0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

veni_I_koci

• 609
  • Няма невъзможни неща, когото има желание за тях.
Re: Дайте да ви видя графиката-3
« Отговор #780 -: Юни 09, 2008, 20:18:57 pm »
Денис извинявай  че не се уточних предварително, при Шушенцето БТ след ОВ стана 36.9 и не се мърда нито на долу нито нагоре, а ти си и написала да направи тест за прогестерон, въпроса ми е какво влиание оказва прогестерона върху БТ, е при тази БТ която има тя(Шушенцето)дали е възможно да са се получили нещата или е много ниска БТ за да има бременност.

*
« Отговор #781 -: Юни 09, 2008, 21:12:06 pm »
 :bighug: мерси Денис, ще изчакам и по-нататък пак ще пиша  :wink:
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #782 -: Юни 10, 2008, 07:20:29 am »
Денис ................
След О. /отделяне на яйцеклетката от фоликула/ - пукнатия фоликул зараства и се преобразува в жлеза с вътрешна секреция, която синтезира прогестерон. Прогестерона  подпомага 'изхранването' на оплодената яйцеклетка, действа на ендометриума, на  мозъка /като му казва какви хормони да се синтезират и в какви количества / и т.н.
Прогестерона трябва да е в определени граници за да се развива всичко какво трябва. Когато е нисък това означава, че някъде може да има проблем.

Прогестерона повишава температурата на тялото с 0,5 до 1.0 градус - респ. и БТ.
Разликата в Бт през ФФ и ЛФ трябва да е 0,4 -0,6 градуса за да сме сигурни само по графика, че е имало О.
Ако Бт е по-ниска, напр. разликата е 0,3 - може да е имало О., но може и да не е имало.т.е не можем да сме сигурни. Начините да се докаже, че е имало О. са УЗ /ако има Жт - имало е О./ или да се изследва прогестерона на 7 ден след предполагаема О. - ако е над определена стойност - имало е О.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #783 -: Юни 10, 2008, 08:21:59 am »
здравей Денис
ще се радвам да погледнеш и моята графика
да уточня, че сме съвсем в началото на бебеправенето и не меря температура, мисля да почна от следващия месец
благодаря

« Отговор #784 -: Юни 10, 2008, 08:47:34 am »
Благодаря Денис  :bighug: и аз ще изчакам малкко и по-нататък пак ще пиша  :wink:
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #785 -: Юни 10, 2008, 12:37:58 pm »
здравей ..........
Когато започнеш да мериш Бт с радост ще коментирам графиката ти.  :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #786 -: Юни 10, 2008, 13:05:32 pm »
здравей ..........
Когато започнеш да мериш Бт с радост ще коментирам графиката ти.  :D
благодаря :wink:

*
« Отговор #787 -: Юни 11, 2008, 16:18:35 pm »
Здравей Денис, :)
Не съм събрала още дотатъчно сотйности за да коментираме пак графиката ми. Искам да те питам за БТ- да дена имам съмнения в нередности с термометъра ми е съм мерила 2 пъти един след друг. Предполатам не е правилно-единия път беше 36 и 85 , а 2 път 36 и 6. Би трябвало да е еднаква, но всъщност коя от двете да нанеса, предполагам първата стойност.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #788 -: Юни 12, 2008, 07:03:34 am »
Здравей ............
Може би наистина има проблем с терм-ра.
Нормално е първата Т да е по-ниска.
Провери си тер-ма за всеки случай.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #789 -: Юни 12, 2008, 18:30:27 pm »
Здравей Денис!
Искам да те помоля да погледнеш моята графика  и да кажеш своето мнение.
Обикновено цикъла ми е 26 дни, по-рядко - 27 или 28 дни.
За пръв месец меря ректално БТ, миналия пробвах орално.
Имам малко съмнения и несигурност за датата на овулация, понеже в дните около очакваната ову се наблюдават в два дни спад и покачване на БТ - на 13ти и 15ти ден, Меря БТ анално сутрин около 7:30-8:00. Правих тестове за овулация около 11:30-12ч като време, като преди тях съм се въздържала да не ходя до тоалетна поне 3ч. В два дни имах добре изразени 2 чертички на ову-теста /oview/, макар че на първия ден не бяха абсолютно еднакви, го приех за +. А предните дни все имаше мнооого бледа втора черта.

Чудя се възможно ли е овулацията да е била на 13ти ден когато има най-ясен спад на БТ или да взема предвид резултата от теста и да я отчета да е била на 15ти ден или 16ти ден. :ask:

От друга страна като гледам че сега БТ е 37 -37.10 това дали може да означава сравнително добро ниво на прогестерона за да се задържи евентуално оплождане ако се е получило  :ask:.

