0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Дайте да ви видя графиката-3
« Отговор #1120 -: Октомври 21, 2008, 15:50:16 pm »
И аз имам нужда от помощта ви. Нямам опит в тълкуването на графики - тази ми е първата, но ми се струва, че температурите ми са неестествено ниски. Как ви се струва на вас, и въобще, предполагаема овулация някъде виждате ли?
*
« Отговор #1121 -: Октомври 21, 2008, 20:31:16 pm »
И аз реших да си покажа графиката. Имам 5-6 назад, които ми се струват по-хубави от тази. Много ми е шарена графиката, но аз съм си виновна защото не го правя всяка сутрин точно в един и същи час.
*
« Отговор #1122 -: Октомври 22, 2008, 05:24:43 am »
Благодаря Денис,
Оценявам мнението ти и знам, че с моите хормони е трудно да засека нещо, но .... продължаваме. :)
От утре съм с нов терм-р  :wink:
« Последна редакция: Октомври 22, 2008, 05:42:48 am от mak4e »
*

Scarlet_

• **
  • 98
  • Отнесена от вихъра
« Отговор #1123 -: Октомври 22, 2008, 10:54:18 am »
Денис, може ли да погледнеш и моята графика? Този месец ми е много странен. Тестовете бяха отрицателни, а графиката показва, че може би е имало овулация на 20 ден. Тестът на същия ден беше почти положителен и освен това беше направен около 3 часа по-късно от обичайното време, когато ги правя и бях пила много течности. Дали е възможно да съм изтървала пика на ЛХ във времето между теста на 19 ден и теста на 20 ден - около 27 часа между двата теста? Иначе си имах всички други признаци на наближаваща овулация - ЦС, напрежение в яйчниците, но обикновено усещам много ясно пукането на фоликула, защото точно тогава ме боли ужасно за няколко часа, а този път нямаше такова нещо. Миналият месец, точно преди да ми дойде цикъла правих физиотерапия и кални и минерални вани в Кюстендил. Дали е възможно заради това сега да не си усетих типичната силна болка при пукането на фоликула - някак си да е била повлияна от терапията?

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #1124 -: Октомври 23, 2008, 14:34:25 pm »
И аз ............
Графиката ти не показва да е имало О.
Къде мериш и колко държиш терм-ра?
Най-добре е да мериш анално.
Ако терм-ра е дигитален дръж го още 2-3-4 мин след сигнала, ако е живачен -държи се 10 мин.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #1125 -: Октомври 23, 2008, 14:36:58 pm »
И аз реших да си покажа графиката. Имам 5-6 назад, които ми се струват по-хубави от тази. Много ми е шарена графиката, но аз съм си виновна защото не го правя всяка сутрин точно в един и същи час.
02/10/2008 - до тук графиката ти не показва да е имало О.
Ако Бт се мери в рамките на 1 час, няма проблем, Бт е достоверна /напр. от 6:20 до 7:20/

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #1126 -: Октомври 23, 2008, 14:41:35 pm »
Денис,..........
Да, може О да е била на 20 ден от МЦ /според БТ/, но нека да минат още 3-4 дни и да видим дали Бт ще се задържи висока.

Аз на определяне на О. по болки не вярвам, така че нямам мнение по въпроса  :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Scarlet_

• **
  • 98
  • Отнесена от вихъра
« Отговор #1127 -: Октомври 23, 2008, 15:09:47 pm »
Благодаря ти, Денис!
За болката - просто винаги досега тя е съвпадала с другите знаци като тестове, температурна графика и ЦС, и винаги е била много специфична, а този месец хем тестовете бяха отрицателни, хем и болката я нямаше и само Т. показва, че е имало овулация та затова ми е странно.
А какво мислиш за тестовете - правех ги всяка вечер около 20 часа и само на 20 ден го направих към 23 часа. Дали е възможно пика на ЛХ да е започнал малко след като съм направила теста на 19 ден и до 23 часа на 20 ден вече да е приключил т.е. да съм го пропуснала с тестовете? Тестът на 20 ден беше почти положителен.

« Отговор #1128 -: Октомври 23, 2008, 15:47:13 pm »
И аз ............
Графиката ти не показва да е имало О.
Къде мериш и колко държиш терм-ра?
Най-добре е да мериш анално.
Ако терм-ра е дигитален дръж го още 2-3-4 мин след сигнала, ако е живачен -държи се 10 мин.
Благодаря! Меря орално, а това за сигнала въобще не го знаех. Другия цикъл ще сменя тактиката.
« Отговор #1129 -: Октомври 23, 2008, 16:35:04 pm »
Здравей,Денис!Моля те помогни ми.Трябва да ре6а от днес ли да пия дуфастона?Малко сам обаркана.Днес е 17 ден от цикала,а тая ТТ е много ниска.Ти какво 6те каже6?Благодаря ти мила,предварително!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #1130 -: Октомври 23, 2008, 18:47:07 pm »
Благодаря ............
Нищо не мога да ти кажа със сигурност.
Според графиката О. може да е била на 20-23 ден от МЦ - не съм сигурна кой ден точно защото е доста рано за коментар. Ако О е била на 20 ден - както си означила теста трябва да е бил (+) предният ден. Ако О. е била 22/23 ден теста трябва да е бил (+) на 21 ден. Може тестовете ти нещо да не са били 'редовни'.
НО, все пак графиката ти не може на 100% да ти гарантира /до тук /,че е имало О., защото трябва да минат още дни и БТ да си остане висока.

