Момичета с повече опит търся съвет .От кога трябва за започнем със соковете ?
Според педиатърката ни от тази седмица по една чаена лъжичка в 10ч сок от моркови и ябълки като постепенно увеличавам дозата до достигане на 50гр. и тогава почвам да го давам и след обяд.В друга тема прочетох ,че соковете се почват от два месеца и половино,а според една схема от четвъртия месец.Мои приятелки пък са почнали след третия месец.Затова в момента ми е пълна каша и незнам на къде да се ориентирам.
Благодаря предварително .
Като чуя за соци на по 2, 3 мес направо ми призлява и ми се вижда варварщина към стомаха и въобще храносмилателната система на бебето... а от мнения на познати и приятелки по градинките никога не съм се водила - подобни често смятат, че кърменето след година е едва ли нещо противоестествено, че при секцио ти вадят матката и червата, че от дълго кърмене може да ти опадат косата и зъбите, да омекнат костите и подобни дивотии, че е нормално на 8 месечно бебе да му дадеш свинско със кисело зеле и като го повърне (как иначе като маминка му е набутала цяла купичка, щото е вече захранено, нищо че до сега не е лизвало ни кисело зеле, ни свинско) пак да го нахрани прилежно с върнатото - така ще се научи да не прави номера с повръщането (по думи на майката).
Когато казах на моята педиатърка, че смятам да го захранвам след 6-ия месец дума не е отваряла, камо ли да ми препоръчва, настоява кое, как и кога да давам...
Всичко до тук беше по-скоро около, отколкото конкретно по темата, но не се стърпях, за което - извинявайте всички.