Ще се радвам да разбера вашето мнение, който желае да се включи  :)
« Последна редакция: Юни 12, 2008, 18:32:56 pm от sunny_flower »
~ ~ ~
*

sps

• *
  • 8
  • [url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphic
« Отговор #790 -: Юни 12, 2008, 18:49:09 pm »
Денис, моля за съвет. Нищо не разбирам, би ли погледнала графиката ми? С две думи да обясня: Стимулиран цикъл. Фуликулометрия - фуликул 19,5мм, следващ ден Прегнил, следващ ден болки, преглед - спукан фуликул насрочено инсе. Презцялото време температурата се движи м/у 36,3-36,5 на трети ден след инсето  36,8. това да не е анувулаторен цикъл...???
[/url]
*
« Отговор #791 -: Юни 12, 2008, 18:51:51 pm »
От утре явно ще меря с нов термометър така ли иначе, но тази ниска БТ ме съмнява , защото по това време на МЦ да е ниска не е явно надобре.  :? Днес имах слабо розово зацапване , но предполагам,че е рано още са сериозен коментар по графиката ми и тази ниска БТе инцидентна. Какво ще кажеш Денис  :)
*

mi6ka

• *
  • 48
  • маслинка
« Отговор #792 -: Юни 12, 2008, 20:00:23 pm »
молякоментирайте и тази графика :D
*
« Отговор #793 -: Юни 13, 2008, 10:05:36 am »
ще ви помоля за коментар,
на 12 ден от мц, фоликулометрията показа доминантен фоликул 19мм, но от няколко дни имам температура 36,7 (това проблем ли е?).никога не ми е била толкова висока в първата част от цикъла.на какво може да се дължи? ще съм ви благодарна за мнение
*

LEILABEL

• *
  • 5
  • Вяра,надежда и любов
« Отговор #794 -: Юни 13, 2008, 11:17:38 am »
Мила Денис,моля те за компетентно мнение.Защо имам два категорично положителни теста за овулация,а нямам температурен спад ? :help1:Цикълът ми е 26 дена....
« Отговор #795 -: Юни 13, 2008, 12:34:49 pm »
Погледнете и моята графика,макар че според мен този цикъл е без ову ще се радвам на мнения.
« Отговор #796 -: Юни 13, 2008, 16:35:01 pm »
Мила Денис, моля те за съвет :)
кои хормони трябва да изследвам и на кой ден от МЦ за да разбера на какво се дължат доста дългите ми МЦ, както и толкова различната им дължина?
Ако този месец не стане чудото искам да се изследвам при следващият ми М. и бих искала да съм подготвена въпреки, че и АГ ще ми даде мнението си, но все пак не искам да пропусна нещо важно, което е добре да знам... :)
Благодаря ти за това че си винаги така умна и ни помагаш от сърце :)

« Отговор #797 -: Юни 13, 2008, 20:23:01 pm »
Здравей Денис, може ли да погледнеш и моята графика, тъй като за втори месец си меря базалната температура, но не мога да разбера дали съм имала овулация и кога е била. Много ви благодаря.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #798 -: Юни 15, 2008, 09:21:37 am »
Здравей ...............
Съжалявам , но вече 2-ри ден не мога  да отворя нито една графика, явно проблем с Календара. така че не мога да коментирам графиката ти - може би по-късно.
Добре е да правиш тестовете за О. след обяд : 15 до 20:00 часа - избираш си един час и гледаш да го спазваш.
Не че ако го правиш в 11 сутринта е кой знае какъв проблен, но ако имаш възможност да си избираш часа гледай да е в късния следобед.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #799 -: Юни 15, 2008, 09:33:39 am »
Мила Денис,............ 
На 3 ден   от МЦ: ЛХ, ФСХ и Естрадиол
На 7 ден след доказана О. /поне с тестове за О. и БТ/  Прогестерон.

Тестостерон, Пролактин и ДХЕА-С, както и ЩХ: - Т3, Т4 и ТСХ - няма значение на кой ден от МЦ са направени

Това е един първоначален пакет от хормони, които е добре да се изследват, ако има проблем с МЦ.
НО - моето мнение е да си намериш добър лекар гинеколког и ако има проблем с някой хормон да потърсиш второ мнение от гинеколог - ендокринолог.
Желая ти успех и пиши за всичко ново.  :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум