0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Какво трябва да направим за начало
« Отговор #20 -: Май 17, 2006, 10:39:50 am »
Цитат на: Fussii
Цитат на: pkoprinkova
  Аз затова отлагам, защото не съм убедена, че ще ми стигнат силите за всичко това, а и за после също трябват много сили  :oops:

Точно защото расъждаваш по този начин съм убедена, че ще бъдеш прекрасна майка!!!!!  :balk_21:

Благодаря мила Fussii  :balk_21: Само дето май аз самата не вярвам толкова в себе си  :oops:

Тук някъде някой беше писал за възрастовите ограничения. Бихте ли казали има ли все пак такива?
*
« Отговор #21 -: Май 17, 2006, 10:41:58 am »
Сега ще отворя кодекса и ще ти пиша точно, но доколкото си спомням възрастовите ограничения не се отнасят толкова за горна граница на  възрстта на осиновителите, а за разлика във възрастта осиновен - осиновител. Ама чакай сега ще ти кажа точно
В очакване ....
*

kareliya

• 542
  • Ако живота ти поднесе лимон,направи си лимонада
« Отговор #22 -: Май 17, 2006, 10:44:06 am »
Оооо,да бе къде блея и аз. :balk_132:
*
« Отговор #23 -: Май 17, 2006, 10:48:19 am »
Тюх, колко съм паметлива....чак не издържам, иде ми да си посегна!!!
Значи виж Копринке, права съм ето ти чл.51 от СК:

Чл. 51. Осиновяващият трябва да е най-малко с петнадесет години по-възрастен от осиновявания. Разлика във възрастта не се изисква, когато съпруг осиновява рожденото дете на своя съпруг. Когато осиновяването се извършва едновременно или последователно от двама съпрузи и за единия от тях разликата във възрастта е налице, не се изисква такава разлика за другия съпруг.

Звучи малко като "бълнуванията на един луд", ама ......
В очакване ....
« Отговор #24 -: Май 17, 2006, 10:50:57 am »
Благодаря Fussii. Значи няма ограничение ако аз съм на 40 да искам да осиновя съвсем малко бебе. Това много ме тревожеше честно казано  :oops:
*
« Отговор #25 -: Май 17, 2006, 10:55:29 am »
Няма страшно!!!! Няма да те върнат  :lol:  :lol:  :lol:
Най-голямата част желаещи да осиновят (така казаха в дирекцията) са сами жени, над 40 години.
Евала!!!!!

Пък ти си хем по-млада, хем с прекрасен съпруг. Не се страхувай
В очакване ....
*

kareliya

• 542
  • Ако живота ти поднесе лимон,направи си лимонада
« Отговор #26 -: Май 17, 2006, 11:10:33 am »

Моите чичо и леля осиновиха бебче на 6 мес. през 1996г. и тогава бяха съотвтно на 44 и 40г.
« Отговор #27 -: Май 17, 2006, 11:10:45 am »
Пък ти си хем по-млада, хем с прекрасен съпруг. Не се страхувай

Благодаря Fussii :balk_21:
Но не съм много по-млада, а и още не съм събрала смеслост за тази стъпка. Та кой знае на колко ще стана докато се реша :wink:  Е, поне сега знам, че винаги мога да го направя, ако съм убедена, че наистина го искам и мога да се справя  :)
*
« Отговор #28 -: Май 17, 2006, 12:29:09 pm »
Мен честно казано най-ме притеснява факта, че други хора ( не знайно кои и какви и как) ще избират дете, което е подходящо за нас! Ми то аз не съм сигурна че бих взела правилното решение, камо ли пък чужд човек! Хеле пък някой безхаберен социален работник! И хич да не ми ги обясняват тия с психолози и тям подобни неща.
Това е един фактор, който наистина сериозно ме притеснява и ми пречи да се успокоя с мисълта, че ако някой ден решим, че прекратяваме борбата ще можем да си осиновим дете.
Т.е.  получава се порочен кръг- ние искаме да си осиновим дете, но все пак решението кое дете да вземем да е наше, по закон пък нямаме тази възможност, следователно решаваме че няма да си осиновим, и следователно има повече деца без семейство и повече семейства без деца :evil:
хубава идея, ама българска! :twisted:
The impossible is often the untried [/i]
*

balmi

« Отговор #29 -: Май 17, 2006, 13:36:08 pm »
Алфи, просто ще си платиме, както прочетох някъде по-горе. Както навсякъде в България без рушвет не става нищо.
*
« Отговор #30 -: Май 17, 2006, 13:43:50 pm »
Не, не, чакай сега Алфи
първо - имаш право на три преценки. Иначе казано - предлагат ти дечица, ти решаваш. Просто имаш право да откажеш до три пъти. След това минаваш накрая на опашката.

