0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте, момичета!
Моля, помогнете със съвет или мнение!
Днес научих, че сестричката ми е бременна! Отново. Тя и съпругът й вече имат две деца, прекрасни, здрави, красиви и умни! Бременна е за трети път, но нямат финансова възможност да отгледат трето дете и затова са решили тя да абортира. Двете ми племенничета са съответно на 4 год. и 1,7 год. От друга страна аз и моят съпруг от почти 6 години опитваме и не можем да имаме деца. Аз съм със стерилитет заради запушени тръби и яйчници, които не "дават" яйцеклетки. От няколко години ходя по лекари, правя арт-процедури за забременяване, оперирам тръбите си и какво ли още не.
Предложих на сестра си да изчака с аборта, като й предложих да осиновим третото им дете. Дали мога да го направя и изобщо редно ли е? Дали за детето ще е по-ненормално, ако разбере /а аз смятам, че детето трябва да знае истината/, че майка му и баща му са неговите леля и чичо? Как ли ще му се отрази? Тези въпроси не ми дават мира! Трябва да взема решение до 2-3 дни, защото следващата седмица сестра ми ще го "махне". Помогнете ми! Някой знае ли за такъв случай и какво ще ме посъветвате!
Препятствията са онези страховити неща, които виждаш, щом отклониш поглед от целта си.

Хенри Форд
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
Нашия кум е осиновен от чичо си и леля си, трето дете е- заченат е точно поради причината, че не са могли да имат деца. Знае истината, уважава и двете семейства като свои родители.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

everything_possible

• 957
  • Всичко е възможно, ако го пожелаеш истински.
Какво по хубаво от това?! Дерзай и ако може стискам ти всичките си палци!  Моляте пиши какво се е случило за да знаят и другите дали е позволено подобно нещо в Б-я!
ВЯРВАЙ! Мечтите се сбъдват!
*
мисля че идеята е чудесна!Направи го обезателно!
*
Моя дядо също е осиновен от леля си и чичо си.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
На времето е било обичайна практика по-заможните хора да гледат децата на по-бедните си роднини. Наричали са ги храненичета. Това е бил начин да се защитава рода.

Е, сега е малко по-различно.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Послушай Мираета.
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
Давай Ивет!
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
Аз не бих го направила!
Аз пък бих го направила. Стига законът да го позволява.

[/url]
*
Въпреки, че много ще искам също като теб да го направя, аз не бих го направила. Мели е права, едно време е било обичайна практика, но сега времената са доста по-различни.
Как ще обясниш на това дете, че биологичните му родители, лелята и чичото, които ще вижда (предполагам) достатъчно често, че не са го искали, а двете му сестри/братя-братовчета живетя са били искани. Как сестра ти и мъжът ти ще гледат детето как расте при вас .... ще могат ли да го забравят, да забравят факта, чие дете е. Много е сложно.

Не знам как стои въпроса според закона.   

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Как ще обясниш на това дете, че биологичните му родители, лелята и чичото, които ще вижда (предполагам) достатъчно често, че не са го искали, а двете му сестри/братя-братовчета живетя са били искани.

Доколкото аз разбирам от написаното от Ивет, семейството на сестра и няма финансова възможност да гледат детето а не, че не го искат като дете?Лично според мен има разлика между двете неща.

Инъче, с всички останали въпроси и аз бих доста се главоблъскала, но ако закона ми позволи мисля, че бих го направила.
Ситуацията е сложна и може да се развие по различни начини взависимост от това какви са отношенията между семействата. Един от лошите сценарии е след време съзнателно или не дазапочнете да си оспорвате мястото на родители за това дете. Добрите сценарии също са много и всеки един от тях ще Ви направи щастливи. Важно е не само ти и сестрати да се разберете, но и бащите да са част от процеса на предаване на детето, за да може единият да се откаже, а другият да приеме това дете като баща.
От юридическа гледна точка планът е напълно възможен и дори желателен. Когато една майка решава да остави детето си в дом социалните се опитват да му намерят нови родители именно сред роднините на майката и ако това се окаже невъзможно започват да търсят и други възможности. Такава е практиката. Свържете се с отдела за закрила правата на детето във вашата община и там ще ви кажат какво да правите. В последствие е добре да си поговорите малко и с детски психолог, защото осиновяванео е специфично нещо и за някои неща ще е по-добре да сте подготвени предварително и да имате стратегия. Успех от мен.
*

