Благодаря ви за отговорите.
И аз много исках да кърмя до 1 годинка, но вече не стига кърмата. Е, няма да я спирам, ще минем на смесено хранене. Педиатърката ми препоръча Хип или Хумана. Бърди също ми е препоръчвал Хумана. Ще взема от това, което е до 6 месеца, тъй като по гестационна (коригирана възраст) Миша ще стане на 6 месеца едва на 08.10.
Питах докторката ни какво е мнението и за Лактана Био, защото ми го препоръчаха майки, а и четох в нета за него и според нея просто било "много модерно мляко". Днес вече ще взема, каквото реша, защото утре заминаваме на море и не мога да оставя детето гладно. Да видим как ще се справя с кърмене и приготвяне на АМ на басейна и плажа. Купих термос, купих електрическа кана, още шишета. Мъжът ми се шегува, че трябва и ремаркето да натовари.
За захранването ми обясни как да започна със сок, по колко милилитра ...., после плодово пюре, да наблюдавам за реакции от сокчетата - евентуални колики, обриви...
Изслушах я търпеливо и накрая казах, че съм противник на даването на сок до годинктата. обясних, че смятам да започна с каша ориз, защото е най-лесно усвоима, особено се препоръчва за преждевременно родени деца и тя милата се съгласи
и старателно го записа в картона на детето. Явно видя, че си имам свои виждания и си правя, квот си знам.