ПП. Ако е имало пик - не би трябвало да го изпуснеш. 3 часа не са проблем.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #1131 -: Октомври 23, 2008, 18:55:46 pm »
Здравей,..................
Незнам какво да те посъветвам - какво ти каза лекарят? Ако ти е фиксирал определен ден за прием - следвай съвета му. Той е преценил как точно да въздейства на МЦ. Не е толкова страшно да пиеш Дуфастон няколко дни преди О. В някои случаи той дори помага фоликула да се пукне.
Ако имаш сравнително постоянен МЦ напр. 28-30 дни , спокойно може от 16-18 ден да си пиеш Дуфастона.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #1132 -: Октомври 23, 2008, 22:15:46 pm »
Благодаря ти,мила.Запо4вам от утре да го пия.А ина4е моята докторка ми каза на 14 ден от цикала,ама преди 2-3 месеца тт ми бе6е нормална  и имах ов на 13 ден от цикала и то доказана на видеозон(гожоря за м.06.)Откакто се варнах в англия и вси4ко се обарка.Незнам на какво се далжи,може би на смяна на климата... или пак гадните кисти.Правя опити да ходя на лекар,ама става малко бавно,за6тото се преместихме в др.град,ама се надявам скоро вси4ко да се оправи.Намерих в една аптека тестове за ов както ми каза(5-ленти4ки са £16)Незнам как варвят в бг,ама ако трябва 6те си ги взема за др.месец.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #1133 -: Октомври 24, 2008, 08:49:35 am »
...........Намерих в една аптека тестове за ов както ми каза(5-ленти4ки са £16)Незнам как варвят в бг,ама ако трябва 6те си ги взема за др.месец.
Зависи от марката , напр. CLEAR Ovu TEST® комплект 5+1   са около 10-12 лв, на ACON една лентичка е 1.50лв

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #1134 -: Октомври 24, 2008, 09:01:40 am »
Не знам дали тук е мястото, но все пак ще питам, надявам се Денис да е на линия :oops:
От 3-4 дни имам доста силни боки в десен яйчник. Странното е, че са само вечерно време. Рано ми е за овулация, току що ми свърши М. Графиката ми е нормална, не се различава от другите ми. Все пак - възможно ли е да имам киста?
Миналата година имах пак такива опасения, но след преглед се оказа, че всичко е ок, а проблемът е гастроентерологичен...
Тоест, с две думи - при условие, че графиката ми е наред и нямам аномалии, възможно ли е болката да значи киста?

Много благодаря!
притеснявам се, защото точно днес няма при кого да отида на преглед, а утре пътувам... :?
*
« Отговор #1135 -: Октомври 24, 2008, 17:16:18 pm »
02/10/2008 - до тук графиката ти не показва да е имало О.
Ако Бт се мери в рамките на 1 час, няма проблем, Бт е достоверна /напр. от 6:20 до 7:20/

Благодаря ти.
Винаги съм имала опасения, че или не въвеждам правилно или нямам О.
Моля те когато имаш време виж по потребителско име и предишната ми или някоя друга.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #1136 -: Октомври 24, 2008, 18:24:18 pm »
Не знам дали............
Болките ти може да са от какво ли не.
Не е редно да гадаем - каквото и да предположим пак трябва да отидеш на лекар.
Кистата може да боли, но може и да не боли.
Отивай на лекар, ако  не ти мине и пиши каква е причината.
Дано не е нещо сериозно

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #1137 -: Октомври 24, 2008, 18:34:22 pm »
Благодаря ........
07/04/2008 - графиката е добре. О на 22 ден от МЦ.
13/05/2008 - не съм сигурна дали е имало О. и да е имало тя е била в дните 18-19-20 и ЛФ е къса
11/06/2008 - О. може би на 23/24 ден от МЦ. Добре е графиката
18/07/2008 - според мен не е имало О.
01/09/2008 - О. може би на 17/18 ден от МЦ. Графиката е добре.

Съвет: Добре е с лекар да проследите дали има О. всеки МЦ и ако не - да се направи нещо по-въпроса /изследвания - за да се разбере каква е причината , да се предпише лечение  и т.н./

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #1138 -: Октомври 24, 2008, 18:45:12 pm »
Денис, хайде един поглед и на моята графика.
Преди да те изпусна  :wink:
Общо взето няма промяна , явно този МЦ ще е права линия.
Няма промяна в БТ защото не се е качвала на 37 и 0 - само веднъж и не е спадала под 36 и 7. Не меря редовно БТ, но все пак се надявам на промяна. Нали знаеш винаги имам загадъчни графики. Но според мен няма да има О. Я дай едно мнение..
И не гадай...  :lol:

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #1139 -: Октомври 24, 2008, 18:52:40 pm »
Денис, ...........

Според мен графиката ти не показва да е имало О.
Но е рано за коментар - може и да си има О., нека да минат още няколко дни...и пак ще я погледна  :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум