0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Темата на бременните - 18 част
« Отговор #240 -: Февруари 15, 2008, 05:59:33 am »
не мисля,че ще ти повлияе по някакъв начин-ти си накрая вече.Ако има проблем изтеглят раждането при някой.
 Аз от 3ч. не мога да заспя от този сърбеж и съм безкрайно изнервена в момента.Най-гадното е,че най-силно ме сърбят срамните устни .Не влагалището,а устните в горният им край.Нямам никакво течение и ми е правена и микробиология.Е там няма нито с какво да се намажа,нито мога да се чеша постоянно.
<br />
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #241 -: Февруари 15, 2008, 08:48:17 am »
Каси, да пие чаша червено вино :D
Какво се очаква да пие след спонтанна бременност, странно!!!!
Извинявам се, ама аман от недоклатени въпроси.
Поздрави

Имаш предвид, че моя въпрос е недоклатен 8O? :ask: Защото аз го зададох  :D.

Мерси за адекватните отговори на всички.

Зори,   :bighug:

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #242 -: Февруари 15, 2008, 09:24:47 am »

Айде малко по-прилично, а? Нека спазваме добрия тон.
Не виждам нищо недоклатено тук.
« Последна редакция: Февруари 15, 2008, 10:37:23 am от Nadyn »
« Отговор #243 -: Февруари 15, 2008, 10:29:00 am »
Пловдив е the best!  :D  :wink:

Момичета, моля за съвет и мнение. Моя много добра приятелка е бременна в 7-а седмица. Желана и чакана бременност, по норамлен начин :wink:. Ходила е при д-р Евтимова в "Токуда". Тя и е казала единствено да пие фолиева киселина, нищо друго. За витамини и е казала понатам. Аз си спомням, че и аз витамините /Пренатал/ ги почнах по-късно, но как така нищо друго?!! За утрогестан да не говорим. Та какво да пие според вас друго освен фолиевата, правилно ли съм и казала за Утрогестана! И някой има ли мнение за тази лекарка 8)?
Благодаря ви.

Благодаря ви. Защо си мислех, че утрогестана едва ли не, е задължителен? Той само при бременности след АРТ ли се изписва 8O :oops:?

Утрогестан се предписва само, ако има необходимост от него.  Това казва моята гинеколожка, това ми каза и д-р Владимиров за спонтанно възникналата бременност.  Утрогестанът не вреди, но ако няма нужда от него не се слага просто така, профилактично.  Ако няма нищо, което да изисква терапия, наистина само фолиева се пие на този етап.
*
« Отговор #244 -: Февруари 15, 2008, 12:01:19 pm »
kassi ,
Аз ходя при Евтимова, наистина не си пада много по предписването на медикаменти, същото обаче важи и ако микробиологията не е съвсем наред  8O. След вниманието на Стаменов ми беше малко необичайно да съм част от статистиката сред нейните пациентки, т.е нямах усещането да ми се обръща специално внимание, но слава Богу не е имало  и особено поводи за това. Жената като цяло е внимателна, но тъй като и нямах 100% доверие, се записах и при Лазарова (пак в Токуда) на платен прием. По отношение на витамините (освен фолиевата) обаче и двете ми казаха, да ги започна чак след 3 месец.
Имам приятелка, която наскоро забременя, тя също не пие нищо друго освен фол.киселина. Лекарят преценява според ситуацията. Ако съм на мястото на твоята приятелка обаче, ще се запиша и при друг лекар, за по-сигурно, защото Евтимова спазва много стриктно разрешените и от ЗК прегледи и изследвания, а едва ли някоя жена би се задоволила само с 2 УЗ прегледа за 9 месеца...
*
« Отговор #245 -: Февруари 15, 2008, 12:10:21 pm »
Каси, нашите критерии са малко сбъркани след толкова процедури и терапии.
Не е необходимо назначаването на задържаща терапия, щом няма причини за това. Фолиевата к-на е достатъчна на този етап. Аз лично витамини започнах да пия чак в 7-ми месец и то, защото изчезнаха много плодове ноември месец.
Нека твоята приятелка се наслаждава на състоянието си. Дай боже всекиму нормална и безпроблемна бременност. :D