everything_possible

• 957
  • Всичко е възможно, ако го пожелаеш истински.
Сложна е ситуацията само тогава, когато си позволиш да мислиш за нея като такава. Но ако погледнеш от друг ъгъл, това дете ще получава много повече любов от останалите при родителите си братче и сестриче, защото ще бъде обичано от четирима души по-силно и по-всеотдайно! Всеки от тях ще се стреми да докаже на това дете, че е желано,чакано и обичано. Всичко е въпрос на разбиране, и на това как биха искали да обяснят един ден истината за осиновяването. Ако се намери правилният подход дори още в ранна детска възраст и му се подава малко по малко информация по подходящия начин, няма да има проблем! Все пак те се опитват да спасят един заченат,но нероден още детски живот. Аз адмирирам подобна смелост, защото много по-лесно е да мислим какво биха казали хората и от страх да не сгрешим ако постъпим както бихме искали да постъпим! Решение за детето има , и ако се подготви предварително почвата, реколтата ще бъде богата и ще удовлетвори мнооого хора! Ще бъдат щастливи родителите, че не са лишили детето си от живот, ще бъдат щастливи осиновителите, че има кой да радва живота им, а самият факт, че се дава шанс на детето да съществува е повече от задоволителен. Всичко останало са подробности. И още нещо. Щом са готови на подобна благородна постъпка, значи са осъзнати и интелигентни хора, които биха проявили разума си на бойното поле на живота и биха могли да извоюват своето мечтано щастие!!!

Ивет, миличка, ако все още четеш, имаш моята пълна подкрепа! Това,което искаш да направиш е ВЕЛИКО!!! Чувала съм за хора-близки или не- които предлагат утробата си за да износят дете, чувала съм за донорни яйцеклетки и сперматозоиди, май е излишно да споменавам самото осиновяване/ на напълно непознати деца за които незнаеш нищо за родителите/, а това дете дори ще носи твоята кръв! Ако наистина си готова- дерзай!

п.п. Не зная закона в Б-я за подобни случаи, но ако ТОВА не е позволено, ще бъде срам за правителството което ежедневно мъдри закони/ най-вече за глупости/
ВЯРВАЙ! Мечтите се сбъдват!
*
В първия момент си казах, браво, това е супер! Но се замислих. Ами ако утре, семейството на сестра ти има вече финансова възможност да отгледа още едно дете,ами ако отношенията ви не са вече това, което са сега/недай си боже/А и не разбрах какво е в момента отношението на сестрати. Можеби вие трябва най-добре да прецените ситуацията от всички страни, какви ви са отношенията, не само между вас двете а и между съпрузите ви. Абе много е сложно.........
Благодаря на всички вас, които споделихте мнението си по този въпрос и които ме подкрепихте или пък не ... Вече за съжаление няма никакво значение... Аз и съпругът ми бързо решихме, че искаме това дете. Лично аз си представях отглеждането му ето така: от мъничко то знае, че има две майки и двама бащи - биологичните и тези, които го отглеждат и възпитават. Би трябвало да ни обича,нас осиновителите, защото всъщност идеята за раждането му изобщо е за да бъде отгледано от нас. Сестра ми не би родила дете, което да остави в дом. Просто би направила аборт. За съжаление тя и съпругът й са решили, че не искат да имат дете, което да бъде дадено за осиновяване, пък било то и в семейството - просто не го разбират и отказват. Така че, вече свърши! Жалко!
Препятствията са онези страховити неща, които виждаш, щом отклониш поглед от целта си.

Хенри Форд
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Iwet  :bighug:
И ще си имате детенце някой ден:)
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
Съжалявам Ивет, понякога съдбата е жестока.... :(
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
Мдаааа, знам.

Хенри Форд
*
Мила Ивет, ти си невероятен човек - силен и благороден. Предизвика искреното ми възхищение с постъпката си. Знам, че сега те боли, но не се отказвай да сбъднеш мечтата си, защото съм сигурна, че детето ти би се гордяло с теб.  :bighug: