Рокси, не всеки месец, млечни хранения можеш да замениш и по-бързо, но пак в рамките на разумното. Въпросът обаче е не колко бързо, а колко на брой. Т.е. при всички положения е добре най-малко до годинката да си има две млечни хранения поне, да си цока АМ или кърма. Иначе ако си решила със зеленчук да захраниш, може и за две-три седмици да замениш едното хранене, а след този период като вкараш и плод, пак след седмица, две...да замениш още едно.
Коки, един съвет от майка-инат, която се пречупи - ако малчо е предразпложе към алергии, ако даваш месо, дай от бурканче. Доста се инатих, докато призная пред себе си, че има резон в захранване от бурканче, специално пък на месо. Вече бях захранила, когато чух от първа ръка за дечица заразени от домашно мляко, респективно може и от месо. Просто кравата на бабата е била болна...
Ако ти се занимава да влачиш месото по ветеринарни контроли и т.н., но пак не е сигурно. Специално Хип имат страхотно пюре заешко с картофи, копър и лук. Джам ми го препоръча. Препоръчва се за алергични дечица. Хип имат също така и чисто пуешко, пилешко, телешко.
За алергии и дали пилешко след годинка - немога аз да кажа, друг ще се включи.