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #246 -: Февруари 15, 2008, 12:16:35 pm »
Каси, при нормална бременност, след отделяне на яйцеклетката се образува така нареченото жълто тяло, което отделя нужното количество прогестерон. При ин витро това не се случва, затова се налага приема на Утрогестан или Дуфастон.
Фолиевата киселина е напълно достатъчна за твоята приятелка.
Имайте малко повече доверие в докторите. Нормално протичащата бременност е нормално състояние на жената, не е болест и не изисква специално лечение  :wink:
Достатъчно е жената да посещава редовно женска консултация и да следва съветите на доктора си.

lb2f
« Отговор #247 -: Февруари 15, 2008, 12:27:48 pm »
Да де, но аз разбирам Каси.
Защото сме свидетели на много момичета, спонтанно забременели и в последствие с проблеми. Не винаги е нужно да ти се напати главата за да си предпазлив.
Не я познавам споменатата докторка, но ако е добър специалист значи това е достатъчно за момента.
*
« Отговор #248 -: Февруари 15, 2008, 13:00:12 pm »
Аз също заченах спонтанно, макар и след много перипетии. Пиех само фолиева киселина - всъщност пиех я и преди да забременея - от около година преди това заради спонтанен аборт. Едва когато прокървих ми изписаха утрогестана.
Кассита, спокойно, фолиевата киселина е достатъчна. Едва ако има някакъв проблем /дай Боже да няма/ ще изпишат нещо друго. Стискам палци на всички да стигнат до успешен финал.
Момичета, да се похваля, че успях да си вдигна хемоглобина до 135  :lol: основно с ядене на подходящи храни.
*
« Отговор #249 -: Февруари 15, 2008, 13:05:16 pm »
Kassi, щом приятелката ти е в толкова ранна бременност можеш да и кажеш за ранния биохимичен скрининг (11-13 седмица). Писах за него преди няколко дни в тази тема, а д-р Евтимова едва ли е в час за това.

*
« Отговор #250 -: Февруари 15, 2008, 13:45:08 pm »
моми4ета в4ера бях на монитор и бебка е добре тежи 3830гр.,и ми казаха 4е може да раждам секцио което малко ме притеснява.
*
« Отговор #251 -: Февруари 15, 2008, 14:25:32 pm »
Азая, дано ти се размине операцията. И аз вече имам леки притеснения, че Принцът ще стане едричък, но все се надявам да го родя нормално.
Все пак ехографите в този срок дават грешка до 300 гр., така че...
Вчера в отчетните февруарки в бг-мама едно момиче роди бебка 4050 гр. без нито един шев. :D
Спокойна, безболезнена и опияняваща среща с Мечтата ти желая.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #252 -: Февруари 15, 2008, 17:17:51 pm »
Каси, да пие чаша червено вино :D
Какво се очаква да пие след спонтанна бременност, странно!!!!
Поздрави
ами и ти пълни6 темата на бърди с недоклатени въпроси ,ама никои ни6то не ти казва или ти прави забележка ,нали???Всеки пита това което го вълнува ,затова е форума да си обменяме инфо ...
Сори ма не издържах  :oops:

white,azaia и на вси4ки които им предстои наи вълнува6тия момент в живота ,леко и безпроблемно раждане и здрави беб4ета
azaia не се притесняваи както и да го роди6 важното е вси4ко да мине по вода и да сте добре
Entre ce que je pense, ce que je veux dire, ce que je dis, ce que tu veux entendre , ce que tu crois entendre et ce que tu entends, il y a au moins 6 bonnes raisons de ne pas se comprendre....