второ - аз, че съм фрустрирана, така е, ама все пак ако се отчаяш още в началото, няма смисъл.

Блами, може и без рушвет. Просто ще стане по-бавно и трудно.....
За съжаление...
В очакване ....
« Отговор #31 -: Май 17, 2006, 13:52:27 pm »
Не, не, чакай сега Алфи
първо - имаш право на три преценки. Иначе казано - предлагат ти дечица, ти решаваш. Просто имаш право да откажеш до три пъти. След това минаваш накрая на опашката.

А това значи ли, че като си накрая на опашката пак можеш да си чакаш реда за следващите три пъти  :roll:  :?: То ако е така кръгът се затваря, ама не може до безкрайност все пак  :roll:
*
« Отговор #32 -: Май 17, 2006, 13:55:26 pm »
Всичко това трябва да стане в рамките на две години.
В очакване ....
« Отговор #33 -: Май 17, 2006, 13:59:16 pm »
Всичко това трябва да стане в рамките на две години.

Добре де, ами ако социалните служби те мотаят и не ти предложат дете в рамките на тези две години, тогава какво става  :roll:  :?:
*
« Отговор #34 -: Май 17, 2006, 14:18:35 pm »
Длъжни са в рамките на две години да ти направят три предложения.
Но ако не ги ръчкаш и не вдигаш скандали се подмотват.
Ако не го напрваят, подлежат на наказание, а те наистина се страхуват... това го видях с очите си
В очакване ....
« Отговор #35 -: Май 17, 2006, 14:22:22 pm »
Абе явно не се страхуват чак толкова, щом чакат и рушвети  :wink: . Ама да се надяваме все пак, че поне спазват сроковете  :?
Успех Fussii с "ръчкането" и дано да не успеят те да те изнудят! :crossfingers:
« Отговор #36 -: Май 17, 2006, 15:51:57 pm »
Фуси, ако ти предложат 3 деца за две години, но ти нещо откажеш, минаваш в края на опашката и следват нови две години, така ли?

А иначе то как ли се преценява кое дете е подходящо, като е толкова мъничко ...??? (Дали от службите, дали от теб).

Фани, а какви претенции можеш да имаш - за възрастта на бебето? Аз искам например да си взема умно дете (т.е. биологичните родители трябва да не са последна грижа), щото най се уморявам и отегчавам от посредствеността - какво може да се направи в тоя случай :D
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #37 -: Май 17, 2006, 16:03:05 pm »
ООООх Елииии,
още едно нещо по което си приличаме. И мен от това най-много ме е страх мила...

И най-вече от собствената си реакция на евентуална посредственост...
Но като се замислиш.... можеш ли да бъдеш сигурна в точната комбинация на собствените ни гени....

За преценката от социалните, аз точно това бях писала по-горе, че не ми е ясно как преценяват психиката на едно бебе, че и ако щеш на едно детенце на 2 години.....

Иначе в самото заявление за осиновяване си вписваш претенциите за възраст, пол и т.н
В очакване ....
« Отговор #38 -: Май 17, 2006, 16:13:32 pm »
Възраст, пол, здравословно състояние - други "претенции" позволено ли е да имаш?
То не че знам какви други може да има де...

Фуси, точно, и аз от това се притеснявам - от собствената си реакция ...
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #39 -: Май 17, 2006, 16:29:07 pm »
Да де, и аз така....

От себе си най-много се страхувам.
А претенции можеш да имаш за:
1. Възраст
2. Здравословно състояние
3. Пол
4. Етническа принадлеждност

Вписват се в самото заявление за осиновяване