата.Освен това,снощи гледах по "Скат" Волен Сидеров говори точно за демографския срив и за изчезването на нацията.Та ми хрумна ,понеже имаше дадени и интернет адреси,да пратим и на коалиция "Атака" нещо подобно.Незнам как ще го възприемете,просто му хрумна,че те реагират пламенно и биха подкрепили инициятива ,като тази... Искам да отбележа,че не съм нито член ,нито симпатизант на "Атака" :lol:
*

Starlet

• 1937
« Отговор #18 -: Януари 09, 2006, 10:01:37 am »
Някакви новини по темата? То знам че е още рано за отговор ама да попитам и друго на медии пращахте ли писмото?
« Отговор #19 -: Февруари 02, 2006, 22:49:02 pm »
Здравейте ,по интересувах се в приемната на президента до къде е стигнало писмото . От там ми отговориха ,че писмото е прочетено и  след няколко  дни ще върнат отговор .А според програмата на президента може да  бъде насрочена и среща.