Мами, помагайте.
Имам педиатър фен на ранното захранване. Държим го още, щото е много отзивчив, добър диагностик, винаги е насреща за помощ, обяснява хубаво и това ми е много важно.
Обаче със захранването няма да се разберем. Той живее с идеята, че антония вече едва ли не лапа паржоли и кифтета, а тя милата още няма 3 месеца още си го караме на АМ изцяло. Е, ок, давах сокове, докато се усетя обаче като разбрах как това и разваля апетита, рязко ги спрях. Сега тя си хапва по 6 пъти на ден по около 100 мл млекце (което пак не е много, но преди и толкова не ядеше) и си наддава добре и расте.
Обаче сега не искам да влизам в полемики с педиатъра, пък и от доста време директно се правя, че го слушам и си карам само на АМ, обаче идва времето да почваме да се захранваме май. Щерката ще навърши 3 месеца тази седмица. Моля ви, дайте съвет къде какво да прочета, какво перпоръчвате... Знаете как е, нямам много време да ровя по книги и в нета, за да се ориентирам от нула, а ми трябва само малко помощ в началото - каква схема, как се дава, по колко на ден, от кога, какви марки, какво да пригоготвям вкъщи. Подробростите аз ще си ги разуча. Ако има такива теми - не ги намерих и се извинявам предварително.
Знам ,че няма едностранно мнение по въпроса със захранването, правила и закони, но все пак помощ от миналите по този път ще ми е много ценна.
Благодаря!