0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Темата на бременните - 19 част
« Отговор #280 -: Март 02, 2008, 17:33:55 pm »
Мацки, вярно ли е, че трябва да си в 3тия месец за да се пусна изледвания за регистриране на бременност(васерман, токсоплазмоза и другите) по касата? Това са казали на моя приятелка когато е поискала да си ги направи.

Не е вярно. Първоначалните изследвания са при първо посещение за регистриране на бременността. Ето тук са всички изследвания, които се полагат по каса по седмици и по лунарни месеци.
На мен също бяха отказали да ми пуснат изследванията в 9 г.с. като разбраха, че съм с кръвоизливи в момента и с два спонтанни аборта. Не се знаело дали ще се развие бременността, та затова щяла да изчака. 8O Ако твоята приятелка не е доволна от лекаря от ЖК, има право да вземе направление за повторен избор без да дължи обяснения на предишния. Аз така направих.
*

mecheto

• 753
  • на мама джудженцата
« Отговор #281 -: Март 02, 2008, 17:41:22 pm »
Благодаря ти, Сия!
И аз си мислех, че не е вярно, но.... нямам думи!
*
« Отговор #282 -: Март 02, 2008, 20:41:43 pm »
Момичета мен пак ме е хванала параноята май:( кажете колко често е нормално да ви рита бебето, аз мога да кажа че го усещам всеки ден , но има дни в които го усещам само по веднъж. Кажете знаете ли дали трябвада се притеснявам?
*
« Отговор #283 -: Март 02, 2008, 22:41:23 pm »
sany,понякога бебетата са по активни и се усещат по често,а в други дни обратното.
*

Lara

• 507
  • Най-хубавото е невидимо за очите...
« Отговор #284 -: Март 03, 2008, 15:35:35 pm »
И аз съм в групата с параноя  :? Нощес, след отиване до тоалетната, прокървих /случвало ми се е и преди - в 6 месец имах частично отлепване, след което няколко пъти прокървих, но този път беше повече/...Сутринта вече това, което  виждах бе с кафяв цвят. Не са ми изтичали води мисля, нито имам болезнени контракции,а бебока си се върти. Не мога да се свържа с Док от сутринта, защото явно е извън обхват някъде...утре съм на преглед, но...мислите ли, че е опасно и трябва да потърся друг лекар. В момента все едно нищо не е било, но си лежа.....

« Отговор #285 -: Март 03, 2008, 16:30:36 pm »
лара,лежи си.ако няма повече кървене изчакай до утре,но ако нещо те притеснява бегом по спешност.не се притеснявай,всичко ще е наред
*

Lara

• 507
« Отговор #286 -: Март 03, 2008, 16:35:28 pm »
Благодаря ти за куража!!! :bighug: Това и правя - лежане до откат...Притеснявам се да не тръгне бебчо, а аз да не се усетя че изтичат водите. Сигурно е глупавичко, но... :oops:

*
« Отговор #287 -: Март 03, 2008, 16:45:49 pm »
И аз това бих те посъветвала, много да си почиваш, но непременно се свържи с лекаря си.
Хубаво е и той да е информиран за състоянието ти, дори и да няма нищо притеснително.

А водите ще разбереш, ако изтекат, няма как... но все още е много раничко.
Не го мисли това!
Всичко ще е наред.
 :bighug:
*
« Отговор #288 -: Март 03, 2008, 20:56:49 pm »
Момичета.Много ми е рано да питам,ама днес ми стана нещо любопитно.Как обзаведохте стаята на бебетата си и какви цветове купувахте,при положение че до последно не е сигурно момченце или момиченце ще се роди? :D
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #289 -: Март 03, 2008, 21:03:25 pm »
Момичета.Много ми е рано да питам,ама днес ми стана нещо любопитно.Как обзаведохте стаята на бебетата си и какви цветове купувахте,при положение че до последно не е сигурно момченце или момиченце ще се роди? :D
пуки,наистина е рано,да ти кажа вобще несмея дори да се замисля за тези неща :)
всичко това живот и здраве ще е последния момент
*
« Отговор #290 -: Март 03, 2008, 21:08:36 pm »
Pukanka,напротив в 16 г.с. аз разбрах какви ще са ми бебетата доста месеци има да решиш каква да им бъде стаята пък и отначало мисля да си стоят при нас в спалнята нищо,че ще си имат и детска стая.
*

Lara

• 507
« Отговор #291 -: Март 03, 2008, 21:39:35 pm »
И аз това бих те посъветвала, много да си почиваш, но непременно се свържи с лекаря си.
Хубаво е и той да е информиран за състоянието ти, дори и да няма нищо притеснително.

