0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Допълнително здравно осиг. в "Дженерали"
« Отговор #20 -: Февруари 27, 2008, 08:59:24 am »
Сиса, Тамара , благодаря ви момичета за бързия отговор. По договор са включени и лекарствата, но незнаех дали точно лекарставата за инвитро ще поемат;-))
Щом ги поемат е много добре!
Успех на всички!
*

kiara

• 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
« Отговор #21 -: Февруари 27, 2008, 12:29:34 pm »
Момичета и конкретно Джази, тъй като посещаваме една и съща клиника, имате ли възможност да проверите договора по кой пакет е сключен? Колко на месец е вноската съответно за минималния, разширения и луксозния пакет? Аз ги разгледах като условия в сайта им и като че ли като изследвания и лекарства, които се поемат най-добре е разширеният пакет, но зависи за каква осигурителна годишна вноска става въпрос. Благодаря предварително!!!

*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #22 -: Февруари 27, 2008, 14:58:51 pm »
Отдавна се каня да си направя допълнителна здравна застраховка. Точно към Дженерали се бях ориентирала..
Доколкото рабирам има вариант за 130 лв годишно, като се покриват разни там изследвания..
Ако имаш предвид моите 132 лева годишно, това е цена при групова, а не при индивидуална осигуровка. При нас са над 300 човека осигурени едновременно. На сайта им имаше някакви обявени цени за индивидуална осигуровка.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #23 -: Февруари 27, 2008, 20:09:07 pm »
И аз няма да съм полезна, първо, защото договорът ми вече изтече. И второ, защото работя в много голяма фирма и договорът ни не беше стандартен.

lb2f
*

kiara

• 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
« Отговор #24 -: Февруари 27, 2008, 20:25:58 pm »
Благодаря, момичета!!! Може би ще отида на място да проуча въпросът за индивидуалното осигуряване как стоят нещата, но беше добре да се сподели и практически опит!!! Надявам се и други да споделят впечатление.

« Отговор #25 -: Април 02, 2008, 16:41:29 pm »
Здравейте момичета!Нашата фирма ще сключва договор с Дженерали.Това ,което искам да знам дали поемат разходите по раждане в Токуда и на какъв пакет трябва да бъда?Разширения дали ще го поеме?
« Отговор #26 -: Април 30, 2008, 19:47:10 pm »
Да, Токуда има договор със Закрила Дженерали, така че, нямаш проблеми. Редът е следния: постъпваш в Токуда, раждаш, нищо не плащаш, а болницата си взема парите от Закрила. Ако искаш да си ВИП, т.е. в единична стая, плащаш си съответната цена и с фактурата от Токуда отиваш в Закрила и те ти превеждат сумата по банков път.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
« Отговор #27 -: Май 05, 2008, 19:02:05 pm »
Моят пакет (от работата) в Дженерали не включвал болнично лечение, така че респ. не включва раждането - така че зависи от пакета. Иначе на преглед си ходих без проблем в Токуда, само с картата, не съм плащала.
Благодаря ти, Бени!

*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #28 -: Май 07, 2008, 16:55:42 pm »
Вип стая не се поема от Закрила, доколкото знам. Смята се, че това е лукс прищявка, която няма отношение към самото лечение.
Моят мъж лежа една седмица в Токуда. Поемат се прегледи, лекарства, престой, следболнично лечение, но не и Вип стая, специално проверихме.

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

Tamara

• 1662
« Отговор #29 -: Май 07, 2008, 17:08:32 pm »
Закрила имат три стандартни пакета
- минимална опция
- разширена опция
- луксозна опция - приемане и настаняване на болен в самостоятелна стая или апартамент
Така че нищо чудно Токуда да го смятат за лукс, ама Дженерали си го поема. Ако в Токуда не знаят на коя опция си само ще издадат фактура за разликата, а Дженерали ще го изплати после.
Аз не съм на луксозната опщия и не знам, ама така пише на сайта им.
« Последна редакция: Май 07, 2008, 17:10:36 pm от Tamara »
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #30 -: Май 07, 2008, 17:13:47 pm »
А, така може, мерси за инфото :lol:
Явно не сме от луксозните, затова не съм знаела :wink:

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
« Отговор #31 -: Май 10, 2008, 23:17:16 pm »
Момичета,и аз имам застраховка към Дженерали Закрила.Отказаха да ми поемат каквито и да било изследвания и процедури,свързани със стерилитет!!!Предварително бях говорила с координаторката за нашата фирма и я попитах за конкретните процедури-прегледи,фоликуметрии,тест за съвместимост,цветна снимка и т.н.Тя ми каза,че ще поемат всичко,без лапаро,инсе и инвитро.Обаче днес най-учтиво,в писмена форма, са уведомили работодателя ми,че не покриват разходи на пациенти с такава диагноза.Направо незнам какво да правя!!!!!!!!!!
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #32 -: Май 11, 2008, 19:20:22 pm »
Това е нещо ново в политиката на застрахователната компания.
Публикувай тук учтивия им отказ.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #33 -: Май 11, 2008, 19:43:44 pm »
Очаквам да ми изпратят писмото от София /нашия отдел Човешки ресурси е там/. Ще го публикувам веднага, щом го получа.