Je suis  sous le choc et endeuillé des faits dramatiques qui se sont déroulés dans la crèche "Fabeltjesland" à Termonde.SINCERES CONDOLEANCES AUX FAMILLES DES VICTIMES ....
« Отговор #253 -: Февруари 15, 2008, 17:34:24 pm »
white,  azaia,  декики,
Леко раждане и здравички бебенца!  :bighug:

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

dеkki

• **
  • 74
  • Вярвам в чудеса!
« Отговор #254 -: Февруари 15, 2008, 17:42:02 pm »
Ani79, би ли споделила на какви храни наблягаш? Да взема и аз да опитам, че и моят хемоглобин хич го няма.
« Отговор #255 -: Февруари 15, 2008, 17:44:25 pm »
Изгубил ми се е постинга :(
Утре сме на преглед при д-р Сигридов и нямам търпение да си видя човечетата. Така съм се затъжила. Последно ги оглеждахме на 12.01 при Марков, на ЖК-то не ми ги показаха.
azaia, White е права - доста голямо отклонение дават мерките от ехографа, спрямо действителността. Но дори да се наложи секцио, ти предстои най-щастливата среща в живота! Леко раждане и здраво бебенце!
*
« Отговор #256 -: Февруари 15, 2008, 18:08:44 pm »
Kassi, щом приятелката ти е в толкова ранна бременност можеш да и кажеш за ранния биохимичен скрининг (11-13 седмица). Писах за него преди няколко дни в тази тема, а д-р Евтимова едва ли е в час за това.

Ама нали досега коментирахме, че при нормална бременност не са необходими чак толкова много медикаменти и превантивни мерки. Нека не товарим нормално забременелите с нашите тревоги и страхове, че ние поне сме свикнали, а те ако се ошашкат, могат само проблеми да си навлекат! За какво му е на момичето толкова ранен БХС, след като явно нито показания има за това, нито някой я е насочил. А Евтимова не е чак толкова назад с инфото ;) Даже много стриктно си записва резултатите от БХС и фетална в обменната карта (стига да и ги занесе човек).
« Отговор #257 -: Февруари 15, 2008, 22:45:13 pm »

ами и ти пълни6 темата на бърди с недоклатени въпроси ,ама никои ни6то не ти казва или ти прави забележка ,нали???Всеки пита това което го вълнува ,затова е форума да си обменяме инфо ...

Госпожа, бихте ли посочили кой точно са недоклатените ми въпроси в темата на д-р Бърди. Защото така безпочвено да се говори......  :D :D

П.П Един курс по грамотност не би Ви се отразил зле.

Извинявам се за спама.

*
« Отговор #258 -: Февруари 15, 2008, 22:58:34 pm »
Dekki, ето тук ще намериш примери в кои храни колко желязо има:

http://www.bg-mamma.com/site/content/view/532/69/

Аз задължително закусвах купичка зърнена закуска на Нестле обогатена с витамини, минерали и желязо. Нали ги знаеш, от онези рекламки, където децата трябва да си изядат закуската, за да станат по-високи.  :eat: За обед хапвах боб, леща или риба, а вечер задължително месо - по възможност телешко или черен дроб.  :eating: Иначе по цял ден гледах между другото да дъвча фурми или сушени кайсии. Избери си сама храни, които предпочиташ и долу горе си ги сметни колко мг желязо на ден излизат. Казват, че и червеното цвекло доста помага. Успех!!! :bighug:
*
« Отговор #259 -: Февруари 16, 2008, 02:28:12 am »

Госпожа, бихте ли посочили кой точно са недоклатените ми въпроси в темата на д-р Бърди. Защото така безпочвено да се говори......  :D :D

П.П Един курс по грамотност не би Ви се отразил зле.

Извинявам се за спама.
Мадам ,това 6те се направя ,4е не съм го про4ела ...
Entre ce que je pense, ce que je veux dire, ce que je dis, ce que tu veux entendre , ce que tu crois entendre et ce que tu entends, il y a au moins 6 bonnes raisons de ne pas se comprendre....

Je suis  sous le choc et endeuillé des faits dramatiques qui se sont déroulés dans la crèche "Fabeltjesland" à Termonde.SINCERES CONDOLEANCES AUX FAMILLES DES VICTIMES ....