Qnat, извинявам се, ако съм засегнала някой с изразяването на мнението си. Да, категорично звучи, но то идва точно от дългогодишната ми борба и ходене от лекар на лекар(в Пловдив, а после и в София). Просто се опитах да предпазя още някоя жена от лутането и губенето на време. Пак казвам, че гинеколог и специалист по стерилитет, (а да не говорим за специалист по репродуктивна медицина), са съвсем различни неща. Това е, не съм искала да обидя никого, извинявам се, ако така се е получило. Просто в Пловдив няма традиции в борбата със стерилитета, ние до скоро дори клиника по стерилитет нямахме. За това говоря, зависи проблема до колко е сериозен на всеки пациент. И какъв е - един гинеколог специализира в наблюдаване на бременности, дриг е добър оператор(хирург), трети разбира от рак, четвърти от друго. Не говоря за хората, които имат "бяло течение" или нещо сравнително безобидно, говоря за хората, които имат стерилитет и усложнения, свързани с него... И всичко това, от личен опит в Пловдив. Нали си чувала, колко често потърпевши се оплакват, че лекарите са "ги объркали". Е, аз не искам да се получава така, затова.... Просто случаите са много индивидуални, но ако нещата са сериозни - София и Варна са местата с традиции в борбата със стерилитета и съответно там можеш да намериш опитен специалист. Друг е въпроса, че някои "опитни", си карат по една схема от 10г. и това е, но това е друга тема и няма да я започвам сега, че много място ще отнеме.
Успех на всички:)