В уведомлението на работодателя ми към мен пише:
"Съгласно договор за доброволно здравно осигуряване, "Дженерали Закрила Здравно осигуряване" не възстановява медицински дейности, свързани с диагностицирането и лечението на посочената диагноза в амбулаторните листа. С писмо №...... "Дженерали Закрила Здравно осигуряване" ни уведомява, че няма основание да възстанови направентие от Вас разходи за описаните по горе дейности."

Диагнозата ми във всички амбулаторни листи е безплодие при жената /код N 97/.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #34 -: Май 11, 2008, 20:14:33 pm »
Провери си отново договора. Дженерали не покрива само "лечение на стерилитет", но диагностичните процедури, прегледи, микробиологични изследвания, фоликулометрия, ХСГ (Изследвания със специална апаратура :)) и т.н. би трябвало да се поемат.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #35 -: Май 11, 2008, 20:24:40 pm »
Леле, не се лъжи. Моя мъж беше застрахован там мин. година, застрахова и мен. Абсолютни лъжци и измамници. Никак не сме доволни, изпълнявахме всичко стриктно както е по д-р, събирахме необходимите документи и накрая нищо, абсолютно нищо. Изпратиха ни писмо с което ни уведомиха любезно, че ни отказват да ни изплатят застраховката, защото виждаш ли не сме изпълнили еди си коя клауза. А що се отнася за бременност, жената която се занимава със застраховките в предприятието на мъжа ми каза, че почти нищо не се плаща.
Тази година сми в ДЗИ и се надявам нещата да стоят различно, мога да кажа най-рано до 2 седмици.

Да, за бременност не се покрива нищо, защото на мой познат обясниха , че не е застрахователно събите. Т.е както е заболяване или операция. Може би има някакви опции за изследвания, но трябва да се провери конкретно. Иначе аз също мисля, че си струва.
« Отговор #36 -: Май 21, 2008, 18:18:42 pm »
Някой има ли здравна осигуровка в "Доверие" за да ми каже какво се поема и какво не? Благодаря предварително!
"Надеждата" е създание хвъркато,
което се загнездва в душата,
пее ни без думи
и никога не спира...не спира..."
                     Емили Диксън
*

Tamara

• 1662
« Отговор #37 -: Май 21, 2008, 23:16:56 pm »
Да, за бременност не се покрива нищо, защото на мой познат обясниха , че не е застрахователно събите. Т.е както е заболяване или операция. Може би има някакви опции за изследвания, но трябва да се провери конкретно. Иначе аз също мисля, че си струва.
Има разлика между застраховане и здравно осигуряване. Според мен бъркаш. Принципът на здравното осигуряване е същият както при застраховането - т.е. солидарният принцип. Но от там нататък са две различни неща. Понякога застраховките ги правят като бъркоч от много услуги, но това е друга тема. Тук не става дума за застраовка, а за осигуровка.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
« Отговор #38 -: Май 30, 2008, 19:15:23 pm »
Има разлика между застраховане и здравно осигуряване. Според мен бъркаш. Принципът на здравното осигуряване е същият както при застраховането - т.е. солидарният принцип. Но от там нататък са две различни неща. Понякога застраховките ги правят като бъркоч от много услуги, но това е друга тема. Тук не става дума за застраовка, а за осигуровка.

Може би си права, но май по фирмите имат практика да правят застраховки, а не здравно осигуряване. Поне на мъжа ми фирмата са така. Аз ще проверя при тях дали покриват нещо. За здравното осигуряване не съм чувала и не знам какво включват. Явно трябва да се гледа подробно договора.
*
« Отговор #39 -: Октомври 15, 2008, 19:01:53 pm »
Момичета, някой сключил ли е договор за индивидуално здравно осигуряване със Закрила.
Понеже аз се позаинтересувах, разгледах различните пакети и се свързах с тях. Съответно пуснах няколко изследвания, които искаха и минах през техен лекар, за да могат да ми кажат цена на пакета. При лекаря мина добре, изледванията каза, че са ми перфектни и попълни лекарския рапорт. Едната част попълних аз. И изглежда това, което е допринесло за резултата по-долу е на въпроса Правена ли ви е някога операция аз писах - една операция 2001 и лапароскопия 2008 за извънматочна бременност. Ето какво се оказа днес като ми се обадиха.  8O

Изключили са навсякъде всичко свързано с АГ: първичен преглед и наблюдение при гинеколог, наблюдение на бременна и родилка в АГ кабинет, хоспитализация в родилно и гинекологично. Незнайно за мен защо са изключили и тази част от пакета, която е "ПОДОБРЯВАНЕ НА ЗДРАВЕТО И ПРЕДПАЗВАНЕ ОТ ЗАБОЛЯВАНИЯ", а част от нея са преглед веднъж годишно с изледване на кръв, урина, кръвно налягане, екг, цитонамазка и т.н., както са изключени и лекарствени средства и превързочни материали при извънболнична и болнична помощ

Още като взимах документите се възмутих, но реших първо да ги прегледам. Това са определили като риск и са го изключили, но тези последните неразбирам защо, а също така и наблюдение на бременна и хоспитализация в родилно. Това означава ли, че ще ги изключат на всяка жена в репродуктивна възраст. Общо взето ми се изгуби интереса и незнам дали има смисъл да им се обаждам да говорим. Очаквах, че риска ще определи цената и че това което включва пакета е твърдо. Та някой ако е правил индивидуален договор нека пише дали така орязват пакета.