А водите ще разбереш, ако изтекат, няма как... но все още е много раничко.
Не го мисли това!
Всичко ще е наред.
 :bighug:
Благодаря ти от сърце за подкрепата, Гали! :bighug: Засега положението е същото, а прегледа утре очаквам с нетърпение. Надявам се, че нещата ще са наред и ще мога да напиша хубави новини!
Лека вечер на всички!

*
« Отговор #292 -: Март 04, 2008, 09:43:28 am »

Въпреки, че д-р Марков каза, че ще е момиче, не смеехме да купуваме розови неща, тъй като бебето беше седалищно разположено и половите органи не се виждаха добре. Накупихме основно шарени и жълтички неща, стаята боядисахме в слънчево жълто, спалното комплектче е в бледо оранжево...Сега като огрее слънце стаята, става много приятно и повдигащо настроението ;)
« Отговор #293 -: Март 04, 2008, 10:20:04 am »
Здравейте момичета!
Цистита пак ме споходи.
кажете нещо безопасно за бебето.
Чета,че мечо грозде се препоръчва, дали наистина е безопасно.
Мисля,че сама си го причиних, вчера седнах на заведение на открито и ме съмнява,че съм настинала.
« Отговор #294 -: Март 04, 2008, 10:21:18 am »
При нас доц. Томова видя клиторче и срамни устнички и беше 100 % сигурна, че е момиче. Ние живеем от година и половина в това жилище и още като се нанасяхме сложихме жълти тапети на далматинци в проектодетската. Останалото обаче мисля да си е в момичешки цветове. А живот и здраве, ако имаме и момченце по-нататък, ще му мисля  :)
*
« Отговор #295 -: Март 04, 2008, 12:46:48 pm »
здравейте момичета, днес следящият бременността ми лекар дръпна термина с една седмица напред, чудя се докрая колко ли изненади още ни чакат  :wink:
относно детската стая май най - добре да е в цветовете, които на нас ни харесват. на бебо, момченце или момиченце, дали стените са в синьо или оранжево, май няма да му е толкова важно. стига, разбира се, да са приятни и неагресивни като цвят.
« Отговор #296 -: Март 04, 2008, 12:59:07 pm »
Ние направихме едната стена в спалнята с детски тапети, синя основа с едни зайчета. Обече има и малко розово. Другите стени са много блед цвят /не мога да го определя какво е/ и стана супер. Внася настроение, но не е натрапчиво.
*
« Отговор #297 -: Март 04, 2008, 15:37:56 pm »
Сия,линка,който си пуснала ми излиза на маймуница,а много искам да разбера за последователността на тези изследвания.Моля,насочи ме за сайта.
Ентусиазма на Пуки е заразителен.Почнах и аз да си представям детската стая,а още е толкова рано.Вече броя дните-до прегледа остават още 5 и половина. :bighug:
« Отговор #298 -: Март 04, 2008, 15:41:09 pm »
вобще несмея дори да се замисля за тези неща :)
всичко това живот и здраве ще е последния момент
[/quote]

И аз така
« Отговор #299 -: Март 04, 2008, 17:33:58 pm »
И аз тия дни за обзавеждане се замислих.Не съм суеверна и искам да подготвя всичко от рано.Как да оставя всичко за последния момент,като пак ще съм почти на легло след секциото. Мъжлето категорично отсече,че докато не го види да се роди,нищо няма да купува....Сложнотия!
There's no way to happiness,
Happiness is the way!